Inlägg

Inlägg som darkmohaha har skrivit i forumet
Av darkmohaha
Skrivet av 0cool:

Vilka story-drivna spel är lika bra som Witcher 3 och Cyberpunk 2077? Jag gillade de nyaste Tomb Raider-spelen, Mafia- och Max Payne-serien innan jag upptäckte Witcher 3 och de har ju skapliga storys emellanåt men jämfört med CPDR's mästerverk är de ju extremt linjära.

Jag gissar att RDR2 kan mäta sig och spar det för en regnig dag, men vad finns det annars?

Horizon zero dawn & forbidden west är båda absolut värdig single player "story-drivna" spel tycker jag förutom RDR2.

Av darkmohaha

Kan tillägga att den majoritet av anmälningar Telenor erhåll under 2023 var pga. nedläggningen utav 3G-nätet vilket för många kunder blev helt enkelt radioskuggor, totalt värdelöst mobilt bredband osv på bindningstid. Som jag förstår det har 5G nätets uppbyggnad och snabbfix på förstärkt 4G räckvidd med lägre frekvens räddat dammen från o spricka helt. Ja sen var det ett par enstaka typiska avtals bråk där kund köpt hos återförsäljare och där då kund uppger blivit muntligen lovad himmel och guld som vanligt i telekombranschen

Av darkmohaha

Har du någon form av konversation med människan sparad som bekräftar försäljningen och betalningen? Du kan ju alltid pröva kontakta kronofogden för hjälp med indrivning utav skulden

Av darkmohaha

Telenor har ju slutat med detta redan i augusti förra året samt plockat bort då informationen som finns avseende t.ex Telenor streama fritt.

Av darkmohaha

Kan lägga till i dina funderingar att jag var typ i samma sits och tanke... Jag valde och lägga krut på 6950XT för 7200 via komplett. Ingen aning om den kampanjen är fortfarande aktiv men kändes som ett bra pris för en GPU som kommer klara sig ett bra tag framöver

Av darkmohaha
Skrivet av Defender:

Finns inga regler om garanti i Sverige, det väljer företagen själva.
Däremot är det 3 års reklamations rätt.

Skrivet av Ceogar:

Det finns eu regler som reglerar garantier också, se nedan.
I bought a phone just over a year ago, and it has stopped working. The trader refuses to fix it for free. Do I have a two-year legal guarantee?

The legal guarantee is valid for a period of two years throughout the EU. But there are certain conditions.

The legal guarantee covers any defects presumed to have existed at the time of delivery and which become apparent within a period of two years. However, the crucial period is the first year after you bought your product:

Any fault that appears within one year will be presumed to have existed at the time of delivery. The seller must then repair or replace your phone free of charge, or reimburse you if repair or replacement is impossible.
After one year, you can still hold the seller responsible for any defects up to the end of the two-year guarantee period. However, the seller can ask you to prove that the defect existed when your goods were delivered. This is often difficult, and you will may have to involve a technical expert.

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guar....

https://www.vice.com/en/article/yp3nax/jailbreaking-iphone-ro...

https://www.ifixit.com/News/15464/warranty-voiding-stickers-a...

Oavsett vad det kallas så kan man aldrig få sin telefon nekad i EU för reparation bara för att man har jailbreakat. Oavsett om det är ett moderkort, telefon etc.

Lite förlegan information ovanstående...

Regler avseende detta har uppdaterats / förändrats. Numera ligger bevisbördan på återförsäljaren upp till 2 år istället för 1 år.

Vill också förtydliga att så fort det finns yttre skador, t.ex spricka i skärm gäller inte garantin oavsett.

Reklamationsrätt kan man åberopa vid 3 reperationstillfället om samma problem ej har åtgärdats. Reklamationsrätt idag gäller inte mjukvarufel (något mitt företag har tagit vidare juridiskt avseende detta i hopp om uppdatering)

Av darkmohaha
Skrivet av Plasmatic:

Jag köpte precis ett Asus mobo för min 13600k, jag undrar om detta skit gäller Intel brädor också?

