Inlägg

Inlägg som Immersion har skrivit i forumet
Av Immersion

Hur ska jag använda min sekundära SSD för ökad system prestanda ?

Nu har jag tagit klivet från 840 evo till en m2 970 evo. skillnaden är ca 10x i prestanda.

Nu uppstår dock problemet vad ska jag ha min 840 Evo till ?
Att använda den som ren lagringsdisk känns ju lite vansinigt...
Men hur ska jag jag använda ssdn för att maxa prestandan i min dator ?

Jag spelar inte spel just nu använder mest plex och surfar.. gör endel ljudproduktion vanligtvis dock inte så mkt nu..
Att använda den some cache till min 12 TB disk kanske är en bra ide ?
Något som tex irriterar mig är att den tuggar väldigt mkt när jag kör torrent...

Av Immersion

har installerat ryzen master nu och kör PBO nu..

Av Immersion
Skrivet av JohanFlodqvist:

Jag skulle rekommendera att slå på PBO i Ryzen Master och call it a day om det är prestandan du är ute efter, själva överklockningen är helt enkelt inte värt det om det inte är för nöjet att överklocka.

Tack... har igentligen läst på överhuvudtaget hur mkt man kan överklocka eller inte...
Kan bara konstatera att cpun är runt 50 grader... vilket är väldigt lågt...ska läsa på lite...
Jag gillar inte att överklocka för sakens skull utan det är ju prestandan jag vill åt gärna med så lite krångel som möjligt.

Av Immersion

jag är förvånad att inte Sweclockers själva hade en guide för detta hade nästan förväntat mig det men..tack för tipsen ska prova

Av Immersion

Överklockning av Vinterdator 2019

Finns det någon bra guide för att överklocka vinterdatorn 2019 ?

Av Immersion
Skrivet av yrfhar:

Är det bara VPN delen som kostar?

Jag har faktiskt ingen aning om man måste använda OVPN vpn tjänsten för att kunna använda dreas extension.. eller om den är tillgänglig för alla... jag har bara provat med vpn aktiverat..
Tracker blockern är gratis.. men adblockern kostar pengar... Fördelarna med adblockern är att den sker på deras servrar..jag har mailat dom angånde mer transparans angående adblockern.. tex vad dom använder för filter.. jag har tipsat om att om dom använder ublock orgin på servrarna så lär extremt många vilja betala extra för deras filtrerings tjänst..

Av Immersion
Skrivet av Mackey:

Jo och jag delar inte data med dem heller men det är väl själva grejen att man påstå sig värna om integritet men ändå säljer data vidare som affärsmodell. Det är mest förtroendet som gjort att jag sneglat på PB eftersom det är utvecklat av EFF men som du säger så är det nytt och kommer behöva lite justeringar över tid för att komma upp i samma nivå som Ghostery, samma sak lär väl gälla OVPN:s tillägg antar jag. Har hört mycket gott om OVPN även om jag inte använder dem som leverantör av VPN själv så jag känner ändå att jag har ett bättre förtroende för dem än Ghostery. Får kanske köra en testperiod och se hur deras tillägg står sig.

Ghostery har varit i blåsväder förut.. som sagt... även under installationen så är frågan om man vill dela data med dom väldigt vilseledande.. så många klickar nog fel där.. en sådan sak när dom försöker vilseleda är inte så förtroendeingivande..

Men nu bör vi också tillägga.. att Ghostery har blivit uppköppta nyligen av ett tyskt företag som jag tror har privacy mer varmt om hjärtat ... kommer inte ihåg exakt företaget.. men de ligger bakom en firefox baserad webbläsare med privacy inriktning..

Men känns ändå som det är ovpn, privacy badger och umatrix som är de 3 som man litar mest på.
Umatrix är väl igentligen den ultimata lösningen problemet är att de är för jobbigt att använda.. det är de som är bra med tex ghostery den bryter inte webbsidor.. umatrix gör det hela tiden.. måste finnas en viss balans mellen att det faktiskt går att surfa och säkerhet också..

Av Immersion
Skrivet av Mackey:

Intressant, frågan är bara hur den skiljer sig mot Privacy Badger t.ex.? Blev själv less på Ghostery's behandling av data och hittade Privacy Badger.

Ja alltså man kan ju välja i ghostery om man vill dela data eller inte, men även om man väljer att inte göra det så känns inte förtrondet jätte högt.

Jag vet inte hur det jämför sig med Privacy Badger, det var just därför jag efterfrågade om någon här i tråden ville jämföra.

PB använder ju maskininlärning.. som ska bli bättre ju längre du använder det...
Dess största nackdel är väl att det fortfarande är ganska nytt ?
Sist jag använde det och jämförde med Ghostery så fastna inte mkt i PB.

Fördelen med OVPN är ju att det har högt förtroende.. man vet vart de står vilka principer de stödjer... som sagt har inte haft tid eller ork att jämföra deras extension med andra har bara kört de sedan de släppte det...

