Inlägg

Inlägg som Moonrift har skrivit i forumet
Av Moonrift

Köp Windows 7eller hitta det på annat håll. Dock så kan du inte bara låna någon annan persons skiva.
Installera alla drivrutiner från moderkortet och fixa sen grafikkortsrutiner. Ladda ner Google Chrome och sen ska du vara färdig.
(Jag skulle rekommendera att faktiskt lägga ut 1000 kr på att köpa Windows lagligt och då ha tillgång till att support och slippa krongel)

Och när det kommer till externhårddisk så är jag helt säker på att du har någon släkting eller kompis som har en du kan låna över en helg - Lägg över det du vill ha kvar, installera Windows och lägg tillbaka sakerna till datorn

Av Moonrift

Jag tror inte att det kommer fungera med din nyckel och hans skiva... Men jag vet faktiskt inte.
Jag är kanske lite seg idag man jag förstår inte riktigt vad det är du har gjort med din dator.

Men jag ska försöka hjälpa till lite. Du har alltså utgått från en färdig märkesdator, typ HP eller dell? Och nu försöker du uppgradera den?
Har du köpt att du listat där, alltså CPU, moderkort, chassi, PSU och hela köret eller är det det som du tror att du behöver köpa?

För kort och gått så kan man säga att det är kärnsystemet som måste passa ihop, alltså moderkort och CPU och minnen. Annars brukar det inte vara så mycket som behöver bytas för att det ska fungera.

Med det skulle underlätta mycket för mig och andra om du skriver vad du har för komponenter och exakt vart du vill komma och vad du har för budget och så...

Av Moonrift

Okunskap när det kommer till formatering

Hej hej och allt sånt trevligt som man inleder med.

Till sak - Jag har en film på datorn som jag väldigt gärna skulle vilja ha över på min mobil, en HTC Desire. Problemet är att filmen är i filformatet .avi vilket mobilen inte stöder.

Jag är patetiskt dålig på allt som har med mjukvara och filtyper att göra så nu frågar jag proffsen, hur ska jag få över filmen till ett behändigt format, t.ex .mp4 eller .wma som mobilen stöder? Och även vilket format bör man använda (Specifikationer för HTC Desire) Jag tycker kvalite är viktigt men det är så klart att det är trevligt om filen blir lite mindre om man ändå knappt ser skillnad. Jag kan ju rent teoretiskt sätt köra in filen i Sony Vegas och rendera om alltihopa men det kommer ta halva natten plus att det känns lite b...

Så hur gör jag på ett smart och smidigt sätt det här?

(För övrigt så kan jag tala om att filmen i fråga heter "The Last Samurai" och är något man ska se om man inte har sett den)

Av Moonrift
Skrivet av M9A2:

Ännu ett desperat försök av AMD för att behålla lite marknadsledar.

Helt ärligt, vem bryr sig som dessa ''framtida'' processorer från AMD,
nu när vi hittar de nya Sandy Bridge processorerna från Intel för runt 2k?

Core i7 2600K + HD6970 = Bättre än så blir det inte; eller har jag fel?

Det är ju knappast så att processorer aldrig kommer bli bättre än vad Intels sandy bridge är, så med lite logik kan vi då anta att det är möjligt att att tillverka en bättre processor, eller hur. Och det finns ingenting som säger att det är omöjligt att det är AMD som kommer ut med den bättre processorn. Att dom ligger efter gör det mindre troligt med inte omöjligt och AMD har redan vart i den här positionen och totalvänt allt...

Gör dig själv en tjänst och håll dig undan från kommentarer som denna, det passar på ett ålderdomshem med inte här...

