Inlägg

Inlägg som Aldhissla har skrivit i forumet
Av Aldhissla

Sitter på laptop och kör steam link från servern etc. så vet ej hur det ska räknas. Men överlag spenderar jag mer tid framför min laptop än min dator.

Av Aldhissla
Skrivet av superapan:

@anthra
Det går inte att lägga till spelet i Steam och köra den vägen ("add non-Steam game")? Jag har inte GOG, men det funkar för andra butiker (typ Battle.net).

Gör ett slag för detta med. Kör liknande setup. Ibland måste jag installera spelet via en WindowsVM och sedan copypasta över spelet och köra det via steam. Men det funkar.

Av Aldhissla
Skrivet av minivarg:

sorry trodde bara det skulle komma något simpelt svar ingen som skriver så här ordentligt svar. har 2 barn som kommer bo varannan vecka. har inga lån/avbetalningar förutom huslånet på exakt 943tkr. har själv suttit och räknat ihop alla kostander jag har nu när hon bestämde sig för att dra dagen innan nyår. har räknat ut alla fasta kostnader som amortering,ränta,försäkringar,förskola,blöjor,el,sopor,slamtömning mm och kommer ha ca 11tkr kvar varje månad. självklart diffar det lite mellan månaderna särskilt nu när elen är dom den är men som nu när elen ligger på 4tkr i månaden för min del så är det den summan jag har räknat på att jag kommer ha ca 11tkr kvar

Som andra föreslagit. Kika med andra banker. Vi fick tex nej av min bank som jag vart kund hos i 10 år när vi skulle köpa hus. Varierar rätt ordentligt per bank.

Av Aldhissla
Skrivet av trudelutt:

Ni har inte övervägt att göra några räder i England eller liknande? Det borde kunna dra in mer deg tycker jag. Plus att det är ett bra sätt att hitta en fru.

Funderade på det men så kom Brexit, och nu så får man skatta på allt man tar hem då de icke är EU land

Av Aldhissla

Är med i en vikingaförening som ibland säljer föreställningar till företag/kommuner/m.m. Brukar inte vara jätte mycket deg utan mer något roligt vi gör

Av Aldhissla

För min del låter det mer spännande med någon self hosted grej på en vm server än en hel OS.
Nu har jag inte läst något innan men kan de erbjuda att man får hålla koll på sin data etc så kan det vara spännande!

Av Aldhissla

Enklaste du kan göra är att installera tex Ubuntu eller fedora, om det magiskt fungerar där så är det mint distron. Det är vad jag hade gjort

Av Aldhissla

jag kör manuel någon gång i månaden.

Av Aldhissla

Kan dela på vad jag kör just nu, köptes begagnat:
https://versus.com/sv/hp-elitebook-x360-1020-g2-12-5-intel-co...

Kör dessa speccs just nu med Pop!_os.
Vad den används till:
Spelar via steam link (mot min cloud gaming server) i 4k.

Positivt:
Helt ok att använda till vardagen.
Surfar är fine på 8gb.
Batteriet börjar bli slitet nu, går dock att köpa nytt för en billig peng. Finns gott om reserv delar.
Touchen är tyvärr "decent at best" på linux så jag använder den inte. Den fungerade ok på Fedora och katastrofalt på Debian/Pop.

Negativt:
i5 och 8gb tar lite stryk om jag spelar (via en 4k stream), kör youtube och andra program samtidigt.
fingerprintsensors verkar sakna drivrutiner.
Ljudkortet med de inbyggda högtalarna har svårt att fungera optimalt i vissa OS. dock verkar de fungera ok i Pop!_os

Overall, kan inte klaga för en laptop som bara kostade 3000kr för ca 3 år sedan. hade jag köpt en ny idag så hade jag nog tagit i7 och 16gb ram. Men enbart pga streamingen i 4k. Hade det inte varit med på kravspecen hade jag lätt tagit en i5 eller till och med i3.

Av Aldhissla

Jag brukar alltid be morsan om typ kalsonger eller strumpor. Ingen bryr sig om hur de ser ut och hon kommer köpa allt på Dressman ändå. Slipper jag och båda blir skitnöjda.

