Inlägg

Inlägg som Bill-Hertzhog har skrivit i forumet
Av Bill-Hertzhog

"Varför ska jag behöva betala för att slippa bli spårad av Facebook"

Facebook är ett vinstdrivande privat företag som likt alla vinstdrivande privata företag erbjuder en vara eller en tjänst mot betalning. I detta fallet är Facebooks affärside att ge dig tillgång till deras nätverk och produkter i utbyte mot många av din privata uppgifter. Vill du inte dela med dig av det så behöver du inte vara på Facebook. Men för att ändå erbjuda ett alternativ för dom som tvunget vill vara på Facebook men ändå är så rädda om sina privata uppgifter så erbjuder Facebook användare att istället betala pengar.

Hur du vill göra är upp till dig. Ingen tvingar dig till något.

Om du ogillar kaviar så måste du inte klaga på kaviar, skriva insändare om detta elände till matfenomen och kräva reglering av kaviar. Du kan bara enkelt strunta i kaviar. Köp inte det, ät inte det. Valet är ditt.

Av Bill-Hertzhog

Jag hatar Iphone men har en jobbmobil som är iphone. Ansiktsigenkänningen fungerar alltid 100% i alla jävla olika ljus å vinklar oavsett om jag är nyrakad eller har långt stubb.

Meanwhile så är min Samsung S22 fullständigt värdelös på ansiktsigenkänning. Jag kan ställa in den perfekt med perfekt belysning och sedan direkt prova den under samma förhållanden och den suger hästballe. Så jävla dålig så den blir oanvändbar och det får bli mönstret att öppna med istället. Fingeravtryck är lika värdelöst det sedan dom började med att ha en ultraljusdsensor under skärmen för har man skärmskydd så funkar det i bästa fall en av tio gånger.

Av Bill-Hertzhog

Jag brukade använda prisjakt hela tiden förr men sedan ett tag har den blivit ren skit. Någon enstaka gång tittar jag på Pricerunner men Prisjakt har jag inte använt på flera år. Hade ingen aning om att det ens fanns ett classic läge, då hade jag kanske använt det mer.

Sabbar man sin egen produkt så förtjänar man att tappa kunder!

Av Bill-Hertzhog
Skrivet av Sarato:

Självklart ska det det (inom rimliga gränser) då snarkningar kan vara anledningar till bakomliggande orsaker alternativt orsaka större skador på kroppen. Att få en CPAP-maskin mot sömnapné kostar samhället klart mindre än ett decennium med hjärtkirurgi för att någon fått sin kropp skadad p.g.a. sömnbrist.
Allt handlar om hur svåra snarkningar man har.

Det var ju precis det jag sade!

Han berättade att han sökt vård för snarkningar och dom gjorde utredning som visar att han inte har sömnapne´eller andra medicinska komplikationer.

Alltså är hans enda obehag av detta att han möjligtvis stör sig själv eller andra. Störning är inte ett medicinskt problem som skall omfattas av offentlig sjukvård. Det finns dom som skriker som om det vore mord på gång när dom nyser. Det är knappast något som dina och mina skattepengar skall gå till så denne kan söka sjukvård för ett bekvämlighetsproblem.

Snarkningar utan vidare komplikationer är nämligen ett bekvämlighetsproblem, inget medicinskt problem.

Av Bill-Hertzhog
Skrivet av frong:

Jag har börjat snarka och gick till läkaren nyligen. Fick göra något slags sömntest med massa utrustning på mig över en natt, syremättnad etc. mättes. Det konstaterades att jag inte behövde någon "medicinsk hjälp" i form av t.ex. CPAP. Då hänvisade de mig till apoteket istället. Fick alltså ingen hjälp med mitt snarkande via sjukvården trots att det vissa nätter är så illa att sambon får gå till ett annat rum under natten.

Skrivet av Sarato:

Fick du ingen remiss eller något recept efteråt? Vanligtvis så brukar man få rekommendation på vad man kan göra för att få det att fungera.

Prova med bettskena. Det finns färdiga att köpa men även såna som ens tandläkare kan gjuta åt en så det passar ens mun perfekt. Såna fick stopp på min snarkning när det var som mest.

Men kom igen. Att snarka utan vidare komplikationer såsom kraftigt störd sömn, sömnapne eller annat är knappast ett fall för sjukvården.

Om man själv störs av sin snarkning, eller andra störs, så finns det som sagt snarkskenor i olika prisklasser samt en uppsjö andra saker såsom snarkspray som kan hjälpa.

Offentligt finansierad sjukvård skall givetvis inte bekosta hjälpmedel eller något annat för en människa som råkar ha egenheten att dom snarkar högt så att det stör andra.

Av Bill-Hertzhog

Jag har alltid snarkat ganska rejält men haft partners som inte störs. Har undrat varför jag vaknar varje eller varannan timme och måste kissa trots att det inte kommer mycket kiss. Har haft kass sömn i minst 10 år och vant mig vid yrsel och alla möjliga konstiga åkommor. Alltid tänkt att det är så här jag är skapt.

