Inlägg

Inlägg som Milt har skrivit i forumet
Av Milt
Skrivet av takeoninja:

Jag en age limit för att få posta är en väldigt vanlig metod. Tyvärr så leder det bara till att en bott kultiverar kontot genom att agera mänskligt med det genom att surfa sidor lite då och då i tre månader och när det är möjligt för det att posta ja då byts det över till att styras av spambotten. Det är alltså ett pyttelitet hinder och knappast en lösning.

Jag skulle nog vilja hävda att utan strikt identifiering med statligt ID eller dylikt så löser man inte bot problemet idag. AI har gjort att den smartaste botten beter sig mer mänskligt än den "dummaste" människan så all form av heuristik kommer bara leda till att riktiga användare blockeras/bannas vilket snabbt blir obekvämt för en plattform som lever och dör med engagement. Det sagt så är X onödigt tacksamt att botta på, det är svårt att som användare filtrera bort det manuellt/med sitt eget bruk av siten och bottar kan enkelt få bra spridning genom att haka på populärt content. Jämför mot Reddit där moderering och nedåt duttar snabbt och effektivt tar bort uppenbart skräp och den stora majoriteten av användare ser bara "bra" content (det som uppduttas av en majoritet av användarna).

Självklart håller jag med.
Men kan kanske nämna att tex bot farmarna historiskt haft hyllor av mobiler som hålls levande med laddar etc för att simulera personer, så en viss form av (minimal) kostnad är det ändå i dagsläget för att skapa bot-kontona.
(Men jag betvivlar att även dessa saker inte emuleras med e-sims etc på sikt)

Identifiering genom någon mindre betalning och haka in i betalningssystemen som garanti för korrekt identifering kanske är en nödvändig väg, vem vet, den vägen så kan man vi banksystemen få en riktig identifiering på folk.
Även om man kanske kan köra med bra id verktyg i delar av värden ala bank-id/freja etc i delar, så är det nog bara bank-uppgifter och konton som fungerar för många länder i dagsläget skulle jag tro.

Reddit är bra om det man är ute efter är icke politisk fakta, men inte lika bra om det finns någon politik inblandat (då får man enbart höra ena eller andra sidan tyvärr, men så länge man alltid tycker som majoriteten så är det givetvis bra)

Av Milt
Skrivet av LeonHart:

Det där låter ju som den logiska lösningen om det är bottar man vill åt. Men jag tror inte det hjälper nämnvärt.

Nej, men det skulle i alla fall göra Musks uttalande lite mera logiskt än tidigare uttryckts i tråden, där det onekligen framstår som extremt svårförklarat.

Av Milt
Skrivet av LeonHart:

Nya användare får använda plattformen gratis i 3 månader… det lär ju verkligen råda bot på problemen med bottar.

Om jag skannar genom den engelska länken så tolkar jag det lite annorlunda än den svenska artikeln.
Dvs jag misstänker att Musk kan blivit feltolkad av någon, ev är det jag som feltolkar honom kanske

Citat:

While replying to another user, Musk later added that new accounts would be able to post after three months of creation without paying a fee.

Dvs användaren kan _efter_ 3 månader ev posta utan att betala, vilket är det ganska vanligt sätt att minska ner bottande historiskt ....
(osäker kring hur bra dessa typer av hinder fungerar nu för tiden förvisso ... borde vara mer och mer triviala att ta sig förbi skulle jag trott .... men vi får se antar jag )

Add: quotad länk https://techcrunch.com/2024/04/15/elon-musk-plans-to-charge-n...

Av Milt
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vi får när som helst samma problem på våra telefoner. Det är inte hållbart att botar kan ringa nästan gratis. Där botarna tack varje Ai snart kan utföra bedrägerier. Eller varför inte bara telefonförsäljning? Det sista är på gråzon till lagligt. Att man inte blir helt telefonterroristerad av telefonförsäljare idag är att det kostar pengar att ha folk som ringer och försöker sälja.