Av Aldhissla
Skrivet av Ang3r:

För mig finns det inge anledning att köpa spel vid release. Dom har oftast så mycket buggar att dom inte är vettiga förrens något år efter. Vägrar vara beta testare för 59$. Fallout, Battlefield, Cyberpunk osv, ni förstår vad jag menar.
Är tacksam över att man kan göra refund på steam.

Det endaste jag kan tänka mig att köpa vid release är spelen ifrån From Software.

Precis samma här. Det var skillnad när man köpte spel till sitt N64 och allt fungerande från start. Idag är det socialt accepterat att spel inte är färdiga vid release. Det enda spelet jag köpte vid release på senaste tiden var Baldurs Gate 3, och det var mest frugan ville spela med mig, annars hade jag nog väntat i alla fall ett par 3 månader.

Av Aldhissla

https://www.protondb.com/app/2344520

Oftast spel som inte fungerar native i linux så brukar jag köra "install.exe" via steam proton (man lägger till install.exe som ett spel i steam och sedan installera det).

Jag kör wow via privatserver via proton och det fungerar galant för min del (dock har jag en windows server som jag lät installera spelet åt mig).

Jag bytte för att min dator inte kan köra win11, så blev trött på skiten och bytte till Linux. Har AMD gpu också så inget skit med drivrutiner, vet ej om jag vart lika sugen på att byta om jag körde nvidia.

Av Aldhissla

De flesta HP laptopparna fungerar bra med tex Fedora, Ubuntu och LinuxMint. Har testat de flesta modellerna ur deras elitebook serie.
Jag själv sitter på en gammal x30 1020 med i5:a och 8gig ram. Fungerar galant på Pop!_os.

Pris på elitebooks från tex 7th Gen Intel serien är la runt 3000kr.

Av Aldhissla

Tycker kompletts hemsida är jobbig, mycket stökig. Inets är renare och mer on point. Känns som att det är knappar lite överallt på komplett vilket ger dom lite billig cdon.com känsla. Inet är enklare och renare. Sedan är jag van vid inet, vet vad jag får plus att de har en lokalbutik jag kan dra mig till om jag skulle vilja fysiskt testa varor/reklammera en vara. Det gör det omöjligt för mig att byta till komplett.

Av Aldhissla

Hej! Vart i Skåne finns kortet?

Av Aldhissla

Brukar vara https://github.com/sezanzeb/input-remapper
och sedan steam!
Firefox är preinstallerat på Pop!_os annars hade det varit nummer 1!

Av Aldhissla
Nytt bud: 5 500 kr Hämtar!
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Aldhissla

Köper mycket begagnat numera då jag inte har höga krav när jag spelar. Många på jobbet gör samma sak.

Av Aldhissla
Skrivet av Apollo11:

Hej,

Jag undrar hur man skriver/bränner en redan rippad Blu-Ray till en ny blank skiva. Jag frågar då jag har ett par skivor som jag önskar kopiera för privat bruk.

Det verktyg jag använder för att rippa är MakeMKV som producerar en mapp med all data från skivan. Är den nedan länkade guide lämplig eller ej?:
Guide Two: How to Burn Blu-ray Disc from Blu-ray Folder

Om jag följer guiden ovan kommer den nya skivan kunna spelas upp i en vanlig Blu-Ray-spelare med menyer och allt?

Nu var det ett jävla tag sedan jag brände skivor. Jag är lite motsattsen till dig då jag köper skivor och rippar dom till min server.

Senast jag brände en skiva var la ca 2006, men vad jag minns så ska det mesta dels bara vara att bränna själva filen in till cdn, vill du ha menyer och chapters å grejjer så kan du behöva mer software för det, jag använde Nero på den tiden vilket alla i byn typ använde då.

Dock så hade jag nog bara testat att bränna och provspela, vissa dvd spelare har ganska meckiga anti piratskydd vilket gör att brända cd skivor inte fungerar etc. finns säkert sätt att slippa det också.

Av Aldhissla