Nu till slut fick jag göra sömnregistrering i hemmet beställd av min läkare. Resultat: Sömnapne klassas som mild vid 5 andningsstopp i timmen, medelsvår vid 10 och allt över 30 är grav sömnapne. Jag slutar andas 69 gånger i timmen, dvs mer än en gång i minuten. Min syremättnad i blodet var som lägst just den kvällen 74%. Allt under 70% anses letalt.

Jag har kämpat för mitt liv varje natt i minst 10 år utan att ha vetat om det. Mitt hjärta slår extraslag i månader i sträck ibland. Jag har skumma känselbortfall i fingrar, ben och fötter. Huden sticker på ett konstigt sätt på olika ställen på kroppen. Konstant yrsel och svårt att få skärpa i blicken. Allt har jag avskrivit som ålderkrämpor, kanske vajsing från coronavaccin, lite orolig sömn etc.

Fick brev att jag står i kö för att träffa läkare för ev cpap. Region Skåne hade mer än 3 mån väntetid och missar "vårdgarantin" dvs världens sämsta garanti, den garanterar inte ett skit. Blev satt på lista med kort varsel då jag snabbt kan lämna jobbet om dom får ett sent återbud. Så tog bara en vecka innan jag fick läkartid och mycket riktigt blev ordinerad cpap. Väntetid till utlämning av cpap var ca 4 veckor. 2 veckor kvar, jag är lite rädd för om jag kan vänja mig med masken, jag är en riktig mouth breather och kan bara sova på ryggen. Men ser fram emot att kunna leva utan dimman igen och inte dö i sömnen om x antal år..

SNARKARE, KOLLA ER FÖR FAN!

PS: Angående pisseriet: Sömnapne är vätskedrivande. Alla stresshormoner som far runt när du kämpar för att få luft gör att din kropp vill tömma blåsan. Har inget att göra med ålder.

Av Bill-Hertzhog
Skrivet av Ryssfemma:

Inget unikt för Kina, skillnaden med de är att de inte försöker påstå att det är en demokrati.

Vi i väst har njutit i över 30 år av den billiga arbetskraften i Kina och så fort deras levnadsstandard pekat uppåt och de vill utveckla egna grejer så vill man inte behöva konkurrera med de. ”Fri marknad” jo tjena.

Det är detta det handlar om:

"The Chinese government has enacted laws that require companies to cooperate with state authorities when asked to provide any information on matters relating to national security"

I ett nötskal ger det kinesiska staten och dess underrättelsetjänster full åtkomst till precis vad fan dom vill ENLIGT LAG. I väst finns liknande mekanismer men där måste staten pröva sin sak i en domstol som i väst inte är under full kontroll av staten utan är ganska oberoende.

Ang Huawei så har det företaget dessutom tydliga kopplingar till den kinesiska militären. Och nej, kina är inte en demokratisk stat. Det är en grotesk diktatur som slänger miljoner av den egna befolkningen i "omskolningsläger", bygger nya öar i andra länders vatten och hävdar att det nu är kinesiskt vatten, utfiskar världshav intill länder såsom Chile och säger att man kommer att ta Taiwan med våld om så krävs trots att Taiwan har ett mer legitimt claim till Kina än Kina har till Taiwan.

Av Bill-Hertzhog

Ja det vore fan på tiden. Hela övriga livet inkl ens VISA-kort finns ju i mobilen. Enda anledningen till att jag måste dras med den satans plånboken är körkortet. Hade varit mycket trevlig att ha även det i mobilen.

Av Bill-Hertzhog

Annonsen är avslutad

Av Bill-Hertzhog

Ny och tyst speldator, komplett och med kvitto

Mycket fin speldator med äkta Windows 10 pro och alla kvitto. Komplett med skärm, mus och tangentbord.
Alla hårddiskar är nyformaterade och helt återställda genom överskrivning. Helt orörd Windows 10 Pro nyinstallerad samt all programvara för skärm, gpu, tangentbord, wifi etc.
Datorn är med andra ord rensad, återinstallerad och körklar. Finns uppställd så att allt kan provas.
Tangentbord och mus är lite äldre, resten av delarna är från Januari 2021 - Januari 2022. Skärmen är i 2k, vid spel i denna upplösning är processorn av mindre vikt och grafikkortet blir viktigare därav ett bra grafikkort i denna datorn.

Mobo: Gigabyte B460 HD3
CPU: Intel Core i5 10400 f (6 kärnor 12 trådar)
Ram: 16gb Kingston HyperX Fury DDR4 2667Mhz
GPU: Zotac RTX 3060 Twin Edge OC
PSU: Corsair CV 650W
CPU Kylare: Be Quiet Pure Rock
Chassi: Fractal Design Define C Tempered glass
Wifi: TP-Link Archer TX50E, Wifi 6, Bluetooth 5.0
Hdd: SSD 110Gb för Windows, SSD 480Gb för spel, 1Tb Hdd

Skärm: ASUS VG32VQ1B 1440p/2k 165hz 32" Välvd
Tbord: Mekaniskt Fnatic Gear Rush Red
Mus: Steelseries Rival 300

Pris: 12000kr eller högstbjudande med reservation för att den inte säljs om buden blir för låga.
Vid köp accepteras Swish eller direktöverföring via Nordea3

Läs hela annonsen här

Av Bill-Hertzhog

Jaha då var man klar med klocken på 10600K.