Av Immersion
Skrivet av smerkele:

Jag gissar att han syftar på att sweC inte är bästa forumt för detta då sweC är ett väldigt anti adblock forum med sina små hjärtan för dom utan adblock.

Tilägget har ad blocker funktionen deaktiverad by default... bara tracker blockern är aktiverad

Av Immersion

@Rick69: vart ska de va ?

Av Immersion

Svenska OVPN släpper Ghostery konkurrent

Svenska OVPN släpper en Ghostery konkurrent, med skillnaden att OVPN inte säljer vidare data, och förutom de har OVPN hög trovärdighet och transparans i allmänhet.

https://www.ovpn.com/sv/extension

https://www.ovpn.com/images/extension/integrity.png

https://www.ovpn.com/images/features/blocked.png

Det skulle vara intressant om någon ville testa och jämföra med ghostery är intresserad att veta hur många trackers som fastnar i respektive på tex aftonbladet och andra stora siter men icke svenska siter så klart... skulle vilja veta hur stor tracker databasen är i jämförelse.

Av Immersion

Finns en hel del hjärntvättade personener i denna tråd, som verkligen tror man fångar terrorister med hjälp av datalagringen, SÄPO vet att datalagringens igentliga syfte inte är att jaga terrorister, utan det används för att skapa skräck i allmänheten så att folk accepterar de nya inskräkningarna i privatlivet.

Jag själv personligen bryr mig inte mkt om datalagringen då jag har löst problemet genom att använda VPN, men jag antar det är en tidsfråga som sagt innan VPN tjänsterna kommer under deras radar...

Ett förbud mot vpn tjänster känns inte rimligt, då det finns många som använder deta för legitima syften, många som jobbar hemma måste ansluta via vpn för att kunna ansluta till jobb dator..

EU och sverige vill bygga ut WIfI hotspots lite här var, i allämhet så surar folk mer och mer via publika wifi hotspots, jag anser då man inte kan lita på ägaren av hotspoten så måste man köra via vpn såvida man inte har hål i huvudet.

Det finns även skäl att använda VPN även när man använder 3G och 4G pga av stora säkerhetsbrister i mobilnäten, mkt gammalt skit finns kvar för att vara bakåtkompatibelt...
Det är tämligen lätt för vem som helst att göra sin egen IMSI catcher med hjälp av lite prylar från aliexpress.. Då är det bra man kör allt via VPN för då är allt okrypterat.

Även om datalagringen inte fanns skulle jag fortfarande använda VPN då jag inte litar på vem eller hur min data behandlas och vad dom gör med den, samt att det ökar säkerheten, då man själv VÄLJER vem man litar på connectar jag till ISP då kan mina paket hamna lite varstans, använder jag OVPN så vet jag vart mina paket hamnar och att dom har högt säkerhetsfokus med mera, gör det betydligt svårare att bli hackad.

Vad jag dock tror är rimligt är att de vill krav på att VPN tjänster måste spara loggar.
Hur OVPN och andra kommer lösa det vet jag ej... rimligtvis byter dom postaddress..
dom borde fortfarande kunna ha servrar i sverige med samma ändamål med inte behöva logga.

Risken är dock att folk inte bryr sig.. Mkt har hänt sedan IPRED, men jag upplever att de som var med om IPRED var en generation som var mer teknisk kunniga, idag har kidsen sina iphones och det enda dom vet är hur man installerar appar och använder snapchat möjligtvis... men någon mer djupare nörd kunskaper i teknologin finns inte på samma sätt som för oss som växde upp på 80 och 70 talet... som sagt 90 talisterna dom bryr sig inte.. dom har sitt netflix och sitt spotify.. dom använder inte bit torrent och därav inget av vpn.. vi som är lite äldre..tror jag bryr oss mer om detta.. vi använder fortfarande bit torrent där vpn är ett måste..

som sagt.. det känns som sverige flirtar lite med diktaturen kina..
Känns sjukt tragiskt att inte topparna i sverige förstår vikten av ett internet där man kan vara anonym och inte förföljd, det finns länder som kina där man blir förföljd av staten på nätet där dom har åsiktspoliser.... hade arabiska våren kunnat bli verklighet om det inte vore för anonymiteten på internet..

Terrorister och barnporr kommer alltid finnas, men datalagringen kommer knappast lösta problemet, de hittar alltid vägar och lösningar runt allting... nackdelarna överväger helt klart då 99.99999999 procent blir bestraffade pga av ett antal promille och diverse fula fiskar.. det känns inte rimligt alls..

Det handlar om lathet från polisensida, jag kan se en framtid framför mig där poliser bara sitter bakom datorskärmar och fångar "skurkar"

Av Immersion

hur länge kan ett patent gälla igentligen ? om nu x86 har funnits så länge ? borde det inte vara dax för andra aktörer förutom amd att använda det ? tänk om tex nvidia osv skulle få vara med i leken... utvecklingen skulle gå jävligt mkt snabbare. Se vad som händer med intel nu när dom har amd i baken.

