Inlägg

Inlägg som JoeBlack har skrivit i forumet
Av JoeBlack

En klassisk Moccamaster för bryggkaffe.
En Bialetti som gör espresso på spisen.
En AeroPress för när man bara vill ha en kopp och vill ha den lite extra god!
En Hario V60 pour over för... ja varför inte?
Sen en kaffekvarn, Wilfa Svart, för att alltid ha färskmalet kaffe, och en av mina större kökslådor nästan full med olika sorters kaffebönor.

Av JoeBlack

Känns ju väldigt oergonomiskt att ha tangentbordet så långt ner så man måste ha händerna utanför kanten, och att datorn dessutom vinklas lite uppåt så man måste böja handleden ännu mer.

Av JoeBlack
Skrivet av Xeonist:

Är det? Sa man inte samma sak om 3D-skrivare för 4-5 år sedan? "Branschen" vill alltid att något ska vara framtiden, det är inte samma sak som att det är framtiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Så du menar att 3D-skrivare inte är framtiden (eller i vissa fall nutiden)? AI, vad man nu än väljer att det begreppet ska innefatta, används mer och mer och har ännu större möjligheter till användning i framtiden. Visst, man kan ju kanske aldrig med 100% säkerhet säga att något är framtiden, men det finns starka tendenser som talar för att AI skulle kunna ha en allt större roll i våra liv om några år.

Av JoeBlack

Jag har inget emot exklusivitet eller att använda en annan launcher än Steam per se, men det blir lite trist när mer eller mindre tvingas använda en tjänst med betydligt färre features än vad man är van att använda. Nu är ju visserligen EPIC store förhållandevis ny i sammanhanget och cloud saves är väl den ända funktionen som egentligen spelar någon roll för mig personligen. Vem vet, de kanske hinner lägga till detta och andra features till hösten.
Dock är det ju en del kontrovers angående kopplingar till Tencent, kinesiska staten, osv. samt säkerhet med skydd mot intrång, stöld av användares lösenord osv.
Exklusivitet ser jag som ett nödvändigt ont för att försvaga Steams monopol-liknande ställning på marknaden. EA och Blizzard kör redan den modellen, visserligen med sina egna spel, men resultatet blir ändå fler launchers, och jag tycker det fungerar helt okej. Så länge EPICs launcher kan konkurrera med liknande features och inte brister i något annat avseende har jag inget skäl att bojkotta spel bara för att de är EPIC-exklusiva.

Av JoeBlack

Jag har ingen personlig erfarenhet av den, men Ryze Tello är ett alternativ. Den är utvecklad i någon form av samarbete med DJi och verkar som en rätt schysst "förstadrönare".

Av JoeBlack
Skrivet av anon173292:

Alla drönarbilder/filmer.

Det är nya lagen iaf.

Skapar väl arbetstillfällen.. Tror det är horisontlinjen som man egentligen är oroad för, om man ser något torn eller något långt bort som råkar vara en militäranläggning.

Jo, det är klart att man inte ska sprida sånt som man inte är säker på vad det är (skumma torn etc.) men tycker det verkar lite väl att behöva söka tillstånd för en "drönarselfie" som är tagen snett uppifrån på typ 5 meters höjd, 45 graders vinkel ner mot marken, och då inte på min tomt eller i en allmän park/offentlig plats.
Skulle den hypotetiska bilden vara tagen t.ex. ute på en ö i skärgården (eller annat som inte innefattas av lantmäteriets undantag) så måste jag (om jag har fattat det rätt) egentligen ansöka om tillstånd för att få sprida den? Även om den typ bara visar mig, lite sten och något träd? Ingen horisiont, gammal bunker eller liknande.
Jag hade tekniskt sett hade kunnat uppnå i princip samma resultat med en väldigt lång selfiepinne och då hade jag vad jag förstår det som inte behövt ansöka?

Som sagt, är ny på detta och ursäktar mig om jag missat något uppenbart.

Av JoeBlack
Skrivet av Chibariku:

@JoeBlack: alla bilder och videor behöver godkännas av Lantmäteriet innan du delar, laddar upp, sprider eller säljer materialet. Och detta gäller oavsett vad du avbildat. Tidigare gick det att få självgranskningstillstånd av försvarsmakten men det verkar inte gå längre när lantmäteriet tog över.