Sket i luftkylaren, låg kring 88 grader i load. Så köpte en Corsair Hydro H100X AIO kylare istället.

Iaf går den stabilt på 5.2 Ghz och 47 i ring bus ratio. Minnena (3200mhz) körs i XMP. Vcore är nu 1.380 men kan nog sänkas till 1.370. LLC 3. Ingen AVX offset då jag vill ha max kräm i alla spel inkl dom som använder AVX.

Jag kör inga stabilitetstest såsom Linpack, Prime å sånt för jag skiter fullständigt i om dom fungerar. Är processorn stabil i spel så är jag nöjd, det är därför jag överklockar. Battlefield 2042 kraschar snabbt om allt inte funkar som det ska och det går fint med maxtemp på ca 78 grader på en kärna, resten max 72.

I spelet Squad hade jag innan klock fps drops ner mot 45 med medelfps kring 80. Nu har jag drops ner till 70 med medel kring 110. Även BF2042 gick från ostadiga 70 fps till ganska stabil 100-110 fps. Så denna överklockningen gav verkligen resultat!

Av Bill-Hertzhog

Båda. Jag försökte ha fin grafik och spela på lägre fps i Squad då det är en långsam taktisk shooter. Men fy fan, har man väl vant sig vid 144fps/hz eller mer så är det som att se på diabilder när fps'en kryper ner mot 60.

Kan jag få omkring 90 fps eller mer så är jag nöjd i långsamma spel. I tex Battlefield 4 vill jag dock ha över 140 fps.

Av Bill-Hertzhog
Skrivet av ronz:

Ett säker på att det är 46.
VCore är adaptive upp till 1.325 enligt moderkortet men skiljer sig lite i verkligheten

Ok, tack för svar!

Av Bill-Hertzhog
Skrivet av ronz:

Mja helt ärligt lär du inte se någon skillnad alls i spel så det spelar ingen roll.
Men för min del så var det enklare att få stabilt 5.1ghz än högre ring bus.
Dock med 10700K

Minns du vad du hade i ring bus? Och vcore?

Av Bill-Hertzhog

Vad ger bäst spelprestanda, ökad ring bus ratio eller ökad cpu frekvens?

Håller på att överklocka min 10600k med MSI Z490-A pro mobo.

Just nu är jag på 5.0 ghz och 47 i ring bus ratio. Så nu är frågan; vilket ger mest resultat i spel, att lyckas köra i 5.1 ghz och 47 ring bus eller ligga kvar på 5.0 ghz men öka ring bus till 48?

Kan det till och med vara värt att gå ner till 46 ring bus, eller ännu lägre, för att nå 5.1 ghz om det skulle krävas?

Jag kör AVX offset på 0 eftersom jag vill ha samma överklockning i alla spel oavsett om dom använder sig av AVX eller ej. LLC4 gick inte på 5.0 ghz, kör nu på LLC3. Har hög vcore på ca 1.38 och temp problem med luftkylare (84C vid normalt spelande) men AIO vattenkylning monteras i helgen. All boost och skit är avstängt.

Av Bill-Hertzhog
Skrivet av Nozomi:

Matkön? Hos ombud hämtar man väl alltid i Förbutik/Spelet.

I min lilla Icabutik tog dom bort förbutiken och gjorde om en av kassorna till båda matkassa och postutlämning.

Av Bill-Hertzhog

Instabox är det bästa sedan skivat bröd. Så jäkla skönt att kunna hämta sitt paket själv utan att krångla i matkön eller riskera att PostNord hänger värdefull post i en vit platspåse vid sin postlåda.

Budbee är väl exakt samma koncept så det blir väl bara bättre då.

Av Bill-Hertzhog

Jag köpte också dumt nog en fyndvara på Netonnet. Ett datorchassi som var "komplett och kontrollerat".

När jag väl rivit ner hela min egna dator, oåterkallerligt (klippt i kablar å skit) så visade det sig att nya chassit inte alls var komplett. Diskkabinetten (en ram för ssd/hdd), allt kablage inkl alla skruvar, muttrar, distanser, buntband etc samt ett magnetiskt dammfilter saknades.

Sedan följde 2 månader av samtal till kundtjänst. Dom skicka ut fel ersättningschassi pga det jag köpte var felmärkt av klåparna i butiken från början. Dom skickade faktura på faktura med betalningskrav fast jag gjorde en reklamation av en ej komplett vara, och så jävla mycket mer klabb än så.

Aldrig aldrig mer, fy fan vilket elände det var att reda upp den skiten!

Av Bill-Hertzhog
Skrivet av Ante Pan:

Tack, jag leta som fan. När jag såg videospelaren så trodde jag bara att det var en kortare videorecension och inte den fullständiga.

Av Bill-Hertzhog

Artikeln startar med "Efter vår djuplodade recension av Intel "Alder Lake" men detta finns ju inte!? Jag har letat som fan, finns ingen recension av Alder Lake att finna på sweclockers sökfunktion?