Inlägg

Inlägg som sebbe605 har skrivit i forumet
Av sebbe605
Skrivet av aradove:

Jag har tyvärr bränt alla mina gratis dollar när jag gjort maskininlärningskurserså isf får jag betala direkt.

Spinn då upp ett par VMs i VMware och installera Kubernetes där. Finns guider att följa som exempel: https://phoenixnap.com/kb/install-kubernetes-on-ubuntu

Av sebbe605

Själv körde jag på Philips Hue men antar att Ikeas version är minst lika lätta att installera. Saknar faktisk en sensor på toan så blir kanske att köpa hem en.

Lycka till!

Av sebbe605
Av sebbe605
Skrivet av ImTheMeaN:

Nay skulle jag säga.
Går helt enkelt snabbare att dra några drag med sugaren själv än att sitta o lyssna på en robot som går runt runt runt... Och gör jobbet halvdant.

Det är ju precis det som är grejen. Den gör arbetet halvdant men varje dag. Med fördel så kör man den enligt schema när man arbetar eller är borta.

Av sebbe605

Har kört min i kanske två år nu och jag tar fram dammsugaren kanske en gång var tredje månad some mest. Finns ju alltid ställen robotdammsugaren missar men det kan man putta fram med en kvast så kommer den nästa dag och tar det.

Även om den kanske gör arbetet 60% av vad jag själv hade gjort så kör den ju fem gånger i veckan. Dvs bättre än vad jag hade orkat "manuellt" varje dag.

Köp!

Av sebbe605

Nu vet jag inte hur avvancerade saker du letar efter eller om du ville ha en dac eller inte. Hur som:
https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...
https://www.scandinavianphoto.se/fostex/volymkontroll-pc-1-sv...

Av sebbe605
Skrivet av Mebbot:

Gäller det även med importkostnad?

Nej.

Av sebbe605

@solhasse:

Skapade an liten lista här: https://www.komplett.se/wishlist/shared/0b982dfc-074c-46ab-ba...

En sista fråga dock, tjänar jag något på att ta 2x16 GB minnen istället för 4x8 GB som: https://www.komplett.se/product/919572/datorutrustning/pc-kom...

Jag får lägre hastighet men kan ju köra dom i dubbel kanal.

Av sebbe605
Skrivet av solhasse:

@sebbe605: Det beror på vad du ska ha processorn till, det du valt är bra för gaming
Detta är lite mer allround, men fungerar även bra till gaming
https://komponentkoll.se/bild/hbmIb.png

Spela är väl det ända jag gör som kräver lite av datorn. Annars så är det bara slösurfande och stream. Så det är ju inte helt dumt att ta det du länkade.

Skrivet av Samlooh:

Ska du ha en överklockningsbar processor (alla processorer med "K" på slutet) bör du också välja ett moderkort som stödjer det, som Z370 i detta fallet. Annars kan du lika gärna välja en billigare processor som t.ex i5-8400/8500. Det ingår heller ingen kylare till 8600K så det måste du köpa till.

Jag kommer med största sannolikhet inte att överklocka processorn. Gick all in på det i mitt senaste bygge men blev aldrig riktigt av.

Av sebbe605

Ny PCU/Mobo

Hej!

Köpfingrarna går varma och jag är i behov av en ny processor med diverse tillbehör.

För närvarande så är jag sugen på en Core i5-8600K men kan tänka mig annat i den prisklassen.

Nuvarande plock:
https://www.proshop.se/CPU/Intel-Core-i5-8600K-Coffee-Lake-CP...
https://www.proshop.se/RAM/Corsair-Vengeance-LPX-DDR4-16-GB-D... x2
https://www.proshop.se/Motherboard/ASUS-PRIME-B360-PLUS-Mothe... Mobo bara jag tog en i högen men ser gärna att där finns fler än två usb uttag.

Vad tycks?

/Ha en bra dag!

Av sebbe605

Du brukar kunna justera dörren så att det blir lutning på den. Är väl egentligen inte "by design" men det stänger ju dörren automagiskt i alla fall.

Av sebbe605

Vad jobbar du med ens? Du ger ju ingenting att gå på. Kolla upp http://www.lonestatistik.se/

Av sebbe605

Nej, ingen dokumentation i kod. Målet är att koden ska va så pass självbeskrivande att det inte behövs.
Dessutom så måste du underhålla två saker om man har kommentarer i koden något som oftast inte görs enligt min erfarenhet.

Av sebbe605

Hur noggrann man är under generell tillverkning kan nog variera en del men längden finns definition, se: https://youtu.be/Oo0jm1PPRuo?t=52

Av sebbe605
Skrivet av rinosaur:

Höll på att dra nätverkssladden lite snyggare från dosan till min switch, så råkade jag smälla i en klammer rätt igenom tp-kabeln. Internet fungerar och jag tappar inga paket (än så länge). Då jag inte vet hur dessa kablar fungerar undrar jag om det är ett måste att byta ut den eller kommer den att fortsätta fungera?

Får fan bli kabellist istället om jag måste byta ut sladden.

Funkar det så funkar det Går ju ingen starkström igenom den så kör på. Vet dock inte om det kan kortsluta men det är ju roligare att leva lite farligt.

Av sebbe605

@Sonywalk: Vilken stad? Om du inte vill svara så ge gärna storlek.

Av sebbe605

Ville ha lite smart lampor i styck format men det verkar ju inte gå på rea. Går och lägger mig istället

Av sebbe605
Av sebbe605

@mickemovie: Testa disable hardware acceleration.

Av sebbe605
Skrivet av BasseBaba:

Yeap. Sen "säkrade dom upp" med "Bassebaba", Jesus i form av "it/ingenjör" som "förväntas lösa alla problem för det är ju bara knappa lite på tangentbordet".
Självfallet hade man ingen say i nått av det du nämner utan åkte bara på att i nån sorts misär förväntas lösa all skit. Givetvis utanför ens "vanliga" arbetsuppgifter. Sista gången jag räknade efter vad jag gjorde hamnade jag kring 250% arbetsbeläggning.

Sen undrar dom (läs ledning/chefer) varför de vanliga anställda är missnöjda
Har tappat räkningen på hur många vettiga anställda jag mött under åren som gått över till konsultbiznizen, varje gång blir företaget i fråga en del sämre. Tillslut en enda stor konsultsoppa där alla fakturerar och inget händer. Så vackert.

Ni som hängt med vet att jag sa upp mig. Vad jag gör nu undrar ni? Startar upp egen konsultlåda

Kan ärligt utan problem hålla med om detta. Som konsult så blir man oftast underskattad som en resurs av ledningen. Även om man ses som en viktig medlem i teamet och att man kommer med utomstående kompetens som företaget inte har så tror ledningen oftast att dom vet bättre. Man kan sitta på möten där dom går igenom reformer som ska genomföras som är helt inkorrekta.

Desto större företag man sitter på desto mer politik är det. Produktägaren kan va helt inkompetent men ändå ha en ledande position sedan 10 år tillbaka. Som konsult gäller det att ändå hålla huvudet kallt och se positivt på de förändringar man trots allt fått igenom.

Det är i alla fall min erfarenhet av att arbeta som konsult på ett 'större' företag i viktig produkt.