Det har funnits förslag tidigare på att man skulle försöka lösa mail-spam problemet mha mikro-betalning etc.
Istället har de flesta mail servrar etc federaliserats till mindre antal organisationer, med en baksida av inlåsning förvisso.
(inte alls längre så lätt att sätta upp och underhålla en egen mailserver nu för tiden)

Om 10 år så kanske X är ett identifieringssystem (med en inbyggd extra publik anslagstavla)?
Dvs man har landsspecifika idn antar jag ... som man använder för att skaffa X som man i sin tur har som globalt id.
Dvs vem är du? Hej jag är ----LillAnkan (på X) ?

Av Milt
Skrivet av Wyver:

Hela frågan har ju lite två sidor... Man skall ju absolut inte kunna patentera något uppenbart.. t.ex. den nostalgiska runda hörnen, eller vad det var..

men andra sidan är ju helt tekniska patent /lösningar t.ex. SMS, det första jag kom att tänka på, utan att ha en aning, skulle jag tro det har tagit rätt lång tid att utveckla det för att kunna skicka över NMT/GSM nätet.
i det fallet är 5 år okej?

Att korta av patent tiden på saker som för mänskligheten framåt, är i mitt tankesätt bakåtsträvande. För det minskar antalet nya innovationer över tid, eller gör att få kaos i världen med olika lösningar i olika länder, som liknar varandra.

Problemet är att patent idag mest är en stapelvara ... det är inte något krav på en verkshöjd i dagens patent.
Problemet är att det aldrig finns det någon konsekvens//straff//diskurs etc om patentverket råkar godkänna meningslöst dravel (tex "method of swining on a swing" välkänt USA exempel , eller one-click shopping patentet).
Konsekvensen är en storhög av halvt om halvt menlösa patent som företagen använder under mångåriga konflikter

Inblandat bland dessa patent finns förmodligen en mindre hög av patent som är verkliga eller i alla fall har ngn som helst form av verkshöjd, men i praktiken så antar domstolar att alla patenten är verkliga ...
(Ganska orättvist med tanke på hur patentverket fungerar anser jag)

Därmed inte sagt att patent ev inte gynnar Sveriges storföretag, det kan de mycket väl gjort historiskt, men hur länge kommer det fungera?
Det finns inget Kinesiskt företag i Kina som i praktiken kommer förlora en patenträttegång mot ett icke kinesiskt företag, det sker helt enkelt inte i någon verklig omfattning.

Edit:
Kina och patent googling
Historiskt har det var svårt eller omöjligt att få till några större skadestånd även om man kunnat vinna rättegångar.
Osäkert, men googlar jag nu, så ser jag artiklar som påstår att detta skall ha förändrats ... men svårt få detta bekräftat i praktiken utan att lägga ner en stor mängd tid.

Av Milt

Kan bekräfta att det kan vara hyffsat billigt att köpa en begagnad skiva från något ställe som säljer begagnade kontorsmöbler.
Jag köpte en skiva för 500 ex moms, för några år sedan.

Jag letade efter standard storlek förvisso (helst med lite hål). Det fanns många olika versioner gällande lite olika hål i skivorna etc. Lite osäkert om de har skivor av mera udda storlekar och hur utbudet ser ut idag, men väl värt kolla läget tycker jag.

(Jag köpte personligen på rekomo.se , men jag gissar att det är snarlikt på övriga ställen som också säljer begagnade kontorsmöbler - främst mot företag)

Av Milt

Du kan förmodligen göra ett custom grub entry som by default bootar ditt std val.
Men scriptet skulle kunna leta efter en usb-sticka som då ev skall innehålla en separat grub_config file och chainar den om den finns eller dylikt.
IE då kan du default till din normala val, men använda en sticka för att overrida om du vill.

Se tex stack overflow post nedan
https://unix.stackexchange.com/questions/669349/use-usb-stick...

Har bara gjort super enkla saker i grub, men urlen ser rimlig ut och det borde kunna fungera med något liknande.