Alla som i ALLA eller alla bilder tagna av en drönare? Ledsen om jag låter spydig, men man behöver väl inte ha tillstånd för spridning av t.ex. landskapsbilder tagna av en "vanlig" kamera? Har aldrig riktigt intresserat mig för foto innan så har lite dålig koll.

Skickades från m.sweclockers.com

Av JoeBlack

Så om jag förstått spridningsreglerna rätt är det fritt fram att lägga upp (eller sälja?) bilder/filmer tagna från toppen av ett fjäll med min systemkamera, men filmen och bilderna på mig när jag åker skidor ner från fjället tagna av min drönare måste skickas in och godkännas även om jag inte ska använda dem i något kommersiellt syfte? Typ lägga upp på Instagram eller en blogg.

Spontant när jag läser igenom reglerna verkar syftet vara att material som inte är kränkande, kompromissar Sveriges totalförsvar, eller avbildar skyddsobjekt ska vara ok. Så om jag är säker på att inget av det föregående avbildas kan jag lägga upp det utan att be om tillstånd?

Skickades från m.sweclockers.com

Av JoeBlack
Skrivet av twk:

I tex Heroes of the Storm så har man en individuell rank och en rank för grupp. Sedan köar man i olika köer beroende på om man kör solo eller grupp. Jag tror att det är så han menar.

Så kan man ju i och för sig göra, men jag tycker nästan det känns som det blir lite för "seriöst" om man ska hålla på och mäta på massa olika sätt, samt att det blir svårt hur man ska mäta.
Dessutom är det ju rätt stor skillnad på om man kör 2 eller 6 spelare som en grupp, och även hur bra dessa är. IMO känns det nästan bäst att bara ha en ranking för allt då det ändå är väldigt många faktorer som spelar in.
Möjligen att man kan skapa ett "team" med sådär 6-10 spelare eller nått och att det teamet har en ranking när man spelar som 6 spelare.

Detta är bara vad jag tycker, är det någon annan som inte håller med får ni gärna argumentera emot

Av JoeBlack
Skrivet av femkantig:

fattar inte poängen med "individuell" rank när den är samma oavsett om man queuar ensam eller med 5 andra... å andra sidan är den en perfekt återspegling av verkligheten där "rätt kontakter" kan ta en väldigt långt...

Okej, hur menar du att det skulle fungera istället då? Endast köa själv? Endast köa som ett lag på 6?
Själv tycker jag att det fungerar bra, man bara drar ihop några poolare och kör ett par matcher och blir matchad med spelare som enligt min erfarenhet är på någorlunda samma nivå som man själv.

Av JoeBlack
Skrivet av Frux:

Lite kul om man kan köra med random personalities och Ghandi blir superaggresiv och skövlar allt han kommer över.

Skickades från m.sweclockers.com

Så som han brukar göra menar du?

Av JoeBlack
Skrivet av SvenskGaming:

Finns det smartphone med bra batteri som räcker i 2 dagar? Som jag ska kunna använda till att surfa, lyssna på Spotify, kolla nyheter, sms, ringa, surfa i 2 dagar innan batteriet tar slut. De flesta smartphones behöver laddas efter 1 dag. Kraven är väl att det ska vara en smartphone med 4G, bra kamera, bra minne, klara av nya appar, få senaste uppdateringar och ha ett väldigt bra batteri.

Varför behöver du batteritid i två dagar? Är det endast av bekvämlighetsskäl eller är det någon anledning till att du inte kan ladda varje dag/natt?
En powerbank (portabelt batteri som laddar telefonen) kan inte vara aktuellt som alternativ?

Av JoeBlack
Skrivet av HazZarD:

"Eggs vill now have a chance to run away after being hatched in the next upcoming update to Pokemon GO"

nu ska ägg alltså kunna springa iväg efter det kläckts ? jo måste ju kännas jättekul att gå 10km och det sen försvinner va i helvete är detta för skit ???

Källa på det?
Känns ju lite som att de skjuter sig själva i foten om de implementerar något sådant...

