Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av bennyfax:

Ni som har koll, ger Windows 11 fortfarande sämre prestanda i spel än Windows 10?

Sitter inte och spelar sida-vid-sida så jag kan inte säga bu eller bä men tror att det beror på vilka titlar du kör. Jag har inget att klaga på med en några år gammal Core i7 och 1080Ti.

Windows som OS så är 10 snabbare men det är nog försumbart.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Orisons:

Hur hamnade han i händerna på Amerikanarna då? De var väl inte så dumma att de utgick från USA. Hade detta varit i Sverige hade han fått typ 1.5 år och 50k i böter. USA`s straff är inte att leka med....

Google is you friend....

On 8 November 2021, the United States Department of Justice unsealed indictments against Ukrainian national Yaroslav Vasinskyi and Russian national Yevgeniy Polyanin. Vasinskyi was charged with conducting ransomware attacks against multiple victims including Kaseya, and was arrested in Poland on 8 October. Polyanin was charged with conducting ransomware attacks against multiple victims including Texas businesses and government entities. The Department worked with the National Police of Ukraine for the charges, and also announced the seizure of $6.1 million tied to ransomware payments. If convicted on all charges, Vasinskyi faces a maximum penalty of 115 years in prison, and Polyanin 145 years in prison.

Dom blev med andra ord utlämnade.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Problematik:

Kopierat från butiken företaget jag jobbar på beställer ifrån.

Är det datorn i din signatur? Oavsett så beror allt på tillämpningsområde och vilka kriterier du värdesätter.

Edit: Är inne på min andra Lenovo och både P och T-serien är "bra" datorer. Har själv en P16v eftersom jag värdesätter en skärm med hög upplösning och stor yta framför allt annat (samma upplösning (och panel?) som Appels MBP 16"). Efterlämnade en T460 som hållit i över 6 år med ett batteribyte.

Du kan nog inte göra fel här vad du än väljer. T är lite smidigare. P (i alla fall min) kan inte ta ström från USB-C vilket kan vara bra att känna till.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av str8forthakill:

Förmodligen har du aldrig hört talas om dem, eftersom de har mer oskippbar reklam än youtube och blockerar tillgång för folk med adblocker vanligtvis.

Det är vinstdrivande piratsajter fulla med virus/malware och skit, vars hela databaser återfinns i alla 'dark net' "läckor" (sålda dit av sajtägarna).

Snarare gör domstolen alla här en tjänst.

Så kan man ju också se på saken....

Av Dr.Mabuse

Jag tycker Razer Deathadder v2 Pro är bäst.... eftersom den är den mus som sitter skönast i min hand. Bytte från Deathadder Elite av sanitetsskäl (jag har inte handsvett).

Av Dr.Mabuse
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

I själva verket handlar det om chat Ai tar deras fruar/män men de hittar på andra saker för att motverka det.

Det stora problemet jag har emot dagen Ai är att de är så dåliga på programmering så man ofta bara ödslar tid på deras svar. Detta lär förändras vilken dag som helst, att folk hela tiden motarbetar Ai utvecklingen förskjuter dagen framåt.

Skyll inte på verktygen. Kan du inte hantera en hammare är det inte hammaren det är fel på.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av WaveZtream:

Dessa är några av de portar jag vill ha öppna 2456-2458 som sakt har aldrig varit ett problem innan.

<Uppladdad bildlänk>

Och även inlagt i windows firewall som "inbound rules"

En client dator kan koppla till servern inga problem. Det är bara clienterna utifrån.

Kollat om portarna är öppen i CMD netstat -ano

och https://www.yougetsignal.com

Tar jag bort routern så är det samma sak.

Har du försökt med avstängd brandvägg i Windows?

Har du verifierat port forwarding med annan dator (Windows/Linux honepot) och valfri tjänst (utom SMB, DNS, SMTP) för att utesluta server?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av WaveZtream:

Är inte bakom någon CGNAT.

<Uppladdad bildlänk>

Hur är det kopplat hemma hos dig?
Får request timed out på din IP. Droppar du ICMP är det förklaringen eller så är du bakom en brandvägg.

Av Dr.Mabuse

Vad har din router för WAN-adress? Du kanske sitter bakom ett CGNAT nät? Bara så vi kan utesluta.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av aalleexx:

Mycket värdefull input samtliga, tackar.

Beslut:
- Väljer IPS skärm för mina ändamål
- Nöjer mig med 75-100hz då skärmen aldrig kommer spelas på
- 2560*1440

Ska grubbla lite ytterligare angående storleken. Sitter med mätstickor just nu och tycker att 27" kan bli helt OK, trots allt.

Klipp ut ett papper/kartong i motsvarande skärmytan och lek lite. Jag tyckte det var på tok för lite. Men har å andra sidan bara 24" i samma upplösning. Storleken kanske har betydelse ändå?!

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Thomas:

Jag vet inte om jag testat själv med 1440p, visserligen.

Insåg även nu att det nog blir struligt om man behöver köra olika skalning på de två skärmarna. Bara att växla mellan TV (200%) och skärm (100%) i Windows 11 är långt ifrån optimalt. Många program buggar ur från marginellt (måste ändra storlek på fönstret varje gång) till rätt illa (all text/grafik blir suddig) till rejält (programmet måste startas om för att gå att använda).

