Inlägg

Inlägg som tesuki har skrivit i forumet
Av tesuki

PARC var något Xerox byggde för att hitta på coola idéer, Anställda nördar på PARC hadde hittat på massa coola idéer (där ibland GUI:et) då Xerox VD inte förstod sig på tekniken alls, blev det att de inte gjorde något med teknikerna PARC utvecklade.
Så efter ett tag så blev några Apple nissar inbjudna på Demo av det som fanns på PARC, tror det var av order av ledningen men eftersom någon ansvarig på PARC tyckte det var en riktigt dum idé så vägrade hon göra detta om det inte var direkt order från ledningen, och så blev det.
I en interview med Steve Jobs angående det så fick de se tre saker; Ethernet, Objektorienterad programmering och Grafiska Gränssnitt.
Därimot var han så "Blown away" av gränssnittet så han gav ingen uppmärksamhet till de två andra teknikerna.
Så därav föddes Machintosh:en.
Sedan kopierade Microsoft detta och skapade Windows.

Finns en tre delad serie som heter "Triumph of the Nerds" som är rätt bra.

Iofs var inte PARC först med Objektorienterad Programmering då ett norskt företag 10 år innan PARC öppnades hadde de skapat Simula, men det blev alldrig något stort.

Av tesuki

Jag rekommenderar nog NEX:en av de då, PL1 är gammal mycket gammal. Samsungens objektiv är mest begränsat då det korta omfånget och jag litar inte på det systemet alls.
Sedan tror jag mer på NEX systemet då de har VG20 och FS100, det är iofs bara relevant om det är filmfunktion som du vill ha.
Då Sony har ett bra sammarbete med Zeiss kommer de släppa objektiv till NEX antagligen mer än den 24mm som släppts nu. Om Samsung får objektiv från Schneider Kreuznach så är det en mycket stark fördel för Samsung.
Om man ser till kompaktheten i dessa spegellösa så är de mindre vilket är positivt om du är ute och använder kameran längre. NEX-5:an kan du även vinkla skärmen pi/2 radianer och lätt tryckt mot magen och fota som man gör med hasselbladare i höftnivå, detta ger en trevlig stabilitet.

Det som antagligen kommer hatas mest är menysystemet, då det är playstation implementerat i kamera.

Jag skullle kört med NEX-5:an i vilket fall, kan tillägga att jag sedan tidigare har ägt en E-PL1:a som var otroligt rolig att fota med dock är det objektivet riktigt uselt (byggkvalitésmässigt) men det var inte därför jag sålde den utan det var eftersom jag mestadels gått över till 135film.

Av tesuki

Rätt sätt att gå tillväga skulle vara att byta font till en lämplig. Finns inte en liknande font så kan du skapa en som behövs, det är juh inte så stort i detta fall bara 4 bokstäver, inom typografi är det inte allt för ovanligt att w och m är baserade på varandra samt e och t har liknande böj osv.

Fonten du har målat ser rätt 60-tals inspirerad ut så det kanske finns någon sådan font att köpa.

Av tesuki
Skrivet av Stealthbomb:

Sexigt tangentbord, vilket är det?

Ser ut som en utökad modell av något från IBMs Model M serie. Nu får man tag i sådana tagentbord från Unicomp http://pckeyboards.stores.yahoo.net/

Av tesuki
Skrivet av ronnylov:

Är det sådana pengar så kanske du skulle kolla efter ett annat kamerahus istället som har funktioner för "zebras" och "fokus peaking"? Dessa funktioner får man väl inte i en extern monitor om inte kameran har det?

Det är hur det än låter funktioner LCDn har, reference för att se hur det ser ut: http://www.youtube.com/watch?v=7antjbJ1yhc

Av tesuki

Jodå, http://www.matrox.com/graphics/en/products/gxm/dh2go/ löser det nästan. Du får vad jag vet skärmarna som en stor skärm, så du kan inte vad jag vet hålla isär skärmarna på ett smidigt sätt som du kan med en stationär med två utgångar.
Sedan stödjer den bara upp till 1920x1200 fast detta är inget problem i ditt fall.
Tänk också på att din bärbara dator kanske inte är designad att köras ihopfälld (Jag vet inte vad ASUS säger om detta) och kan överhettas.

EDIT: Kolla också upp så att din dator klarar att skicka ut en såpass udda upplösning som (2*1920)x1200.

Av tesuki

Meningen i detta fall är väll för att bedömma korrekt fokus och exponering under filmningen istället för skärmen på kameran vilket inte har några funktioner för detta (så som zebras och focus peeking).