Av Milt
Skrivet av PaeronSoda:

Mycket svårt att se att du argumenterar på ett ärligt sätt här. Ganska uppenbart att vi inte pratar om samma sak eftersom du hela tiden flikar in med nya stickspår, som att babbla om "förespråka censur" när det inte överhuvudtaget var det vi pratade om. Jag ska försöka göra det enkelt för dig (eller svårt för dig att inte smita från?):

1. Jag nämner att Elon menar att högerröster tystas på sociala medier, och att det är struntprat. Han retweetar inlägg som är konspiratoriska, antisemitiska och uppviglande. Det tycker inte jag är en bra grej, att lyfta extremhögerröster. Gör man det får man utstå kritik, i min lilla mening.
2. Detta passar nog inte dig, vill jag gissa? Du får jättegärna rätta mig om jag har fel. Men du börjar prata allmänt censur, att SD anklagats falskt, och att Dawkins blir påhoppad i en intervju som ett bevis på att antisemit är ett skällsord som används för lättvindigt. Hur ska jag tolka detta annat än att du anser att högerröster tystas i sociala medier? Du får gärna bekänna färg i om du tycker Elon agerar rätt eller inte när han förstärker problematiska röster, för just nu sysslar du bara med barnsligt skuggspel som inte tjänar diskussionen alls. Förstår att alla blir trötta på oss. Jag blir fan trött.

Mycket skickligt beskrivet tycker jag.
Mycket "guilt by association", om jag tex försvarar Gundes argument och motsätter mig din argumentationsteknik (att tillskriva motiv till andra etc), då är jag också automatisk extrem högern.
Det enda sätt jag kan undvika att vara extremhöger är om jag stödjer dina åsikter tror jag?
I vilket fall som helst, så stödjer jag givetvis dina åsikter och tycker du skriver skickligt, sällan jag ser så bra poster som dina.

Av Milt
Skrivet av PaeronSoda:

Offerkoftan passar fortfarande ser jag! Jag har ingen aning om ifall du har antisemitiska åsikter eller rör dig med extremhögern, och har inte insinuerat det en enda gång. Det enda jag bevisligen vet om dig är att du verkar tycka att det är okej att stötta, förstärka och hundvissla i extremhögerns ärende så som Elon Musk gör friskt och återkommande på sin plattform.

Ligger det en gömd anklagelse där om att du själv gör det för att du tycker att det är okej? Har du uppfattat en sådan tror jag mycket väl det skulle kunna vara att jag hundra procent oavsiktligt trampat på en öm tå.

Hårda bevis är lite att plocka russinen ur kakan åt dig och jag är som tur är inte din förälder eller lärare, men läs gärna Wikipediaartikeln om hur kappvändar-Musk svängt genom åren (här får du den, kram!). Tror du speciellt kommer gilla stycke två under rubriken "Free speech" om hur censur beställd av världsregeringar ökat sedan Elon köpt Twitter.

Att göra direkta tolkningar av meningsmotståndares motiv är sällan produktivt.

Citat:

Det enda jag bevisligen vet om dig är att du verkar tycka att det är okej att stötta, förstärka och hundvissla i extremhögerns ärende så som Elon Musk gör friskt och återkommande på sin plattform.

Av Milt

Ekonomiskt så gjorde Elon Musk en väldigt dålig affär ser det ut som.
Men man kanske bör vara medveten om att det är fullt möjligt att man kan kvitta förluster mot vinster i viss omfattning inte bara i Sverige utan även i USA och det kan vara svår-skattat i vilken omfattning detta ev kan ha gjorts.
(så folk kan tro att det är rena förlustsiffror, men exakt omfattning är svår-skattat tror jag)

Faktum kvarstår att jag givetvis tror att det varit en dålig affär, bara att exakta siffror också kan vara svår att skatta pga ovanstående.