Nämnde det mest som en slags referens för vad man kan förvänta sig av 2K. Vi har ju dock alla olika biologiska förutsättningar och preferenser så det jag tycker ok kan ju vara helt anus för andra såklart.
TV och monitor sida vid sida däremot har jag aldrig fått till. Det är verkligen inte optimalt. Inte ens i horisontal läge. Och TV: är låst på 1080p. Kör man bara TV kan de med bättre paneler se bra ut. Som jobbets 4K som är helt ok. Men gamla sunkiga 1080.... ne.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Thomas:

ClearType/vanlig fontrendering i allmänhet använder oftast skärmens subpixel-struktur för att få bättre text. Det fungerar dock inte när skärmen är roterad 90 grader, så text kommer att se sämre ut på en vertikal skärm.
Av den anledningen skulle jag om du verkligen vill köra vertikalt överväga att köra på en 4K-skärm så att du får högre pixeldensitet och kanske får bra text oavsett (med eller utan ClearType).

Har inte använt stående själv men var tvungen att testa. Kan inte säga att jag ser någon direkt skillnad över huvud taget. Inte förrän jag sträcker mig fram huvudstupa över bordet så kan jag se något som mest kan beskrivas som kromatisk aberration... men mycket lite. Så 2K kanske kan fungera det också?

Testrigg: Windows 11, 1440 x 2560 skärm och terminalglasögon. Däremot tycker jag inte 16:9 är direkt idealiskt för stående skärm. För smalt.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Daemon:

Del två i grävandet släppt. Känns som att om EK hade problem innan så lär det vara fritt fall som gäller nu..

https://www.youtube.com/watch?v=8A7cykj0pCg

Det förefaller som att deras "problem" var beräknande. Om det handlar om medveten ekonomist brottslighet (penningtvätt/skattesmitning) eller ren inkompetens i tron att man kan köpa sig ur denna soppa kan jag inte uttala mig om men håller med, hur f-n ska man få företaget på rätt köl och återfå kundernas förtroende?

Skulle inte förvåna mig om EK

Av Dr.Mabuse
Skrivet av ronnylov:

Vet man att det är just viruset som försöker ansluta? Finns väl bottar som scannar random IP-adresser för att hitta web-servrar. Om man jämför med något random slukhål utan syfte, hur många anslutningsförsök hade man fått då?

Det är ganska specifik URI som anropas: Log shown above for connections to the endpoint 45.142.166[.]112 followed by HTTP POSTs to URIs “/8891431c” and “/ba12b866”

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Pirum:

Men det är ändå fascinerande. Windows har haft "antivirus" i hur många år som helst, inbyggt, hur kan detta inte hittas? Har folk stängt av sitt skydd?

De infekterade datorerna är troligen äldre OS och inte uppdaterade regelbundet och det är mycket möjligt att man stängt av defender för ett 3:e parts anti-virus utan abonnemang. Gissning från min sida.
Enligt Microsoft själva så identifierar och avlägsnar Defender en rad PlugX varianter: https://www.microsoft.com/en-us/wdsi/threats/threat-search?qu...

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Niclas:

Någon annan som har problem att sortera lagringsenheter (SSD) efter pris/GB? De hamnar inte i korrekt följd när jag försöker. https://www.prisjakt.nu/c/solid-state-diskar-ssd?direction=as...

Fick gnugga ögonen ett par gånger. Hur kan man ens lyckas sabba sortering? 😐

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Rebben:

Hahaha, reachout@ekwb.com, snacka om självmordsaddress!
Perfekt för att visa om man är en jobbig anställd eller en lydig en.

Skrivet av Aksi:

Vi vet 100% vilka som vi ska betala, men om ni ar snalla sa mejla oss garna pa denna publika email. Det kommer inte alls att skapa nagra problem.

Nu killgissar jag bara men misstänker att EKWB här ber anställda (och f.d?) i USA att vända sig med sina anspråk direkt till EKWB HQ Slovenien med sina anspråk just eftersom man inte har klarat detta i USA.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av hobs0n:

Tycker synd om alla som måste använda Windows.

Tycker synd om alla med ett sådant stort bekräftelsebehov.

Av Dr.Mabuse

Såg detta i natt och det var inte utan vemod jag insåg att en era kanske var på väg mot sitt slut. Det var länge sedan nu men hade kontakt med herr König själv och fick då ett seriöst intryck tack var en personliga servicen. Kan tänka mig att ambitionsnivån inte har varit i paritet med efterfrågan och med en ledningen som inte verkar ha agerat direkt förtroendeingivande framstår EKWB mer som ett mindre bra skött företag i nuläget. Det är ju inte någon månad vi pratar om, det är ju år av vanskötsel!

Av Dr.Mabuse
Skrivet av slusk:

Var mig ett himla gnäll på saker här nu för tiden...
Detta är inte SVT, vill dom skriva om det och det ett nyhetsvärde i det så får dom väl göra det!

Tror gnällspikarna reagerade på att prisjämförelsen var så pass skev att artikel fjärmade sig från att vara saklig nyhet till dold marknadsföring. Bara en teori...