Jag vet att min processor inte kommer explodera, men att Asus rapporterar fel volt i bios och gör lite vad den känner för..

Du kan vara lugn. Gäller endast AM5 socket

Av darkmohaha
Skrivet av OldComputer:

Det här borde skickas vidare till konsumentverket och även inet och webbhallen.

Hade jag suttit som KO eller högre hade gett ASUS säljförbud i Sverige. Tvi!

Hoppas andra butiker / importörer gör det, annars är dom svartlistade ett tag framåt anser jag.

Garanti är något som tillverkaren sätter och definierar. Det finns inte särskilt mycket som konsumentkund som skyddar en gällande just garantier mer än att utformningen utav garantin, villkor, tid och avhjälp/felsök m.m ska vara korrekt gjord. Så finns inte mycket avseende det att göra.

Men just reklamationsrätten har du, och där får ju återförsäljaren reklamera mot tillverkaren. Skulle det ändå bli nekat så skulle det absolut bli prövat utav ARN enligt mig om man utför en korrekt anmälan. (Dem är väldigt petiga avseende detta och finns många krav på en anmälan för att ens bli först accepterad innan den går vidare som ett ärende)

Av darkmohaha

Jag tror inte ni skall oroa särskilt mycket avseende garantitexten hos Asus beta bios. Som svensk sålänge du köpt produkten i sverige eller hos en butik som är ämnad till svenska konsumenter gäller konsumentköpslagen och kan backa er 100% vid reklamationsärende istället.

En särskild stor anledning varför Asus skjuter sig i foten avseende deras garantiställning är följande;
En vara med digitala delar ska inte anses felaktig om den avviker från vad som anges i 1 eller 2 § enbart till följd av att konsumenten inte inom skälig tid har installerat en uppdatering som har tillhandahållits enligt 4 §. Detta gäller dock endast om näringsidkaren har informerat konsumenten om att uppdateringen finns tillgänglig och om konsekvenserna av bristande installation, och konsumentens bristande installation inte har berott på anvisningarna för installationen.

Med andra ord dem har hänvisat kunder via nyhetsbrev att uppdatera till denna mjukvaran för att lösa ett fel som fanns "ursprungsfel".

Om denna uppdatering då ändå brickar erat moderkort inom normal användning utav varan vilket även inkluderar EXPO och dess funktioner som finns tillgängligt för användaren har ni alltså ändå rätt vid reklamation. Det spelar ingen roll vad dem hittar på och påstår i detta fallet. Det är en funktion dem säljer som finns på varan, reklam för funktionen osv. Det framgår heller inte i deras användningsavtal hos Asus att EXPO VOIDar deras garanti.

Kontentan är att om du säljer en produkt med en funktion och denna funktionen ej fungerar eller t.om skadar din produkt trots det är inom normal användning så har konsumenten rätt.

15 § För en vara med digitala delar svarar näringsidkaren för fel till följd av bristande uppdatering under den tid som gäller för näringsidkarens skyldighet att uppdatera det digitala innehållet eller den digitala tjänsten.

Jag vill också tillägga något viktigt att en uppdatering avseende konsumentköpslagen skedde i början av åren där numera näringsidkaren står för bevisbördan upp till 2 år från försäljningstillfället. Och därefter är det konsumentens ansvar.

17 § Ett fel som visar sig inom två år efter det att varan avlämnades, eller i fall som avses i 14 § andra stycket inom den tid som anges där, ska anses vara ett fel som näringsidkaren svarar för, om inte näringsidkaren visar något annat eller detta är oförenligt med varans eller felets art.

Jag själv jobbar inom reklamation på ett stort företag. Idag har vi ett gäng frågetecken vi har skickat jurister vidare för utredning vilket avser just mjukvaruuppdateringar. Det behövs uppdateras tydligare vad som gäller i vissa fall.