Vad jag förståt är de enda två vettiga alternativen Zacuto eller Cineroid. Där Zacuto är det billigare alternativet, där deras EVF går för runt 5000kr.

Annars finns alltid alternativet att köpa en 5-7" bilbaksätesskärm med komposit in från eBay, där behöver du bara hitta på någon lösning med batteri. De är anpassade för 12volt så det borde finnas en massa alternativ.

Av tesuki
Skrivet av zillio:

Kortfattat för de personer som inte förstår:

Hur vet butiken (där man handlar) att man har ett företag som slipper betala avgift?

Ska det här behöva ske på copyswede's beställning:
- Butiken skaffar ett system (databas) över folk som har tillåtelse att köpa UTAN avgift <-- Det kostar för butikerna (ja, vi har inte 3 st i sverige) att installera.

Eller ska Copyswede stå för den här lösningen också? <-- Antagligen inte.
Bara i staden där jag bor (80.000 invånare) så har vi säkert 30 butiker som säljer saker man kan lagra på (USB, SSD, Hårddisk, minneskort)

Kom ihåg: ALLA företag får inte, utan speciellt "tillstånd" krävs
Förstår du inte nu så...

Du som professionell användare, går in på CopySwedes hemsida, klickar på blanketer och professionella användare (http://www.copyswede.se/blanketter/professionella-anvaendare/) där fyller du i en blankett att du är en professionell användare och en beskrivning av din verksamhet, då blir du registrerad i deras databas.
När sedan ett år gått, så fyller du i en förnyelse blanket, där du skriver hur många CD-R/RW (data), DVD-R/RW (data), MP-3 spealre, C-Kasseter, MD CD-R/RW (audio), VHS du köpt (antagligen kommer blanketen för 2011 uppdateras med HDD och USB-minne), Sedan specificerar man vilka leverantörer man handlat ifrån, så skall man få tillbaka den erlagda avgiften för respektive media.

Av tesuki

Fast Intel måste väll betala AMD för AMD64 instruktionerna eller har Intel kringåt det genom att skapa de intel identiska EM64T?

AMD utvecklar SSE5, Intel har skapat AVX. Så AMD skiter i att köra med SSE5 i sina processorer för att öka kompabilitet med AVX så istället kör de med XOP, FMA4 och CVT16 instruktionerna.
SSE5 är inte en efterträdare till SSE4 utan en konkurerande teknik till SSE4.
SSE4 består av 54 instruktioner och 47 av dessa är i SSE4.1 som finns i Penryn-arkitekturen, SSE4.2 (de 7 extra instruktioner) som finns Nahalem-arkitekturen AMD har implimenterat 4 av dessa 54 instruktioner men samtidigt laggt till två egna och detta sett kallar de SSE4a.
hela x86/AMD64 är en jävla röra...

Undra hur många licenser jag skulle behöva licensera för att få tillverka en AMD64 processor.

Av tesuki

Skönt att BIOS försvinner nu synd bara att det går så fruktansvärt långsammat. Kanske de kan öka boottider samtidigt. Ja man måste trotsalt starta Datorn i 16bitars läge fall man skall installera DOS på den...
Fast fattar inte varför de ger ett GUI med mus, konfade en HP elitebook med något sådant. Det var det pissigaste firmware jag sett... Fattar inte varför de gör firmware:et flashigt ingen annan en system-adminen på företaget eller tekniker som installerar datorn skall in där och pilla.

Av tesuki

Jag kan inget annat en att rekommendera CentOS. Det är RedHat Enterprise Linux fast gratis och ingen RedHat Copyright så som loggor och liknande.
Det är otroligt stabilt och har också mycket bra stöd. igår släpptes 5.5 av det. Kör det på alla mina servrar.

Av tesuki
Skrivet av mangemongen:

Klart som fan man ändå vill ha en större skärm, jag har en 21.5" med 1080 och det är onödigt liten bildyta för alla pixlar. Ändrar man sen DPIn för att kunna se texten får man ju mindre syndbar data per tum ändå.

Nej det är inte "klart som fan", Jag har en 15" med UXGA (1600x1200) och en PPI på 133,33PPI på min T42p jag skulle gärna ha det 200PPI.
Nej du har mer data per tum även om man ändrar DPIn, då DPI endast förstorar text (och självklart knappar och fönster och sådant som är beroende av tekenstorleken). Texten kommer bli ännu likare texten du har tryckt på ett papper. väldigt skarp och lättläst. Jämför en mobilskärm (typ iPhone, Nokia N97, HTC desire) med en datorskärm och se skillnaden hur mycket snyggare det är.

