Inlägg

Inlägg som Smajlarn har skrivit i forumet
Av Smajlarn

Jag sitter idag på en 21:9 (2560x1080) och är jättenöjd!

Jobb:
21:9 fungerar kanon att arbeta på, men jag känner att jag nog skulle vilja ha 32:9 för att få till lite bred vy i programvaror när man kör två fönster. Det fungerar med 21:9, men man märker att mjukvaror är gjorda för breda perspektiv så det kan ibland kännas lite klaustrofobiskt när man kör två fönster (CAD i mitt fall). Om man mestadels ska jobba hade jag gått på en 32:9!

Spelande:
Pixelmängden slår hårt på prestandan och med min skärm blir det inte mycket mer att driva än en vanlig full-HD, vilket är bra! Skulle man däremot gå upp till 1440p och kanske ev även 32:9 så kommer man att behöva en riktigt grym burk för att få ut över 100 hz. Något att tänka på när du inhandlar skärm och beroende på vilka spela du kan tänkas spela.

Storlek på skärm:
Jag köpte en 29" i 21:9, men bytte tillbaka den eftersom det är för få tum för en ultrawide, skärmytan blir inte nog hög. 34" i 32:9 kan eventuellt lida av samma problem, jag hade kanske gått upp ännu mer i storlek för 32:9.

Av Smajlarn

Att bli pigg efter träning lider jag också av, tar mig några timmar att somna efter träning. En idé skulle kunna vara att rampa upp och ner ditt joggingpass, d.v.s. att gå, utan dunkande musik i öronen, kanske 10 min innan och 10 min efter. Psykologer rekommenderar just promenad utan musik som nedstressare så det kanske funkar?

Om du springer 1h+ många gånger i veckan bör du även växla upp din kost en hel del, det du säger "äta riktig mat" är något du absolut ska göra efter sådana pass, annars bryter kroppen ner sig själv.

Av Smajlarn

Hur är skicket på Apple Watchen? När är den inköpt och hur mycket är den använd?

Bor i Sandviken och kommer gärna och kollar redan i eftermiddag. Skicka mig ett PM

Av Smajlarn

Här är mina två bilar:

https://preview.ibb.co/gRJ4U7/Ralliart_V70.jpg

Till vänster en V70 -09 2,5T (200hk) Momentum med precis rätt tillval (Sub + premium ljud och runtom tonade rutor och svarta detaljer) som jag varit så grymt nöjd med, den enda bilen under mina dryga 10 år med bil som jag velat ha kvar över 1 år (4 år snart!!!). Grym komfort och sjukt praktiskt, ett måste för villaägaren Fälgarna som sitter på är ovanliga Volvo original XC70-fälgar 18" i gråmetal-färg (original), sjukt fina

Till höger min pendlingsbil (tack och lov kort sträcka i stad då den inte direkt är bränslesnål), Mitsubishi Ralliart -10. Inte så många som vet vad dom är för något, men man kan säga att det är Mitsubishis svar på Subaru Impreza WRX, det är d.v.s. EVO X lillebror med "bara" 240hk. Behöver verkligen inte mer när turbon kickar in Dubbelkopplingslåda i tre lägen (olika mkt sportigt kan man säga), seriöst 4WD-system (inte nå tråkigt tyskt "AWD") med 3 inställningar (Asfalt, Grus, Snö). Riktigt trevlig bil om man inte har något emot soppaförbrukningen

Kommer tyvärr bara att kunna ha kvar Mitsubishin ett tag till då det efter sommaren måste kunna pendlas längre, får njuta lite till innan bytet

Av Smajlarn

Samsung 850 EVO 120Gb
300kr inkl frakt

Av Smajlarn

Jag bjuder 3000 kr, men med brasklappen att jag inte bor i sthlm så jag måste krångla och be om strulet om att du möter upp någon av mina kontakter i stockholm på väl vald plats.

Av Smajlarn

Jag måste bara nämna Agricola (tyckte inte jag såg det någonstans ännu).

Otroligt bra resurshanterings spel som gör sig bäst om man har 3h och minst 3 personer. Spelet blir som bäst efter ett par spelomgångar när man inser att man inte bara ska spela sitt egna race (vilket i sig är nog komplext) utan att man ska försöka förstå motståndarnas strategi och blockera med egna val.

Inget för den som söker efter ett lättsinnigt spel á lá carcasonne, men otroligt djupt och välgjort!

Av Smajlarn

Jag bara slänger ur mig ett förslag jag direkt kom att tänka på när jag läste din post: Automationsingenjör!

Att plugga vidare efter gymnasiet är i mina ögon bland det viktigaste byggstenarna i livet. Det ger så mycket mervärde och något du aldrig kan bli fråntagen. Och jag hade i alla fall en otroligt rolig tid mina år!