Av JoeBlack
Skrivet av twk:

Det ska endast gälla en säsong, sen blir det ny placement och rank

Skickades från m.sweclockers.com

Då är det ju chill
Hade känts lite väl mycket dagis/"alla som är med vinner" annars. Visst att det ska vara ett lite mer "casual" spel men någon måtta får det väl vara

Av JoeBlack
Skrivet av Chibariku:

Känns inte som ett jätteproblem då säsongerna bara är 3 månader långa. Sen finns det ju ca 500 ranks inom varje tier, så "bottenskrapet" i varje tier lär ju få spela mot varandra.

Okej, jag fattade som att man skulle ha kvar samma tier (eller högre) även mellan säsonger? Om så inte är fallet är det naturligtvis inget problem.

Av JoeBlack
Skrivet av Rouge of Darkness:

va fan?
raklödder ä för kärringar lite kallt vatten räcker gott å väl ska man lyxa till det får kan man vänta en halvtimme på att varmvattnet ska levereras från långtbortistan.

tycker lödder ä bara ivägen man ser ju fan inte va man gör så man skär sig överallt.

...eeeh, va?
Raklödder (eller raktvål/rakkräm och dylikt) gör ju att hyveln glider mycket lättare, mjukar upp och lyfter skäggstråna och gör rakningen allmänt lättare.
Om du skär dig känns det mer som du har en dålig teknik eller slöa rakblad.

Av JoeBlack
Skrivet av issue:

dom skulle väl göra om det där har jag för mig att jag läste..

"They didn't like that players were associating themselves with a number and that players felt bad when dropping skill rating even though it's supposed to happen. Skill tiers solve this.
There will be 7 tiers of skill rating.
Bronze, Silver, Gold, Diamond, Master, and Grand Master. [Platinum is likely between Gold and Diamond]
Skill tiers have a range of 500 skill rating.
You won't be able to drop out of skill tiers unless you are in the top 2, Master & Grand Master.
You can only queue with players that are within 500 skill rating of yourself. They'd like feedback from the PTR on this.
Master, Grandmaster, and Diamond players will lose 50 skill rating every 24 hours after they haven't played for 7 days. You can only go down to the bottom of Diamond.
Top 500 players must have played at least 50 matches that season."

tycker det där känns helt ok faktiskt.. jag var ju uppe i rank 61 men sen gick det åt helvete med en jävla massa nötter.. hade varit fint att inte kunnat hamna under rank 60 om man väl kommit dit.. å andra sidan kanske 1 nisse blir carryad till 6 för att hen spelar med 5 skitbra spelare.. sen ligger hen i en rank som är för bra

Låter IMHO dumt att man inte kan tappa i rank. Om vi nu bortser från uppenbara problem med boostning/köpa bra konton osv. så bör ju ändå skillrankingen vara relativt de andra som spelar, och därmed dynamisk. Även om jag är bra just nu kanske alla andra blir bättre än mig om några månader. Ska jag då inte kunna ranka ner då om jag jämfört med alla andra faktiskt är sämre nu än innan?

Av JoeBlack

De har ju formulerat sig så att du i teorin kan köpa en vara för 1499 SEK som kostar säg 250 spänn i frakt och sen lite moms på det utan att behöva betala någon tull.
Sedan verkar det ju lite skumt att @infigo fick betala tull för någonting på 1100 SEK, men tullen kanske ansåg att det var värt mer (om t.ex. massdrop pressade ner priset men det gick att få tag på för över 1500 någon annanstans).
Eller så finns det något undantag för vissa varor i någon finstilt klausul någonstans...

Av JoeBlack
Skrivet av kloow:

(...)

Tips är att göra som mig och avaktivera sleepläge helt och hållet, även när du stänger locket.
Datorn håller rätt länge ändå speciellt när den släcker ner skärmen.

Jo det kan man ju i och för sig göra, tror nog jag ändå kör som jag gör då det typ fungerar ibland...
Sen vill man ju gärna minimera risken för väskbrand också

Skickades från m.sweclockers.com

Av JoeBlack
Skrivet av Sp0de:

kontrollerat om det finns uppdaterade drivrutiner från tillverkare?

Laddat ner det senaste till det mesta vad jag kan komma på (chipset bl.a.) och hitta på Asus support-sida.