Inlägg

Inlägg som Piece of Cake har skrivit i forumet
Av Piece of Cake
Skrivet av Findecanor:

På det sätt som så pass många bedrägerier har utförts genom det, och sedan hur offren beskyllts för dem. Bedrägerierna borde inte ha varit möjliga att genomföra om systemet hade utformats ordentligt, och om det inte hade dummats ner -- vilket var den direkta orsaken till att de gick att utföra.
Det är fortfarande inte säkert i sig utan har fortfarande teoretiska svagheter, efter att praktiska säkerhetshål har pluggats igen. Ett system som ska ersätta kontanter, bankkort och legitimation på det här sättet, och rullas ut till alla bankkunder i hela landet får absolut inte under några omständigheter inte ens ha teoretiska svagheter i min mening. Ett sådant system måste vara matematiskt bevisat säkert!

Detaljerna har diskuterats till leda i andra trådar av andra som är mer insatta.

Tack, då får jag undersöka mer själv. Blev nyfiken på din signatur också, nåt speciellt sökord för att hitta det som du ogillar med klarna? Har nog bara handlat med dem en gång, men tar gärna reda på varför jag ev. också skulle undvika dem (sorry för off topic).

Skrivet av ELF:

Stämmer. Det är båda äns livstid och valuta. De som är stenrika är mer eller mindre odödliga.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, jag har sett filmen, men undrade om du tycker att den detaljen skulle implementeras också, eller bara att man har sina pengar "i armen" men att man fortsätter att leva även om man får 0 kr i saldo.

Mer allmänt skulle jag föredra ett system som är så säkert att det inte kan missbrukas, men att alla transaktioner inte behöver registreras och sparas på en server, utan att det funkar mer som riktiga kontanter (och även vid strömavbrott etc.).

Av Piece of Cake
Skrivet av Findecanor:

Det ska bli intressant med tekniken sedan när lösningen har publicerats.
Djävulen bor i detaljerna. Man vill inte se ett fiasko som Bank-ID igen.

...

Ursäkta min okunskap, på vilket sätt är Bank-ID ett fiasko?

Skrivet av ELF:

...
Eller så gör vi som i filmen "In Time". Då har vi alltid tillgång till vår valuta var vi än är och det behövs ingen bank överhuvudtaget...

Och så dör man när den sista sekunden räknats ner?

Av Piece of Cake

Fortfarande notch? Antar att det kommer ta minst 5 år intensiv produktutveckling att få bort den. Jag byter nog batteri på min 6S i stället för att köpa ny iPhone.

Av Piece of Cake
Skrivet av Luthor:

Tack båda för svar, blir nog två kablar till routern som står bra centralt i huset och en tillbaka till en switch och sedan vidare till de fasta uttagen. Några bra tips på switch som gör jobbet utan att kosta en förmögenhet?

Hur många portar behöver du? Tar du en med 8 portar så kommer en port att tas upp av kabeln fram och tillbaka till routern, så då har du 7 portar kvar att dra ut till olika ställen i huset. Jag skulle säga att det är dumsnålt att ta färre portar än så, men om du mot förmodan behöver fler än det så finns det såklart större också, t.ex. med 16 portar.

Jag har själv denna https://www.netonnet.se/art/dator/natverk/switch/tp-link-tl-s...
och den funkar problemfritt. Från tester jag läst funkar den lika bra som de Gurk länkade, men är drygt 100 kr billigare än netgear:en och knappt 200 kr billigare än cisco:n.

Av Piece of Cake

Hur är det med avstängning och påsättning? Är det bättre att låta den stå på en stund om man måste gå och göra nåt annat, eller är det bättre att stänga av den och sätta på när man är tillbaka? Med andra ord, sliter det mer att ha den på, eller sliter det mer att sätta på och stänga av den oftare?

Av Piece of Cake

Håll dig borta från Chrysler 300C. Den är ökänd för hur dålig kvalitet det är på den. En snabb googling visar hur mycket problem folk upplever.