Hur som helst, att Elon skulle ha en annan policy på sin censur är naturligt och vi behöver inte alla tycka lika.
Om det pågår demokratiska juridiska spörsmål Alex Jones, varför censurera situationen?
Avbryt inte rättssystemet, låt det fortgå bara.

Men det är klart många personer i båda politiska läger saknar principer och _vill_ ha politisk censur mot sina fiender (eller protesterar i alla all inte emot politisk censur som råkar drabbar deras politiska fiender), see tex Twitter files för talande exempel.
[https://en.wikipedia.org/wiki/Twitter_Files]

Av Milt

Jag installerade bankid på GrapheneOs på en pixe8 i slutet av November utan några tekniska problem vid det tillfället (27:de).
(default installation utan någon configurering alls (tja förutom att ansluta med ett google-konto då))

((För övrigt::
jag höll på och mekade med flera enheter och jag lyckades klanta till mig och stänga av mitt gamla fungerande bankid
... så jag fick vackert gå till banken o skaffa nytt bankid,
men det var min egen dumhet och inte ett problem med bankid eller GrapeneOs
))

Av Milt
Skrivet av Chris_Kadaver:

Är du säker på att den här modeller är isolerad invändigt så att man faktiskt drar nytta av att göra en dubbelslangmodd?
Många billigare modeller fungerar sämre om man moddar insuget för att ta in luft utifrån eftersom den då kommer börja suga in kall luft som bildats och att luften istället "går runt". Såg en kille som testade just det här och hans faktiska resultat var att verkningsgraden/effektiviteten blev sämre på hans enhet. Ska se om jag hittar videon. Ska ladda upp en video på min tillfälliga lösning som jag inte alls gillar egentligen. Funderar på att bygga någon slags fönsterupphängning så att jag kan montera hela enheten på utsidan istället och bara göra hål i en skiva för själva kall-luftutblåsen i fronten. Tycker den låter/vibrerar för mycket.

Ställd på 18c så har min stuga som är 55 kubikmeter så har tempen bara kommit ned till 22c på ungefär 2 timmar. Och då går kompressorn hela tiden. Sen har ju utomhustemperaturen sjunkit under tiden. Gissar att starttemperaturen när jag startade den låg på kanske 26 grader. Svårt att veta hur mycket tempen hade sjunkit om det inte hade blivit kallare ute. Tycker inte varmutblåsluften är speciellt varm heller jämfört med modellen på 8000BTU från jula som exet har hos sig.

Min AC är en billigare sak och enklare test med att skjuta in en pappskiva framför övre insuget gör ingen större skillnad, så jag förmodar att det är som du säger.
Just nu så är det ganska svalt och jag kör inte med maskinen rent generellt.
Jag skall plocka fram en temperatur-mätaren och testa vi senare tillfälle när det bli varmt, får återkomma (men dröjer).

Tackar för tips.

Av Milt
Skrivet av Chris_Kadaver:

Det där är en tristar 7000BTU-modell va?! Fick preciiis hem min och insåg att den enda medföljande adaptern var en för amerikansk förnstermodell. Hade varit nice om de åtminstone kunde inkludera en vanlig adapter för den som har hål i väggen. Tips på passande adaptrar annars? Såg att julas anslut kommer med båda sorterna. Visst går det väl att modda fönsterlistadaptern för att skruvas direkt på väg men det är ju knappast optimalt.

Tror det stämmer bra.
Det var en Tristar AC-5477 som jag köpte för några år sedan.

Har tyvärr ingen bra adapter för att fästa i fönstret, den medföljande plastdelen är typiskt för amerikanska fönster (eller annan marknad) och är inget vidare för mig i alla fall och dessutom bara en öppning för ett rör

Jag köpte en fönster-kit från Woods som iofs fungerar bra.
Jag planerade att ev komplettera lösningen med att ev tillverka någon fästanordning mha en plywoodskiva eller dylikt.
(på liknande sätt som andra i tråden gjort tror jag, men fönster-kittet duger och jag har inte så bråttom).