Har du gått el mot inriktning data låter det som handen i handsken. Plugga upp på komvux så du kan söka 3-årig högskoleingenjör så har du inom 4 år kunskaper som industrin kommer att ha allt större behov av, övergången till ökad användning av exempelvis robotar är ett faktum som bara växer! Och en högskoleingenjörsutbildning är ingen raketforskning att vara direkt rädd för

Lycka till, hoppas du hittar din väg framåt!

Av Smajlarn
Skrivet av Hunter_5023:

Varför måste processorn uppgraderas? Den har väl inget med grafik att göra? Finns det inga kort som tillsammans med i5 klarar 4k?

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, GPU och CPU samarbetar när det ska göras många fps i spel. Du har rätt i att det sitter mest i GPUn, men CPUn drar också sitt strå till stacken. Det är svårt att säga exakt vilken CPU du behöver för att balansera en given GPU då det är väldigt beroende på spel.

Anyhow, jag sitter på en liknande spec som dig och funderar just nu i krokarna 1060 6Gb-versionen, det högre minnet kommer behövas vid högre upplösningar. Jag har sökt efter ett kort som bör prestera OK i 21:9 (2560x1080), ska du prompt spela i 4K så är det nog monsterkort i kombination med en starkare CPU som gäller (för att balansera monsterkortet).

Rekommendation: Kör på ett 1060 6GB, det tänker jag göra.

Av Smajlarn
Skrivet av Sapporun:

Ganska säker på att det är 22.00 som gäller nu på fredag

Har theorycraftat fram två olika builds jag ska testa:
En Dark Pact Berserker som jag inte har en aning om hur mycket DPS den har, eftersom skill-gem inte är helt balancerat än enligt Mark_GGG, jag gissar på 1m - 1.5m men svårt att säga och orkar inte räkna själv.

En Charged Dash Raider med dreamfeather osv. Borde ligga runt 300-400k dps och enligt PoB så kommer den upp i 1m dps (mot trash mobs) om man verkligen min-maxar allt

Vad har ni för planer?

Dark Pact tror jag är sketchy (men rolig) att börja med, det känns som att den kommer att utsättas för balansering som du redan själv skrivit.

Charged Dash tror jag dock kommer vara mycket trevligt! Var lite sugen på det, men ville själv ha en bosskiller denna säsong så det får bli senare jag provar den skillen

Av Smajlarn
Skrivet av Frejoh466:

Så jag spelade vid 2.0 kom. Och det var på ACT 4 som hade värdens svårighets spik som jag någonsin sätt. ACT 3 sista boss var lättare än den första mobb packen jag mötte. Och slutade spela efter ett par veckor då min class vart värdelös.

Och PoE fläktarna tycker att man ska göra om samma class om sitt skilltree inte funkar då det inte finns en respec sätt. Vilket jag tycker på BS och skulle älska att kunna återställa trädet. Men, men.

Finns det ett ställe att få tag på det bästa trädet någonstans? Eller är det bara att rota i forumet för ett träd som kanske fungerar?

Kolla in följande youtubekanaler: Demigodkinglol, liftingnerdbro & phox kappa. Bra guider och uppdateras frekvent i dessa dagar.

Det bästa träden hittar du där eller i forumen på deras officiella sida, mycket pålitliga och genomtänkta karaktärer.

Generellt ska man sikta på: Alla life/energyshield-noder du kan hitta kring din klass. Och se till att alltid vara på minst 50%+ i alla elemental resists. Gör du detta kommer du ha en trevlig tid i PoE

Av Smajlarn

Mycket hypad inför helgen! Har preppat med käk och gjort rent i kalendern, nu ska här spelas:
Lacerate Slayer full phys dmg för extrem leech och stor HP-pool. Shaper ska ner denna säsong!

Av Smajlarn

Jag har en
https://www.dustinhome.se/product/5010801662/gl2760h?ssel=fal...
Lite osäker just på produktkoden eftersom BenQ har så kryptiska namn, men det är en 27" full HDsom jag kan kolla spec exakt om det vore intressant.

1200 kr som riktpris känner jag vore rimligt, 2 år gammal, fläckfri & felfri i Sandviken.

PMa vid intresse.

Av Smajlarn

Kul utmaning!

Så här löste jag det:
Gör en ny kolumn (B) bredvid din befintliga (A) mha kommandot =TEXT(A1;"@")
Applicera det på hela kolumnen så du har två kolumner med data, som ser identiska ut.

Använd sedan Excels "Sort"-funktion med bägge kolumner markerade. Sortera på den nygjorda kolumnen, fallande. Och i varningen som ploppar upp väljer du "Sort numbers and numbers stored as text separately". Klart!

Av Smajlarn
Skrivet av CebitZeros:

Ingångslönen var 24k. Vilket jag tycker var riktigt uselt. Årets löneförhandling har inte dragit igång ännu men det kanske blir ytterligare en 1000 lapp om man har tur. Har varit på samma företag i 3 år.