Av Moonrift
Skrivet av mrqaffe:

Domänen är din klartext adress, namnet översätts helt enkelt till ett ip nummer av en dns server, Du kan se det som en registerhållningsavgift, en administrativ avgift för att du ska få behålla namnrättigheterna, de som är auktoriserade har rätt att registrera http://www.iis.se/om-se/vad-se-gor
Icann är de som samordnar internet och de utser vem som ansvarar för respektive domän sverige handhas av .se som i sin tur ger tillstånd till olika registratorer, de kan även dra tillbaka rättigheterna om registratorn inte sköter sig.
vill du registrera dig med en annan domän så sköts det inte via .se .
Så att det är skillda system är bara logiskt, du betalar din domän till registraren, ibland så sköter webhotellet om det åt dig men ibland gör man det själv, webhotellen tar betalt för det de gör.............

Absolut logiskt, när man fattat hur det fungerar. Vilket också är logiskt, men inte helt självklart. För där kommer man lite till frågan, vem äger internet? Vem har egentligen rätt att ta betalt och så. Men nu håller det på att spåra totalt.

Men tack så mycket för upplysningen, det är alltid trevligt att veta lite mer och förstå ett område till lite bättre. Återkommer när jag kollat upp lite mer om Wordpress och alternativa CMS, och tittat mer på domäner och webbhotell. Och där, webbhotellen får någon gärna kommer med fler tips eller allmänna råd. Tänk dock på att mina krav och minimala och att det troligtvis är extremt lite trafik till och från hemsidan, alltså typ 5 användare en till tre gånger per månad var.

Av Moonrift

Det där har jag aldrig förstått. Nu kanske det går lite från ämnet, men det är ändå en relativt naturlig följdfråga för någon ny på området.
Hur fungerar det när man köper en domän hos någon och sedan server plats hos någon annan? Jag menar vem har rätt att ta betalt för domäner?
Sedan också rent praktisk, det är inte komplicerat att köpa domän från ett håll och webbhotell från annat håll?

Gott nytt år btw

Av Moonrift
Skrivet av Eduardo:

Jag skulle vilja rekommendera ett CMS, förslagsvis Wordpress.
Det fungerar som så att du laddar upp och installerar Wordpress-grunden till ditt serverutrymme sen skräddarsyr du enkelt, utan att behöva kunna koda din sida som du vill den ska se ut.

Det finns många snygga gratismallar att använda för designen sen kan du själv fixa till headern i PS till exempel.
En stor fördel med CMS är även att det är väldigt enkelt att uppdatera, organisera och bygga sin sida utan några speciella kunskaper.

För bokningsfunktionen finns det plugins du kan använda, ett jag hittade snabbt är detta: http://wordpress.org/extend/plugins/booking/screenshots/

Du behöver använda ett eget utrymme för att kunna använda plugins med Wordpress, alltså wordpress.org och ej wordpress.com.

Tack så hemskt mycket!
Måste bara ta och checka några saker så att jag vet att jag inte tabbar mig
Ett CMS är alltså ett slags kontroll system? "Innehållshanteringssystem" - alltså färdig kod som man via hemsidan kan redigera utan att koda?

Och då till serverutymmet - Det skulle alltså bara vara att fixa en Webbhotels plats typ som den i länken och sedan köra? Och väl inne på det, vilken är det bästa webbhotellet (Alltså för de behov som jag beskriver i det första inlägget)?
Det jag har sett av att fixa och trixa med att ladda upp saker till webbhotel har inte sett lätt ut, men det är nog bara för att man är ny inom området och inte känner igen sig. Men det är alltså lätt genomfört?

Väldigt tacksam för all hjälp, det här skulle inte vara möjligt utan den

Av Moonrift

Behöver vägledning i mörkret - Bokningssystem

Tjenare tjenare.
Har aldrig varit inne i den här delen av forumet förut så det känns väldigt spännande det här

Jo det ligger så till att släkten har en sommarstuga, och släkten blir större och större vilket dock inte sommarstugan blir. Tidigare har det fungerat att en gammal dam från släktens Norra del helt enkelt tog hand om vem som fick vara där, men nu har ordningen ändrats och vi hade tänkt att skapa ett lite bättre bokningssystem.

Det är en gammal stuga som går långt bak i släkten så jag tänkte att det kunde vara kul med en hemsida med bl.a lite information om stugan, lite filmer från 50 talet som vi har fixat till digitalt format och sedan även en bokningsdel...