Tekniska detaljer, kring ev fönster-skiva
----
Såga/borra något två hål i någon skiva och tejpa fast 2 stycken rör böjar (som då skall passa att ansluta rören till ).
(Gissar att det borde bli en skiva på 27-30 cm bred och kanske en 50-77 mm lång förmodligen i plywood )

Ex 160mm rör böj i som finns i Bauhaus vore
(https://www.bauhaus.se/boj-europlast-90-o160mm)
Lämpligtvis komplettera inluften med nät nät när jag ändå håller på.
( Tex genom att fästa en plast/metal "muff" på utsidan och bara "vålda" på något nät mellan böjen och muffen.
exempel muff vore då https://www.bauhaus.se/muff-europlast-o160mm
)

(rör böj och muff borde kanske finnas i plast istället kan jag tycka, men spelar inte så stor roll )
Köper man tex dessa 160mm rör böjar så passar det i Tristar medföljande ca 150mm röret bra oh det fungerar även med mitt getto-mod rör på 160 mm.

(Men jag har varit lat, sjön varit nära och det har inte blivit av ännu, skall posta en bild senare om det blir av)

Av Milt

exempel mod

Tackar för alla tips i tråden, för försöka betala igen mha bild/beskrivning av min egen mod.

Exempel på mod av AC.
Matrial som används
Plastlåda (*1),
Fästelement för rör *2.
Rör *4,
Cykel bagagerem *3
Silvertejp.
Borrmaskin.

Gjorde öppning i plastlådan mha borrmaskin ..... många småhål blev det.
(viss varning här då det lätt uppstår lite sprickor i plasten, men så länge det enbart är mindre fel så löser tejpen det)
Tejpade fast ett munstycke till ventilation (silvertejp).
Satte fast röret i munstycket och spände fast plastlådan med cykel-remmen.
(+Ev justera spännbandet om lådan glider nedåt enligt bild2)

1:: plastlåda https://www.bauhaus.se/forvaringslada-smart-store-8l-34x25x16...
2:: rör munstycke https://www.bauhaus.se/inloppsror-europlast-o160mm
3:: cykel-rem https://www.xxl.se/bits-bagagerem-till-pakethallaren-gra/p/10...
4:: rör, onödigt aluminium/stål/pvc rör som jag använder, https://www.bauhaus.se/kok-ventilationsslang-fresh-160x1500
(TODO förmodligen byta ut röret mot plast för mindre vikt)
.

Av Milt
Skrivet av SAFA:

Jo, att det här gynnar billigare energislag kan ju diskuteras... om nu de som kan producera för 30 öre/kwh inser läget och drar ned sin produktion lite så en dyrare kommer in så tjänare de ju mycket mer.

Detta framstår om perversa initiativ för el-producenter onekligen precis som du säger SAFA.

Jag menar att du givetvis har rätt, men att pga produktion och konsumtion inte kommer vara perfekt synkroniserade etc, så förväntas det vara svag marginal effekter som påverkar konsument priserna (i alla fall något) om man ökar produktion av billig el.
(se tex https://energiforsk.se/nyhetsarkiv/storre-elproduktion-hade-k... som hävdar detta i alla fall )

(Men onekligen så är dagens prisbildningsmekanism och export regler något som kanske accepteras kortsiktigt, men som kommer att orsaka diskussioner långsiktigt, vilket kan vara en nyttig erfarenhet för många)

Av Milt
Skrivet av Dreas89:

Så kommer det absolut vara, men att tro att mer tillgänglig kw inte påverkar priset känns långsökt.

Det framstår som en rimlig åsikt som normalt folk har i alla fall.
(så länge som efterfrågan på el inte är oändlig, så vore lite konstigt om det inte finns lite svag prisbildningsmekanism som gör att ökad produktion påverkar priset åtminstone marginellt)

Av Milt
Skrivet av MsSmith:

Hmm för mig är det ett högst godtyckligt och i princip påhittat mål att maxa ut sin karaktär eller hitta den mest intressanta utrustningen. Nu vet jag att det finns liknande fenomen och "utmaningar", främst inom Diablo 2, och jag har följt dbrunski på Youtube sedan 2018. Tycker spelet är tråkigt men jag gillar hans entusiasm. Han gör allting manuellt och måste lägga ned dagar på sina resultat.