Av Piece of Cake

Äntligen Kimi!

Av Piece of Cake

Man kan göra svart vitlök med riskokare. Den kommer dock lukta vitlök för alltid efter det, så kanske inget man vill offra den för, men det går...

Av Piece of Cake

Om ni bara ska vara där en dag så rekommenderar jag en söndag. Det är då "alla" ska åka hem så det är knappt någon i backen på morgonen och nästa veckas gäster har inte kommit än. Jag har varit där 6 gånger under v.7 och det har varit nästan tomt i backarna på söndagen.

Av Piece of Cake
Skrivet av Aphex:

Med halebop räcker det att du ringer ett samtal eller skickar ett sms så förlängs giltigheten med ett år.

Skickades från m.sweclockers.com

Hur hittade du hit efter så lång tid? Det roligaste var att jag uppenbarligen svarat på denna tråden redan xD

Av Piece of Cake

Jag köpte ett par Sennheiser Momentum, och när sladden behövde bytas kostade en ersättningssladd lika mycket som halva hörlurarna. Så det var ingen besparing direkt. I stället klippte jag bort delen som glappade och satte på en ny 3,5 mm kontakt, men det har nackdelen att sladden är kortare och att den nya kontakten är klumpigare och plastigare.

Av Piece of Cake

Gäller detta endast privatpersoner eller även företag? Många småföretagare med enskild firma som åker på telefonförsäljare, och där gäller inte heller distansköplagens ångerrätt.

Av Piece of Cake

Vilket race idag.

Tråkigt för Kimi, hade hoppats att han äntligen kan vinna för första gången sedan 2013. Verkar som att Ferrari slet på däcken mer än Mercedes idag, d.v.s. tvärt om mot vad som hände i Spa.

Av Piece of Cake
Skrivet av jocke92:

Jag har alltid röstat på valdagen, men hur fungerar poströstningen? För man kan ju rösta även på valdagen om man poströstat och vill ändra sin röst?

Jag ser inte det här med att vara anonym som ett problem i digital röstning, det är ju valmyndigheten som granskar datan och de har ju som krav att inte lagra information om hur man röstat.

Rösten skickas till "din" vallokal och om du går och röstar där på valdagen så kasseras din poströst. Annars läggs din poströst i valurnan när vallokalen har stängt och rösterna ska börja räknas.

Av Piece of Cake
Skrivet av moreempty:

hur vet man att det inte börjar kosta multum när folk får mindre sol i detta land.. tex kanske folk sjukskriver sig eller åker på fler utlandssemestrar utanför EU osv...

Bra poäng! D-vitaminbristen är ett problem. Speciellt när en allt större del av befolkningen har hud som är mer anpassad efter solljuset betydligt närmare ekvatorn.

Av Piece of Cake
Skrivet av OSkar000:

Sommartid året runt tack!

Då finns det en chans att se solljus efter jobbet på vintern. Klockan 7 på morgonen är det ändå mörkt i stort hela vintern så en timma extra mörker där kvittar.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, det ger ju ganska mycket. Jag blir så sur på vintern att man är inomhus hela tiden då det är ljust ute.

Skrivet av Json_81:

Jag kan förstå den logiken i sydligare länder, men nu bor vi i sverige.
På sommaren är det ljust när man lägger sig och ljust när man går upp.
På vintern är det mörkt när man lägger sig och mörkt när man går upp.
Sommartiden förskjuter det bara någon vecka.

Brottades med det och tidszoner samt att olika länder ändrar olika datum för något år sen.
Skitkul...

Jag skulle välja normaltid före sommartid men viktigast för mig är att vi slutar ändra.

Ljust när man lägger sig ett par veckor runt midsommar kanske. Men på sensommaren, när det ofta är varmare kvällar än i början på sommaren, är det trevligt att kunna sitta ute och fortfarande ha sol senare på kvällen.