Av darkmohaha

Ville bara ge en fun fact gällande stargate från ett stort fan...
Det kostade dem 5000$ varje gång en person skulle gå genom ringen och det skulle visas pga special effects o rendering. Därför ser man om man tittar noga i tidiga men även senare säsonger hur vissa skådespelare (majoriteten av dem) går igenom på samma sätt, i samma uppställning osv från ett par olika vinklar. Snålisar ;p. Vilket också sker i atlantis
Källa

Av darkmohaha
Skrivet av SteelSeries86:

I5 6600K@Stock, passar lätt ett st GTX1080...även 2st GTX1080..

Man behöver inte ha XxX Intel 10-core assBlast hyperthread CPU...för 25000:-

Var det inte den gamla I5 4770 som kickar I7orna i GTA V m.fl spel?

Vill bara påpeka att 4770 är en I7:a

Men ja den är fortfarande effektiv idag, har en själv på 4,5GHz ej deliddad

Av darkmohaha

Jag hade iallafall undvikit de billiga (plastiga) varianterna av gaming stolarna. Har nära kompisar som alla har fått problem med dem efter en tid. Iofs så sitter många av dem väldigt mycket vid datorn hela dagarna men ger man över 3k för en stol så ska den väl iallafall vara lite robust.

Av darkmohaha
Skrivet av ekloeef:

Jag har min andra PG278Q ROG Swift skärm nu, jag tog ut den från webbhallen då jag köpte den första från komplett(Där jag aldrig någonsin mer kommer att köpa dyra prylar ifrån).

Skärmen har fungerat felfritt sen dess tills denna vecka. Skärmen börjar helt random flasha kolsvart till normalt igen. Ibland stänger den av sig och får "no signal". Det kunde bero på att DisplayPort kabeln glappar. Jag läste även det där om att G-sync kortet överhettas på många andra forum. Senast för en knapp halvtimma sen så blev skärmen helt grynig med horisontella sträck som gjorde att text blev HELT oläsbart och jag kunde inte alls skilja på vilka ikoner som var vilka. Jag tog bilder på detta.

Min fråga är egentligen denna, om jag går tillbaka till webbhallen med skärmen kan jag då kräva mina pengar tillbaka istället för att få en likadan? Jag tänkte att jag skulle visa dem en bra recension som jag såg på YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=DtXAHPUmol0) om varför man inte ska köpa den, plus att jag slänger upp denna tråd från SweClockers så att dem får se hur många som faktiskt har samma problem.

Jag har alltid litat på webbhallen så jag hoppas att dem gör det rätta valet.

Frågan är om man vågar testa den nya versionen som har IPS panel.

Tankar på detta?

Verkar som du har fått precis samma problem som jag fick. Lite svårt o se på denna bilden men fotot togs direkt när det uppstod och blev bara värre för varje dag tills det var över hela skärmen. (bild)

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/t31.0-8/118648...

Jag gjorde en RMA och det tog en väldans tid men efter hjälp från Caroline här på swec forumet så gick det undan med att få ersättningen och än så länge så har den inte felat (typ 1 mån nu).

Jag har ingen aning hurvida svårt det är att få dem att acceptera att du får pengarna tillbaka och skickar tillbaka skärmen. Tror faktiskt inga av dessa nätbutiker kör RMA själva utan hänvisar till Asus egna i första hand. Kanske du måste gå igenom så att du får den "lagad" alternativt en ny ersättningsskärm innan du kan kräva pengarna tillbaka, eller har jag fel?

Av darkmohaha
Skrivet av vr00mfondel:

Vet inte hur mycket du känner till om problemen med skärmen, eller hur mycket du får diskutera det ASUS_Caroline, men får fråga ändå;

Har man kommit fram till vad det är som gör att skärmarna strular? Misstankarna från ägarna verkar ju vara g-sync enheten, och sedan jag fick hem skärm nummer 3 har jag helt enkelt struntat i att slå på g-sync (och hittills har den fungerat felfritt).

Som jag förstår det har det o göra med att Gsync modulen blir för varm från att ha läs runt på internet. Skulle förklara varför min helt plötsligt gick sönder efter sommaren.