Men poängen kan inte vara att maxa ut sin karaktär utan att ha kul. Om dessa två sammanfaller, absolut, men det är bara för en försvinnande liten del spelare av de tio plus miljoner av användare som detta blir ett problem i realiteten. Det är tyvärr svårt att bemöta något som i bästa av världar för mig är påhittat, samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är en intressant tanke att lägga ribban så pass högt av Blizzard. Man får utgå från att de har gjort liknande beräkningar själva.

Jag googlade på texten och fick fram följande:
https://gameranx.com/features/id/320546/article/diablo-immort...

Genom att spela spelet kan man byta till sig platinum som i sin tur tillåter att man köper 5-Star Legendary Gems i auction house.
Jag tror att det är samma länk vi hänvisar från, men där står det också

Det är helt rimligt att ignorera "completionist" och anse att vi inte bör ta hänsyn till dessa personer.
Mitt klagomål är inte på detta i sig själv eller utan bara att jag vill se en bra debatt och du bemöter inte Mithras argument på ett bra sätt igen.

Dvs om du vill ignorera "completionist" säg det specifikt istället för att hävda att hans argument är felaktiga.
Det är inte är ärligt sätt att argumentera mot honom att gå in och attackera hans slutsatser utan att du klarar av att försvara din argumentation och på vilket sätt hans argumentation brister..

Han gav en väldigt tydlig förklaring till hur han tänkte och argumenterade och du bara hävdar "fel" är dålig argumentation.
Mitt citat angav tex att det i praktiken inte var möjligt att genom f2p maxa 5-star gems .....
(vilket också var en tydlig poäng som Mithras hade med i sin forumpost och som du valt att ignorera)

Av Milt

stålman argument

Skrivet av Mithras:

--
Jag försöker upprepa mig så tydligt som det går: Du måste betala för att kunna spela klart spelet. Spelet är uppbyggt på det sättet. Du får inte ordentliga upgrades till dina items om du inte spenderar pengar på spelet (alternativt grindear 10 år vilket är i praktiken omöjligt). Vilket återigen innebär; För att spela spelet ordentligt, så måste man betala.

.. ovidkommande penga diskusion ...

Skrivet av MsSmith:

Jag tycker inte att du bemöter Mithras argument på ett bra sätt.

Inom Diablo immortal, så är det uppenbarligen en ganska bred konsensus att man inte kan maxa ut gubbar om man inte betalar.
Tex googla på texten:: How to get 5-Star Gems Diablo Immortal?

Citat:

They're so rare, 5-Star Gems are practically locked to P2W players. You'll need to fill Elder Crests with as many Legendary Crests as possible. F2P players just don't get enough Legendary Crests — you'll have to pay up to even get a chance at a 5-Star Gem.22 Jun 2022

Därmed så måste jag nog säga att Mithras argument håller strecket tillräckligt mycket och även om du har många bra punkter bland dina poster, så bemöter du inte hans huvudargument.

Av Milt
Skrivet av Kaleid:

Hunter Biden har inte makt, och tas enbart upp av högern eftersom de ville skada Joe Biden som kandidat, i övrigt så har de redan tagit upp hans fall och undersökt det.

Direkta lögner från Fox? BSmountain har helt otroligt mängd skitsnack. Det går att göra timlånga videos där man t.ex. ljuger om covid och om vilken medicin som fungerar, för att sedan något senare så hävdar de att inget sådant har sagts.

"Now comes the claim that you can't expect to literally believe the words that come out of Carlson's mouth. And that assertion is not coming from Carlson's critics. It's being made by a federal judge in the Southern District of New York and by Fox News's own lawyers in defending Carlson against accusations of slander. It worked, by the way."
https://www.npr.org/2020/09/29/917747123/you-literally-cant-b...