Det är nu kruxet kommer för jag är helt OK på design och kreativt skapande som att redigera filmerna eller fixa hemside material via PS, men jag är ingen kodare. Jag kan lite lite, men det är extremt enkel HTML så att jag kan länka bilder jag gjord i PS.

Så min fråga är igentligen: Hur gör man, vad gör man? Alltså bokningssystemet eller vad man nu vill kalla det.

Det ideala skulle vara att alla personer som är med och äger stugan skulle kunna logga in och sedan helt enkelt klicka sig vidare till bokning och där bara lägga in en bokning då dom vill boka stugan.

Min kompis och jag kodade en hemsida (läs han kodade och jag tittade på) för en massa år sedan och då vet jag att vi använde koder vi hittade på nätet för enkla saker som klockor och lite ditt och datt, är det något sånt man ska försöka hitta, eller finns det kanske någon sida som erbjuder någon tjänst av det här slaget som man kan utnyttja??

Någon som vet något eller har något förslag?

Av Moonrift

Sitter här och tittar med lite lagom volym uppe på mitt rum med hela släkten en trappa ner när det helt plötsligt smäller till:

*censur*

Drar fort som fan i volym reglaget och stänger av ljudsystemet... Som tur var så tror jag faktiskt inte någon hörde exakt vilket ord det var som skreks

___
Urnice video, men seriöst. Kan man inte ens få se mannen bakom det hela nu vid nyårs sammandraget? Kom igen herr Dimestam, visst klarar du av att önska alla dina undersåtar (medlemmar) ett gott nytt år iaf?

Inlägg redigerat. Läs tråden för anledning. //Lezziter

Av Moonrift
Skrivet av Ant3:

Tänker bara påpeka att detta chassit är STÖRRE än Antec P180 mini.

Mätte mitt Antec P180 mini och de är 5 centimeter kortare på djupet/längden och bara 3 centimeter högre med samma bredd.

Så då känns Define Mini som en SWING AND A MISS!

För ett Antec P180 mini har ju en betydligt mycket bättre planlösning inuti både kylning och utrymmes mässigt till typ samma pris.

Hur kommer de sig att dom inte lyckades göra chassit mindre? Typ i size med Cooler Master Elite 341 hade varit guld.

Vänta? Om bara bryr sig om storleken så tar man väl en bit kartong och skruvar fast allt där?
Nä, en väldigt stor del är ju hur chassit ser ut. Ser det bra ut gör det inte så mycket om det är stort medans om det ser förjävligt ut så vill man ha det så litet som möjligt. Dessutom känns det väldigt försumbart eftersom det är 5 cm större åt ena hållet men 3 cm mindre åt ett annat? men andra ord typ likadant. några cm här och där är ju inte vad det här handlar om.

Av Moonrift

Vilken fullträff, awesome!

Av Moonrift

Kanske att det är lite overkill just nu. Men samtidigt så finns det inga bra alternativ då billigare AMD processorer presterar skit utan att sänka priset särskilt mycket. Så jag tycker nog ändå att du ska köra på det systemet du har här.

Av Moonrift
Skrivet av wham:

Lite synd att det inte fanns någon modell med en processor från AMD. Det hade varit intressant och se om den hade kunnat stå upp mot Intel något så när.

Håller med, skulle gärna sett något exempel iaf...

Av Moonrift

Haha... Men man ska inte snacka alltför mycket skit om prylarna. Jag har haft det jättetrevligt med min 3200+ och spelen flöt på skit bra. Jag menar vad jag än köpte fungerade det jätte bra, typ Age of Empires 2 gick alldeles utmärkt

Nog med skämt, nu till lite seriösa saker.

Du har egentligen 1 ända problem som är roten till allt lagg. Och det är att processorn är för dålig helt enkelt. Och det i sin tur beror på att det kom ut 2003. Om jag var du skulle jag försöka häva köpet helt enkelt, på något sätt få tillbaka pengarna. För antingen är du bara väldigt väldigt okunnig när det kommer till datorer eller så är du bara lurad, troligtvis båda.