Av darkmohaha
Skrivet av anumeon:

@darkmohaha: Jag fick svar från Inet att de har accepterat garantiärendet. Men jag antar att de skickar skärmen direkt till ASUS efter att ha bedömt den snabbt på egen hand?

När jag kontaktade Inet sa de tydligt att de inte har hand om garantiärenden och jag måste vända mig direkt till asus iallafall.

Skrivet av ASUS_Caroline:

Hej,

Har du anmält din skärm till butiken du köpt den ifrån eller direkt till ASUS? För så länge ska du inte behöva vänta på en ny skärm. PM:a skärmens serienummer till mig så kollar jag vad som har hänt.

Skickat PM.

Nej jag tycker också detta är lite konstigt att man ska behöva vänta så länge. Inte så himla kul och sitta på en 8 år gammal skräp skärm.

Å andra sidan så började det med att det blev strul från lagret/rma tjänsten. Mitt RMA nummer blev ihopblandat med någon annans i england så när tillslut jag tvingande en på supporten att lägga lite extra tid än standard svaren så kom vi fram till att det var en totalt fel serienummer och ett helt annat land som RMA:n var lagd i??? Trots att jag har konfirmationsemail som stämde bra med mina uppgifter (serienummer, rma nr). Så vi bestämde att göra en helt ny RMA och nu har jag väntat 2 veckor utan någon uppdatering.

Av darkmohaha
Skrivet av anumeon:

Har haft min Swift sedan releasen. Men nu så har den börjat att cp:a sig på liknande sätt som så många andra har beskrivit.

Jag har en enorm clouding i nedre högra hörnet, och runt omkring samma område så har min bakgrundsbelysning börjat att flimmra något förbannat när jag startar spel eller skärmtestningsprogram. (Intermittenta fel)

alla spel har dessutom börjat att lagga på skärmen vilket är fruktansvärt irriterande.

Jag har skickat in ansökan till inet på garanti. Återstår att se vad jag får för svar därifrån.

Inet har inte hand om garantiärenden. Ring asus sverige kundtjänst och fixa en ärende id och gör en anmälan genom webbformuläret.

iaf...

Köpte min Swift vid release och funkade felfritt till slutet av augusti nu.

Nu har jag väntat sen slut Augusti för att få en ny skärm. Strul från lagret och totala lögner från support har jag fått och ingen som helst tidangivelse mer än att de "väntar på enheter att komma in till lagret". Börjar bli riktigt irriterad och kommer snart driva all min energi att få varenda krona tillbaka. Helt sjukt att jag ska behöva vänta så här många veckor när samsung kan få, reparera fysiskt samma skärm och skicka tillbaka på mindre än 6 arbetsdagar (refererar till min brors skärm som gick sönder)

Ingen som har tips på vad jag ska göra? Verkar som de inte är så intresserade av att följa deras egna garantier och våra lagar.

Av darkmohaha

Ända problemet jag har haft med min swift är att Gsync modulen kraschar ibland (bara när jag startar Civilization 5 dock) och ända sättet att få det att funka igen är att dra ut strömmen från adaptern och starta om spelet och skärmen. Annars är jag jättenöjd med min

Av darkmohaha
Skrivet av Chrille_83:

Vilken tur man har då som förbeställde på komplett direkt när de la upp på sidan . Vill nog skriva vad jag tycker om skärmen men är rädd att den inte blir subjektiv utan väldigt vinklad =P

Samma här förbeställde också direkt från komplett och har kikat på andra ställen. Funkade prima jue om detta hålls ^^

Något synd dock är att jag inte får skärmen till semestern

Av darkmohaha
Skrivet av armara:

Nu står det 8 aug på Inet, det verkar som att den bara skjuts upp mer och mer.

31 juli på komplett

Av darkmohaha
Skrivet av tyvar1:

Själv skaffar man skärmen samtidigt som GTX 880 kommer, då kanske priset är lite lägre också!

Jovisst men min skärm är så hemskt dålig och den går verkligen på sista andetaget så jag betalar hellre extra nu