Inlägg

Inlägg som Moonrift har skrivit i forumet
Av Moonrift

När jag köpte ett RX 5700 för snart två år sedan så utgick jag från att det skulle vara ett halvdant köp sikt, men det var helt enkelt läge att uppgradera och jag tyckte det var lite kul med ett komplett AMD system på 7nm.

Men efter 20 månader får man alltså betala nästan 1000 kronor mer för något sämre prestanda 😅

Av Moonrift

BOSE Companion 3 Series II

Jag söker en ny ägare till mitt gamla datorhögtalarsystem

Högtalarna har i min mening mycket bra ljud för storleken, är snygga och levereras med ett mycket praktiskt volymreglage med hörlursingång.

OBS - Högtalarna har råkat ut för en estetisk olycka för några år sedan då ett misslyckat hobbyprojekt resulterade i några fläckar vit färg på baslådan (Hobbyprojektet hade inget med högtalare att göra utan dom blev helt enkelt "collateral") Beroende på hur man tänkt inreda är fläckarna mer eller mindre synliga. Därav det mycket låga priset!

Volymreglaget är välanvänd men fungerande. Se bild! Dessa finns tillgängliga att köpa separat om man vill rusta upp framöver.

Kan ta fler bilder om så önskas! Skriv i kommentarerna

Läs hela annonsen här

Av Moonrift

Tycker nästan att det vore bättre om både producenter och leverantörer skulle öka priserna för att få marknaden i balans. Självklart tråkigt för en oss konsumenter om allt blir dyrare för stunden, men kanske ändå bättre att ha enkel tillgång för de som vill betala och att mer pengar landar hos de som producerar => borde kunna leda till större investeringar i leveranskedjan

... En ärlig variant av det som scalpers håller på med skulle just vara att buda högt till and/Nvidia för att säkra tillgång och sedan driva en "premiumbutik" med höga priser med bra lagerhållning. Inte optimalt, men iaf inte direkt destruktivt

Av Moonrift

Jag har verkligen svårt att förstå mig på positioneringen som AMD ger sig på här...

I Nvidias uppställning med en tier ovanför det normala flaggskeppet försöker dom ändå "rättfärdiga" det hutlösa priset med extra märkbart prestandalyft i vissa laster och enorma minnesmängder. RTX 3090 är ju självklart ingen prisvärd produkt, men har ändå markant bättre RT prestanda och otroligt mycket minne.

AMD:s 6900 XT borde dom positionerat på 3080 och ignorerat Nvidias toppkort. Dom borde dragit lärdomar av hur effektivt ryzen teamet hanterade zen 1 och zen 2 där dom fortfarande hade vissa områden där dom låg efter Intel. Exempelvis är det först zen 3 som AMD börjar prissätta i linje med sin konkurrent.

Utan djupare insyn i produktionskostnaderna så kan man ju ändå gissa att 6900 XT borde vara billigare att producera än RTX 3080 med en mindre grafikkrets och en billigare minnesteknik. Eller missar jag något?

Det gör ont i själen, det inbitna AMD fan jag är, att konstatera att AMD helt misslyckats med att väga upp för sina svagheter med dessa kort. Jag är själv måttligt intresserad av raytracing, DLSS eller streaming i denna stund, men man kan ju inte låtsas som att underläget där inte spelar någon som helst roll.

Jag skulle vilja gå så långt som att säga att RX 6900 XT är ett utmärkt kort men som måste säljas några hundralappar billigare än RTX 3080 om det ska vara konkurrenskraftigt.

Av Moonrift

Imponerande hög nivå på finalisterna!

Av Moonrift

Det låter som att problemen är grafikkortrelaterade för mig.

Jag hade exakt samma problem med mitt rx 5700 Pulse förut och efter lite googlande sett andra användare med samma problematik. Ominstallera drivrutinerna verkar ha fungerar för vissa.

För mig försvinner dock problemen när jag switchar till performance vbios istället för silence eller vad du Sapphire kallar dom. Referenskortet har väl inte dual-bios, men det kanske hjälper någon smartare att klura ut vad det kan handla om :/

Känns oavsett väldigt trist att AMD är så nära att leverera bra grafikkort igen, men tappar bollen på drivrutiner och stabilitet

Av Moonrift

Användare: @Ferrat
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: MSI GeForce GTX 780 3GB OC TwinFrozr Gaming.

Positivt:

Snabb kommunikation och enkel att ha att göra med. Trevlig och seriös! Plus i kanten för KTH:are!

Negativt:

Var något sen, men inte så mycket man kan göra när trafiken krånglar och Ferrat håll mig uppdaterad. Annars inget!

Slutbetyg: 5/5

Av Moonrift

@Lerners:
Hej, nej sakerna finns fortfarande kvar. Bud noterat!

Av Moonrift

@Soundstream:
Hej, och ursäkta för uteblivet svar! Är du fortfarande intresserad? I så fall har du möjlighet att hämta upp komponenterna eller ska det skickas?

Av Moonrift

@Pronix:
Haha, nej prioritera lille bäbis istället! Tänkte bara att om det var så att du hade vägarna förbi så behöver du inte leta dig ut i förorten, men förstår att det kanske ändå inte var möjligt.

Av Moonrift

@Zilanto:
Korrekt!

Av Moonrift

@Pronix: Noterat!

