Inlägg

Inlägg som payc har skrivit i forumet
Av payc

Microsoft Surface Go
Ring fit adventure + tillbehör
1000kr inkl frakt

Av payc

Jag använder idag HPs prenumerationstjänst HP instant ink på min befintliga HP-skrivare. Innan årsskiftet kostade det 12kr/mån för 10 utskrifter, men nu kostar det 18kr/mån vilken är en rätt stor procentuell ökning.
Funkar hur bra som helst. Lite då och då kommer en ny patron på posten som jag antingen sätter i direkt eller väntar till den befintliga börjar ta slut eller ger dåliga utskrifter. Senast kom endast en svart, dessförinnan både svart och färg. Den förbrukade patronen skickas tillbaka till HP.
Tidigare var mitt största irritationsmoment att skrivaren "alltid" skrev ut dåligt. Antingen var färgen slut eller så hade något klibbat igen. De senaste tre åren har jag inte haft det problemet. Även om det nu kostar drygt två hundra per år för relativt få utskrifter tycker jag det är värt det

Av payc
Skrivet av fiskebulle:

Om det är någon med kombinationen stort huvud och glasögon som har ett par Jabra Evolv2 85? Fungerar det eller klämmer det?

Jag har glasögon och hyfsat stort huvud.
Glasögonen är inga problem med att det klämmer. Däremot är mikrofonens placering urusel. Mot tidigare trådade äldre Jabra-varianter (vet ej vad de heter) så går mikrofonen längre ut från kinden och är böjd. På Evolve2 85 sitter de mer tätt intill och är mer rak vilket gör att om jag ska ha headsetet som man "ska" tar mikrofonen i kinden. Det resulterar i att jag måste skjuta fram headsetet så att de inte sitter helt över öronen när jag pratar. Mikrofonljudet är inte heller det bästa om man hör till kollegor som har samma headset. Allmänt dåligt ljud och mycket bakgrundsljud som tas upp.
Det som är bra med headsetet är ljudet (musik), ANC samt tvåvägskopplingen dator (dongel, vet ej BT)/telefon. Enligt https://www.reddit.com/r/Jabra/comments/txi07y/new_evolve2_85... kom sista uppdateringen redan 2020 så de har alltså "redan" gått EOL. Uppdaterad version på G?
PGA mitt problem med mikrofonen har jag avrått kollegor att skaffa samma headset. Vissa med mindre huvud verkar dock vara nöjda.

Tillägg:
Kan tillägga att jag sett i Jabraappen att det finns en "boomless"-funktion. Oklart hur den funkar, men om man som standard skjuter upp mikrofonen nu så blir man mutead, och jag antar att den funktionen då stängs av. Antagligen används mikrofonerna då också på något annat sätt. En fördel är väl då att man slipper ha mikrofonen i kinden, men jag har svårt att tänka mig att mikrofonljudet på något sätt blir bättre.
Jag har även ett par Bose NC700 inkl dongeln som ger Teamsfunktionalitet + stabilare uppkoppling. Så fort jag använder dem är det någon som påpekar att jag låter annorlunda. Och annorlunda är inte till det bättre, alltså tvärtom mot var Marquzz här ovan skriver

Märkligt nog så använde kollegan som haft solklart bäst trådlöst mikrofonljud ett par gamla Steelseries Arctis 7.

Av payc

Produkt: Deltaco Compressed Air Spray 400ml
Länk: https://www.av-cables.se/elektronik-ren/deltaco-komprimerad-g...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7309389
Pris: 38 kr

Av payc
Skrivet av lakabaka:

Har inga operatörer kampanjer på oneplus12 ? Lite förvånad att inget finns .. Sen hade dom lurar för 5000kr fån B&O men hittar inte nu på deras sida ?

B&O-lurarna var limiterade till 1000st och de tog nog slut rätt snabbt. De kommer fram om du väljer 16gb-versionen, men "slut i lager". Deras sida överlag är rätt buggig

Av payc
Skrivet av Pe_Er_79:

Jag hade tänkt köpa ny mobil typ nyss och har nästan bestämt mig för en Pixel 8 Pro.
Meen jag kan inte släppa tanken på OnePlus 12 som efter vad jag förstår, kommer lanseras globalt snart. Kommer den vara ett bättre alternativ än Pixel 8 Pro... När kan man köpa den och vad blir prislappen...