1. Försök på tillbaka pengarna
2. Skapa en tråd där du lägger upp alla dina komponenter och dina krav tillsammans med din budget här på Sweclockers forum
3. Invänta någon kunnig persons utlåtande och köp när flera har sagt att det skulle vara ett bra köp.

4. Säkerhets kolla att processorn är tillverkad för max två år sedan, annars så vet du redan då att du är lurad.

Av Moonrift

Tjenare!
Jag ihop ett paket som jag själv skulle köpt. Det går säkert att optimera prestandan ännu mer genom att köpa ett simplare moderkort och ett plastigare chassi. Men själv tycker jag att ett rejält chassi är viktigt eftersom det ändå är något man kommer kolla på en gång per dag.

http://img94.imageshack.us/img94/4951/dator95kallt.png

Av Moonrift

Värmer upp mitt helt nya Bose ljudsystem nu... Nice dunk dunk

Av Moonrift

Filmmusik? Behöver snabb hjälp!

Tjenare!

Håller på att klippa ihop lite gamla släktfilmer som ursprungligen filmades in mellan 1955 och 1965. Killen som fixade det från band till digitalt la in filmmusik, men som är riktigt riktigt sorglig.

Meningen är att vi ska ha en släkt träff kring en gammal familjestuga och jag har nu klippt bort allt material från stugan och meningen är att visa den från dess glansdagar, inte sörja över en massa döda släktingar. Vilket det känns som nu med den musiken jag har.

Några tips? Det skulle egentligen kunna vara "vanlig "radio"" musik också, men ingen överdrivet. Men något som är diskret men ändå lite glatt och som är behagligt att lyssna till. Filmen ska vara klar imornkväll eftersom släktträffen är på lördag (jobba på julafton )

Av Moonrift

Tycker att några kommentaren ovanför här är något löjliga. Jag tror att det är mycket troligt att AMD Fusion kommer prestera bättre än intel Atom vilken enligt mig är en riktig skit processor på alla plan, prestanda, pris, och hela köret.

AMDs stationära plattformar är mycket gamla och det därför inte konstigt att dom inte hänger med i prestanda, dock så kompenserar AMD bra med att matcha priset efter vad man får. Tycker att en Phenom II x4 be för ca 1200 kr är svårtslaget. Och som AMD användare så tycker jag att det är konstigt att det finns nya intel moderkort där inte alla SATA portar är SATA 6 Gb/s...

Dock så är det ett faktum att AMD inte hänger med i prestanda. Men det ska bli intressant att se vad som händer där med bulldozer...

Jag tror nog att kombinationen av att AMD levererar bra prestanda till ett billigare pris + Fusion och bulldozer + att AMDs moderkort är billigare och i många aspekter bättre kan leda till att 2011 kommer bli jämnare än på länga när det kommer till AMD vs Intel

Av Moonrift

Du får nog själv avgöra vad du ska köpa, men jag har en 1090T och jag är extremt nöjd. Dock så har jag aldrig haft någon Intel Core processor, så jag har ju inga riktiga referenser. Men framför allt vid film rendering så är det fantastiskt att ha 6 kärnor, det verkligen flyger fram.

Båda är bra, möjligen att i7 är lite bättre till spel medans x6 är något bättre med redigeringsprogram som stöder 6 trådar. Men ta med i beräkningen att x6 kostar 20% mindre än i7an.

Av Moonrift

Det verkar som om du mer är intresserad av att spela Wow med bra grafik än själva hårdvaran i sig... Alltså så tolkar jag det som att du inte kommer sitta och njuta av benchmarks och likande. Jag kan du tycka att t.ex GTX 470 är lite väl kraftfullt utan att det snarare skulle vara passande med XFX Radeon HD5770 1GB - Inet.se.

mycket billigare och dessutom så är det smulan bättre än Gts 450 enligt vad jag har förstått. Mycket bra kort i övrigt