Lite otydlig annons, men jag tar helst emot bud exkl frakt. Så kan vi diskutera vilken fraktlösning som föredras sen. Däremot kan man alltid diskutera pris, drog till med något som jag tyckte kändes rimligt bara.
Annars om du har vägarna förbi stockholm (ser ut som att du befinner dig hyggligt nära i Uppsala) skulle jag däremot kunna mötas upp vid exempelvis centralen så sparas några kronor

Av Moonrift

@Ferrat: Noterat!
Vill ha annonsen öppen till imorgon kväll (eller om någon lägger "accepterat pris"). Men inkommer inga andra bud kan jag ses från onsdag, exempelvis runt lunch

Av Moonrift

ASUS HD 5850

ASUS EAH5850

Säljer mitt gamla HD 5850 från mitt första datorbygge. Kortet har inte används sedan 2017, men fungerade felfritt då. Kartong finns kvar för den intresserade

Kortet fungerar bra för lätta spel, arbetsdatorn, som felsökningskort eller för nostalgibygge.

Säljs för 150 kronor eller bud

Finns i Stockholm och hämtas lättast i Bergshamra eller vid KTH under dagtid. Kan skicka mot betalad frakt.

Läs hela annonsen här

Av Moonrift

AMD Phenom II X6 1090T, Asus Crosshair IV Formula, 12 GB RAM

Säljer mitt gamla kärnsystem med sexkärnig processor och 12 GB RAM-minne. Komponenterna har några år på nacken men fungerar fortfarande utmärkt för enklare spel och lättare bild/video-redigering. RAM-minnen i olika storlekar, men det har fungerat bra för mig! Hoppas att mina gamla trotjänare får ett nytt hem antingen som enklare spel/arbetsdator till bra pris eller varför inte projektbygge av nostalgiskäl!

För den intresserade finns ett gammalt album här från när komponenterna första gången sattes ihop: https://www.sweclockers.com/galleri/5873-defined-crosshair-mi...

Processor
- AMD Phenom II X6 1090T. Processor från 2010 med 6 kärnor. Fungerar utmärkt även idag för enklare bild/video-redigering och enklare spel.

RAM
- XMS3 — 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz C9 Memory Kit
- XMS3 — 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHZ C9 Memory Kit

Moderkort
- Asus Crosshair IV Formula. Entusiast-moderkort med bra funktionalitet för den som tycker att det är kul att överklocka! Originalkartong finns kvar.

600 kronor eller bud! Säljer helst allt som paket.

Finns i Stockholm och hämtas lättast i Bergshamra eller vid KTH under dagtid. Kan skicka mot betalad frakt.

Läs hela annonsen här

Av Moonrift

MSI GeForce GTX 780 3GB OC TwinFrozr Gaming

Säljer ett begagnat MSI GeForce GTX 780 3GB OC TwinFrozr Gaming grafikkort. Grafikkortet har varit ganska sparsamt använt och aldrig överklockat. Suttit i ett chassi med dammfilter och därför nästan damfritt. Kortet har haft en ägare innan mig (köpt här på Sweclockers) men var i mycket gott skick då jag fick det och fungerar felfritt.

Originalkartong och tillbehör finns kvar.

https://www.inet.se/produkt/5409920/msi-geforce-gtx-780-3gb-o...

- 500 kronor

Säljs för 500 kronor eller högsta bud.
Finns i Stockholm och hämtas lättast i Bergshamra eller vid KTH under dagtid. Kan skicka mot betalad frakt.

Läs hela annonsen här

Av Moonrift

Precis som många framfört korrekt är det svårt att jämföra brygg-, press- och espressometoder med varandra.

Anser mig vara hyggligt kaffe-intresserad och enligt mina smaklökar är det en nespresso maskin som ger best kvalite om man vill hålla det väldigt enkelt för sig. Kan rekommendera att köpa begagnat då maskinerna är lätta att rengöra och finns gott utbud på.

Vill man kunna bjuda på mer traditionellt bryggkaffe utan onödiga maskiner och kostnader är det ju ett manuellt bryggkit som behövs likt: http://www.kaffeladan.se/hario-v60-pour-over-kit Kombinera det med att frysa in några portionspåsar kaffe så är man set Dessutom väldigt trevligt och genuint

Av Moonrift
Skrivet av anon132576:

Om jag hade köpt denna dator skulle jag vänt på fläkten, så den tar in luft i toppen istället. Fläkten lever längre genom att inte behöva sitta i en varm luftström, datorn blir litet tystare (kanske marginellt, men ändock alla bäckar små...!), man förhindrar kanske litet damm att ta sig in, samt det viktigaste kanske; datorn fylls med kall luft istället för varm, vilket sparar på alla komponenter.

....

Kan nog mycket väl fungera hyggligt, men misstänker att luftflödets riktning är valt så att luftströmmen får hjälp av att den varma luften stiger naturligt. Då chassit är närmast skorstensliknande och man försöker kyla en hel dator med mer eller mindre en fläkt så kanske det ändå spelar en viss roll? Angående radiatorn först eller list i luftflödet är det en ren tradeoff mellan att kyla kärnkomponenter eller övriga kretsar. Vänder du på luftflödet kommer temperaturdeltat över radiatorn minska istället men till fördel för exempelvis moderkortet och annat som inte kyls av vattenlösningen. Så det landar i en spekulation om vilken komponent som kommer ta ner skylten först. För recensioner kommer nog färdigbyggda system alltid prioritera CPU och GPU temp före exempelvis RAM minnen eller moderkort, men vad som är bäst på sikt råder det delad uppfattning om minst sagt

Av Moonrift

Användare: @dozix
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: GTX 780

Positivt:
Snabbt och smidigt
Alla tillbehör och låda i bra skick
Kortet fungerar som utlovat

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Moonrift

Måste tyvärr droppa mitt bud.

Inser att kortet inte riktigt är det jag söker efter just nu