Det var verkligen bland de lägsta ingånglönerna jag hört talas om. Inte med många tusen, men ändå.

Det är inte så att du har en högre lön när du jobbar mot ett företag än när du sitter på konsultkontoret? I vilket fall skulle du ha tagit lite statistik med dig och verkligen satt dig på tvären och berätta att du är värd mer, speciellt med 3 år i branschen!

Av Smajlarn
Skrivet av anon81912:

Dina fasta avgifter måste ju lätt landa på runt 12 - 15 tusen beroende på var du bor. Därefter tillkommer ju mat till två personer (5000 - 7000) kronor. Gör du därefter några roliga saker per månad eller så är det ju inte konstigt om det inte blir så jättemycket över

Eftersom jag inte är bosatt i en storstad är omkostnaderna lägre än snittet, men du har ju rätt i att de första 20k försvinner rätt så opåverkbart, om man inte vill byta boende/bil. Det kanske är prion på att göra lite billigare roliga saker som man kan påverka själv för att känna en mer stabil ekonomi!

Skrivet av zeleni:

@Smajlarn:
Det blir direkt bättre när sambon har pluggat klart och fått sig jobb. Plötsligt har du båda sparande och nöjen säkrad och känner man sig mycket lättare.

Jag hoppas på det! Halvår kvar innan hon är färdig och då ska det bli intressant att se om det lättar eller om man ännu en gång helt enkelt bara anpassar sig

Av Smajlarn

Civilingenjör inom maskinteknik - 40.000kr per månad innan skatt med 4 års erfarenhet.
5v semester, rese- och övertidsersättning samt en hyfsat saftig bonus varje år (<10% årslön)

Har hus, bil och csn och en sambo som pluggar så pengarna går åt i alldeles för rask takt än vad jag trodde man skulle uppleva det som med så pass hög lön, knappt så jag sparar något alls många månader. Jag gissar att man anpassar sig rätt fort till både högre och lägre inkomst, för några år sedan gick jag runt på csn och upplever inte livskvaliteten särskilt mycket högre idag än då. Känner fortfarande inte att jag har en riktigt stabil ekonomi. Kanske är det jag som är kass på att prioritera pengarna?

Av Smajlarn
Skrivet av jgb_jgb:

Intresserad av att byta mot ett x201 Lenovo ? Bra skick och med win10 installerad aktiverad (kom med win7), följer med original laddare , bra batteritid (ca 2,5 h)
Användes för bank-id och andra window krävande applikationer , men stått oanvänt ett bra tag nu.

i5 M520
4 GB
250 GB hd

Tyvärr inte, det blir lite för likt det jag arbetar med på jobbet, och på fritiden vill man inte bli påminnd om jobbet hela tiden

Av Smajlarn

iPad mini 2 retina bytes

Hallå,

Efter att ha köpt mig en iPhone 6+ känner jag att ett byte av elektronik behövs då min telefon nu gör min surfplattas jobb. Därför söker jag nu ett byte till en lite större modell, med iOS eller Windows.

Det jag erbjuder:
- iPad mini 2 16 GB wifi (m. kontrollerad och bra version av retinaskärmen!) inköpt för i veckan exakt ett år sedan på net on net (20141027), kvitto osv medföljer så klart. Suttit i ett flertal fodral så skicket är oklanderligt.
- Jag skickar med ett fodral som sitter på nu, inte apples egna flipcase då det är horribelt till just ipad mini, utan ett belkin i svart neopren.
- Laddare, sladd, kartong och allt som medföljde vid leverans.

Det jag letar efter:
1. En liten smidig ultrabook (11-13") med hyfsad prestanda, ex i5a och en ssd.
2. En windowsplatta i form av Microsoft Surface 1/2/3 eller liknande (relativt högpresterande, inte någon billigare modell)
3. En iPad i ungefär samma prisklass ex Air/Air 2
4. En projektor med 720p eller högre upplösning

Som ni ser är inte alla byten jämna utan jag lägger så klart då pengar emellan. Jag är stationerad i Sandviken men kan tänka mig åka en bra bit för ett elektronikbyte då jag har en norrländsk inställning till bilkörning

Skicka mig PM med vad ni har så kan vi diskutera vidare!

Läs hela annonsen här

Av Smajlarn

Användare: @laz3r
Typ av affär: Byte
Tillvägagångssätt: Byte på plats
Produkt: ASUS N76VZ (min) mot PC (inkl i3570K, GTX 760 m.m.) (hans)

Positivt:
Väldigt trevlig och positiv trots att jag krånglade något och inte riktigt hade koll på mina komponenter. Han hade däremot bra koll på sitt.

Negativt:
Ingenting

Slutbetyg: 5/5