Av Immersion
Skrivet av riporto:

Det är klart kineserna måste skydda sina olagliga verksamheter som cracka spel, hacking, olaglig nedladdning av digital produkter osv...

Sverige ligger långt framme när det gäller aktiv signalspanning så vi kan allt vara olagliga också och hacka...

Av Immersion

Kan kanske vara intressant även för oss här i sverige som inte vill ha keyloggers och annan dret!!!

Av Immersion
Skrivet av Xaves:

Precis så tänker jag också. Att man inte har kameravana är en sak. Men deltar man i en fredagspanel så ska man även ha något att prata om i stället för bara utfyllnad. Hade det vart gamingrelaterade eller gamingkringutrustningsrelaterade frågor så hade ju det passat bra att ha Kenneth med. Men jag vet inte hur mycket erfarenhet Kenneth har i övriga icke-gaming relaterade frågor där exempelvis Jacob är väldigt duktig. Kanske borde Swec anpassa vilka som deltar i fredagspanelen mot vilka ämnen som det ska pratas om.

Och @Kenneth det var inte min mening att trycka ner dig i skon. Jag var lite barsk och stram i mitt framförande av kritiken och ber om ursäkt om du tog illa vid dig.

Däremot vill jag se rätt person på rätt plats så att vi får bästa möjliga expertis i de områden som täcks i nyheter, fredagspanelen och i tester och artiklar så att någon inte bara står där som ett ufo till ingen nytta.

Skickades från m.sweclockers.com

jag tycker inte vi kan kräva något igentligen utan det vi får är det vi får, dom gör ju detta gratis och vi betalar inte heller något så vi kan varken kräva bu eller bä, dom bestämmer vad dom vill ge oss. För att få jobba på Sweclockers krävs det att man har mkt kunskap osv så oavsett vem som är med i fredagspanelen kan mkt och har mkt att tillföra.
Att Fylla jacob's skor kanske inte är det lättaste han är en av de i sverige som är mest påläst och spenderar stor del av sin tid att göra olika efterforskningar han lever och andas datatorer.

Av Immersion
Skrivet av martinot:

Som gammal SweC-publik (sedan första avsnittet) så är ju Jonas och Emil fortfarande klara favoriter även för mig, men själv hade jag personligen aldrig lyckats att göra lika bra jobb framför kameran som Jacob, Kenneth och Thomas.

Det är tufft att vara ny på detta, och även för Jonas och Emil så tog det antal avsnitt innan flytet satt. Även om Jonas och Emil är "favoritparet" så uppskattar jag alla fredagspaneler, och beundrar alla nya i redaktionen som vågar att "kasta sig ut" i den publika etern.

Ride on!

Personligen är jag glad oavsett vilka som är med, är glad att dom tar sig tid att göra fredagspanelen lika kul varje gång oavsett vem som är med. Synd att inte fler ger positiv feedback, men det brukar alltid vara så i kommentarsfält dom som är nöjda och inte har något att säga skriver oftast inget, bara de som har något att klaga på gör det.

Av Immersion
Skrivet av Xaves:

Alltså vad gör Kenneth i videon egentligen? Han tillför ju i princip ingenting, till skillnad mot Emil och Jacob. Allt han gör är att stå och nicka och hålla med Jonas genom typ hela videon. Jonas gör i praktiskt taget allt pratande.

Saknar Emil... Saknar gamla Sweclockers på nåt sätt.

Jag tycker Kenneth gör bra ifrån sig jag!
Skulle gärna se han mer ofta, som sagt om man kunnde ha fredagspanel varje vecka istället
så kunnde man ha lite olika folk varje vecka tex kenneth och emil, och jonas och jacob osv och mixa lite beroende på hur deras scheman ser ut.

och till Xaves prova att ställa dig bakom kameran själv det är nog inte så kul att ha sånna som dig som ska anlysera minsta detalj och klaga på det. Jag tycker åtminstonde som det var en bra känsla i fredagspanel som kenneth bland annat bidrog med som gjorde åtminstomde min fredag festligare. Kenneth kan väldigt mkt om gaming det märks. Jacob har andra styrkor. Så är bra att mixa lite folk för att få lite olika perspektiv tycker jag.

Av Immersion

alltid trevligt med fredagspanel! Kenneth gör bra ifrån sig i TV rutan!
Vad har hänt med jacob då ?
Är kul att ni har lite olika personer varje gång det gör inget, det bästa vore om ni kunnde ha varje vecka med olika personer hade varit grymt.

Av Immersion

Trevligt att se emil i rutan även kennth, ni borde verkligen göra fredags panel varje vecka, varannan vecka med emil och kennth och varannan vecka med Jonas och Jacob.
För oss datornördar är verkligen fredagspanelen fest. Även om det inte varit så många nyheter under en vecka finns det alltid saker man kan prata om och fylla panelen med, fria diskussioner är intressanta också även om dom driver iväg.

EDIT: Och återigen, när ska ni börja sälja era sweclockers hood tröjjor!
Skulle vara stolt att gå runt med en sådan!