Skrivet av Marcusk:

Förstår inte varför så många föredrar normaltid över permanent sommartid? Vad är det för mening att solen lyser när de flesta är fast på jobbet under vintern, istället för att få lite extra ljus på eftermiddagen när man faktiskt kan vara ute?

Jo det undrar jag också. Det enda jag kan förstå är att vintertid är den riktiga tiden och att solen står som högst på himlen kl 12 i stället för kl 13.

Skrivet av ehsnils:

Det är väl de som är morgontrötta som gillar vintertid. De skulle säkert gilla att det var ljust innan de åkte till jobbet.

Jo precis, jag har väldigt svårt att bestämma mig om jag hellre vill ha ljust på morgonen eller på eftermiddagen när man kan gå ut en stund innan det blir mörkt

Skrivet av Dr.Mabuse:

Tänkte fel när jag röstade gällande sommar/vintertid men att det skulle vara jobbigare att gå upp köper jag inte. I januari går inte solen upp förräns c:a 8:30? Vill man inte vara sen till jobbet så har man redan varit uppe i några timmar Jag har hellre ljust lite senare.

P.S. Enligt nya rön är det tydligen inte enbart ljuset som styr vår sömnperiod. Så skruvar man upp temperaturen i rummet så blir det kanske enklare att vakna även när det är mörkt? Vet att det i alla fall skulle göra det enklare att kliva ur sängen på vintern till att börja med, även om man inte är vaken. Hatar när det är kallt i rummet.

För mig gör det ganska stor skillnad om jag får se lite ljus medan jag står och väntar på bussen på morgonen. Även om solen går upp 8:30 så börjar himlen bli ljus en timme tidigare.

Skrivet av ajp_anton:

Vadå kan inte njuta av ljusa kvällar? Klockan förskjuts bara en timme, det påverkar inte längden på dina ljusa kvällar. Och hur är det klockans fel att du sover bort en ljus timme på morgonen? Om det är viktigt för dig, vakna tidigare, som du ändå hade gjort om klockan hade bett dig göra det. Klockan ändrar inte när solen är uppe.

Jo det gör det. Hade man kunnat bestämma över sin dag helt så hade du haft rätt, men nu går hela samhället enligt ett visst "schema" som man måste anpassa sig till.

Av Piece of Cake

Poängen med sommartid är ju att ta vara på solljuset mer under sommaren. Har man normal tid (vintertid) även på sommaren så kommer ju solen att gå upp en timme tidigare när de flesta sover, och gå ner en timme tidigare så man inte kan njuta av ljusa kvällar lika länge.
Har man sommartid på vintern så blir det ännu jobbigare att gå upp på morgonen eftersom solen kommer gå upp en timme senare.
Har man kvar båda så kvarstår de administrativa och logistiska problemen de medför idag, och även en timmes "jet lag" för hela befolkningen. Tydligen sker fler olyckor (på vägar och arbetsplatser) än vanligt runt tidomställningen på våren och hösten just för att folk är jetlaggade.
Vad väger tyngst i allt?

Av Piece of Cake

Jag ger upp, när jag gick med som medlem på sweclockers kunde man räkna med att få hjälp med sina funderingar. Nu för tiden blir man idiotförklarad så fort man undrar något och de mest spydiga inläggen får mest gillningar. De hjälpsamma medlemmarna har med tiden ersatts av "keyboard warriors" som får sin dagliga dopamin-kick av att "äga" nån i ett forum. Over and out.

Av Piece of Cake

@KoiKoo Från en myndighet som jag redan nämnt flera gånger innan. Faktiskt inte, just myndigheter har en tendens att begära pengar för saker bara för att man är född. Man har aldrig riktigt något val att inte godkänna villkoren.

Av Piece of Cake

@aaaaaaaaaa "detta kan vara det dummaste inlägget på swec" Jag ber inte om ursäkter, jag undrar vad som gäller. Jag visste inte att det inte var tillåtet att undra det. Eftersändning till utlandet, jo visst. Vem betalar det då, och kommer det ens fram i tid?