Vad tänker ni..? 🙂

Jag hade tidigare en OP 11 vilken jag överlag var jag mycket nöjd. Jag kom dock inte överens om storleken. Jag har svårt att se att OP 12 blir så mycket sämre än 11. Dock led många 11 av att bakre glaset mer eller mindre spricker av sig själv vid kameramodulen. Jag vet inte om 12 lider av samma problem, men kan vara bra att kolla upp.
Om OnePlus inte har något vettigt förköpserbjudande eller bra inbyteskampanj kan det vara värt att överväga att köpa härifrån för att få ner priset
https://tradingshenzhen.com/en/oneplus-12

Skrivet av mahava:

Ja de stämmer, o även tidigare lurar är skyddade i klass med IP68 sägs det men de har valt att inte sätta officiel klassning (sen rätt länge vill jag minnas, minns inte om de har med de kostar med själva klassningen eller om de är rädda för fler anspråk) , jag har råkat få min 11a dyblöt 2 ggr o den överlevde bägge ,

Och de är som du skriver jag uppfattar uppdateringspolicyn också, lätt breaka äldre o finns massor bra roms som förlänger livet sen, gjort så med min 7a som jag har som reservlur, lite synd de inte är lite längre uppdateringar. kvaliten på luren är så pass god att de är slut på updates o kanske ibland lite sämmre bateritid som får mig byta snarare än nya funktioner

Är nog svårt, om ens möjligt, att lägga in custom roms från och med OP 10 pro?

Av payc
Nytt bud: 150 kr Corsair HX650W hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av payc

Jag har samma maskin. Kör max på allt inkl starkaste kaffet du kan hitta, annars blir det blask. Jag kör oftast Garants ekologiska Espresso vilken jag tycker funkar ok

Av payc
Skrivet av aadam1337:

Är du någorlunda vass med varmluftslödning kan du byta ut EC chipet på moderkortet, finns upplåsta att köpa på ebay. Gjorde nyligen exakt samma sak med en elitebook.

Är Bios så pass låst att man inte ens kan uppgradera till en annan/samma version av Bios via en CH314A-programmerare eller liknande? Annars borde det kanske vara en enklare väg att gå än att löda fast ett nytt chip

Av payc

Jag vet inte om det nämnts i tråden, men Bredband2 håller också på med dessa smyghöjningar. Jag fick mail i mitten på juli om att mitt 250/100 kommer höjas till 305kr/mån (från 268kr) den 1/9, alltså idag. Jag chattade med dem i slutet på juli och sa att om denna höjning inte blir av kommer jag säga upp abonnemanget, men supporten sa att det kommer givetvis står 305kr/mån för 250/100 på hemsidan 1/9. Tror ni det är ändrat? Givetvis inte. De får till på måndag på sig, sen ringer jag och byter till något annat. Spelar ingen roll om det är någon tiokrona dyrare, jag tycker det bara är dålig stil att höja för befintliga kunder men ha kvar det gamla priset.

Av payc

Annonsen är avslutad

Av payc

Önskar gamingdator med 3060 eller motsvarande

Söker en stationär gamingdator med minst 3060, eller motsvarande.
Maxpris 9000, gärna mindre.

Bör finnas för upphämtning kring Göteborg + 5 mil.
Skicka PM med vad ni har

Läs hela annonsen här

Av payc

Om du väljer att betala på 12 månader har de 295kr i uppläggningsavift + 29kr i "fakturaavgift" varje månad. Detta blir totalt de övriga 643kr på de 10000kr i exemplet. Om du väljer 36 månader tillkommer ränta.
Så det borde väl bli 49000+643 utslaget på 12 månader?

För övrigt dumt att betala på avbetalning, inte minst elektronikprylar i en sådan stor summa. Men det är en annan fråga.

Av payc
Nytt bud: 6 100 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av payc
Nytt bud: 5 900 kr hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av payc
Nytt bud: 4 600 kr Endast dator, hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av payc
Nytt bud: 2 300 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av payc
Nytt bud: 2 000 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av payc
Nytt bud: 1 700 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av payc
Skrivet av mrqaffe:

De flesta brukar bygga om så grammofonen får rca honor.
En nätverkskabel är ofta olämplig för ljud för den är tänkt för balanserade signaler och störundertryckningen bygger på partvinning, kabeln blir alltså mycket mer benägen att plocka in störningar.

En skivspelare är ett specialfall om du verkligen vill byta kabel för du behöver ju bara 2 kanaler så det går lätt att hitta kablar som passar, bara sök på stereo audiokabel, mikrofonkabel, hörlurskabel och liknade så får du träffar ( lägg till löpmeter, lösvikt, metervara och liknade termer så får du inte upp färdiga kablar.
De är alla ungefär lika lämpliga eller olämpliga för du borde egentligen bygga om till rca och använda en skivspelarkabel/tonarmskabel som har en separat jordledare om det är ett bruksföremål och inte en renovering av nån samlarpryl.
Du kan också klippa av kontakterna på en färdig kabel
https://www.amazon.se/-/en/Copper-Plated-Connectors-Processin...

Tack för bra svar.
Ska fundera hur det blir, men det känns enklast att helt enkelt köpa ny DIN-kabel