Fox News har bland USAs sämst informerade mediakonsumenter, det är TV för bottenskrapet av samhället.

Fox News Defends Its COVID Lies, Saying First Amendment Protects “False” Speech
https://truthout.org/articles/fox-news-defends-its-covid-lies...

Media landskapet är inte bra i USA, det ljugs ganska vilt i många kanaler så vitt jag vet. (givetvis inklusive Fox).
Oftast så ljugs det inte direkt utan man bara tar upp de punkter som talar till ens egen fördel och hårdgranskar det som talar emot ens egen ståndpunkt (om man inte bara ignorerar dessa punkter). Säkerligen sker också rena lögner, men det är nog mindre vanligt skulle jag tro, man når oftast sina mål genom att bara överdriva sina egna bra punkter.

Hunter granskas knappast på samma sätt om hade varit son till Trump, ganska stor avsaknade av granskning tycker jag.
(Granskning som för övrigt brukar ske inom de traditionella media kanalerna anser jag, men som till stor del saknas).

Utöver det uppenbara släktskapet mellan Hunter och rpesidenten så har det också funnits affärsförbindelser.
Tex 27 affärsbesök till vita huset (https://www.dailymail.co.uk/news/article-10757307/Hunter-Bide...)

Det ser lite konstigt ut i media tycker jag, vad tycker ni?
Alla politikers privatliv etc bör granskas och detta kommer alltid inkludera när och kära till viss del oavsätt vad vi tycker om det speciellt när det utöver släktskap finns affärsförbindelser.

Av Milt
Skrivet av Kaleid:

Hunter Biden har inte makt, och tas enbart upp av högern eftersom de ville skada Joe Biden som kandidat, i övrigt så har de redan tagit upp hans fall och undersökt det.

Direkta lögner från Fox? BSmountain har helt otroligt mängd skitsnack. Det går att göra timlånga videos där man t.ex. ljuger om covid och om vilken medicin som fungerar, för att sedan något senare så hävdar de att inget sådant har sagts.

"Now comes the claim that you can't expect to literally believe the words that come out of Carlson's mouth. And that assertion is not coming from Carlson's critics. It's being made by a federal judge in the Southern District of New York and by Fox News's own lawyers in defending Carlson against accusations of slander. It worked, by the way."
https://www.npr.org/2020/09/29/917747123/you-literally-cant-b...

Fox News har bland USAs sämst informerade mediakonsumenter, det är TV för bottenskrapet av samhället.

Fox News Defends Its COVID Lies, Saying First Amendment Protects “False” Speech
https://truthout.org/articles/fox-news-defends-its-covid-lies...

Media
Jag räknar kallt med att alla media kanaler ljuger ibland, kanske av misstag ibland, men säkerligen avsiktligt överdrifter ganska ofta, detta inkluderar givetvis FOX.
Detta då utöver de medvetna ljugandet som delvis finns hos de flera media kanaler, oftast inte raka lögner, oftast små lögner och undanhållande av fakta.
Dvs man tar allt som oftast bara upp de delarna//vittnesuppgifter etc som gynnar ens egen ståndpunkt och granskar alla motståndarens ståndpunkter väldigt hårt om man inte ignorerar delmängder av dessa.

Hunter
Hunters granskning, som knappast kan anses blivit granskad av traditionell media på det sätt som hade ägt rum om han tex var son till Trump.
( Om sedan några politiker ev kikat på sakerna är ganska ointressant, normal granskning sker i pressen inte hos politikerna)

Det finns också utöver släktskapet mellan Hunter och residenten också affärsförbindelser mellan dessa.
Visste ni tex att Hunters affärsbekanta hade besökt vita huset 27 gånger?
(källa https://www.dailymail.co.uk/news/article-10757307/Hunter-Bide...

Därmed vore det konstigt om det inte blir någon granskning av Hunter i traditionell media anser jag, vad anser ni?
L