Av tesuki

Varför verkar alla här föredra 23" skärmen?
Det är samma antal pixlar i både 21.5" och 23", Vilket betyder att pixel storleken blir 102,46PPI mot 95,78PPI (ett högre juh sämmre bild). Man får både sämmre bild och de tar mer plats, med en 23". Blir ni lurade utan att tänka? (Gnäll nu inte bara på att texten blir liten, OS har så man kan ändra DPI till det rätta antalet så får man en perfekt storlek på all text i windows Vista/7 och GNOME på linux fungerar detta utmärkt).

Eftersom folk blir så lättlurade så kommer det dröja innnan man får tag i bra skärmar på 200PPI. Så sluta förstöra för mig

Av tesuki

http://phk.freebsd.dk/MicrosoftSkat/
där är någon dansk som stämmer lenovo pga att de inte vill ge tillbaka pengar till honom dock är den dansk.
Där finns det några liknande länkar på att en sådan stämmning lyckats mot HP i Italien.

I jämförelsen med apple och mac OS/X så tror jag man kan få tillbaka pengar för det OS:et tror dock det är halva priset eller mindre som OEM versionen kostar.
Men i EULA:an står det juh klart och tydligt att om man inte godkänner EULA:an så skall man prata med tillverkaren och följa deras krav. detta med windows 7.
windows vista var klart bättre. Då var det ett krav på tillverkaren att de skulle kunna returnera priset på OEM licensen.

Men de där OEM licenserna är riktigt hemska. Ett företag som hadde något standard avtal för att köpa windows billigare var att alla deras datorer modeller under vissa serier (alla under tiden då avtalet skrevs) var tvungna att installeras med Windows. Detta är ungefär likadant som det Intel hadde gjort.

Av tesuki

chmod 777 -R /share

Så löste jag samma problem.

Men jag tror igentligen skall man köra med fil mask 775 och låta katalogens användare eller grupp vara den samba kör med.

Övertydlig:
det jag gjorde var att ge läs, skriv och excekverbarhets möjligheter åt alla som försöker komma åt katalogen /share.
777 syns på katalgeon som "drwxrwxrwx" när du kör ls -l i rooten /

Av tesuki

Altså 16:9 suger, Undra när panel tillverkarna tar nästa steg i att spara pengar och köra med 21:9 (2.39) skärmar (den wide screen som körs på bio som skall bli mer vanligt i hemmet på vanliga LCD tv).
För filmtittande skulle jag säga att det formatet är trevlig men för kodande och spel skulle jag säga nej (både 16:9 och 21:9).

Det enda alternativet med en sådan dell skärm är att köpa två och köra dem i 18:16 format eller tre i 27:16 (gäller föröverig alla 16:9 skärmar). Iallafall om jag skall ge en åsikt.

Men trevligt med mer IPS paneler i skärmar. Gillar dells val av ingångar, DP Komponent är trevlig.
Det är missat i artikeln för övrigt, den har Komponent.

Av tesuki

I virtualbox kör jag Ubuntu 8.04.4 LTS med en minimal text installation (utan något extra) där installerade jag Xubuntu-desktop, med andra ord en nästintill ren Xubuntu installation, Detta tog 2.3GB av min hdd och utan xubuntu-desktop tog den 537MB.
Så om man skall köra Xubuntu bör man ha minst ett CF kort på 4GB om man skall få plats med java och alltsådant.

Av tesuki

Slår jag på visuella effekter så blir min dator obrukbar.
Man stänger av dem: System->Preferences->Apperance, tabben "Visuel Effects" sedan None.
Men Kolla som phz med "free -m" (-m för att få det i MB istället för Byte) i terminal och se ifall du har något minne kvar eller om gnome äter allt. Titta inte direkt under free för den kommer antagligen vara nära 0, titta i stället på +/- buffers eller vad det nu står. Där är nämligen utan filer som ligger i någon cache i ram-minnet.

Sedan kolla hur processor använingen är ifall det är något program som ligger och slösar massa prestanda (se till att ha med alla processer och inte bara dina).

Av tesuki
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Breddas
LXDE tar med andra ord ca 10gånger så mkt hdd som fluxbox

LXDE är en skrivbordsmiljö (desktop environment) medans Fluxbox är en fönsterhanterare. fösnterhanteraren i LXDE är Openbox som standard vilket är nästan indentisk fluxbox i filstorlek.

EDIT: iallafall om jag kollar på källkods träden är de nästan lika stora.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MarcusW
LXDE finns i Ubuntus repo under namnet "lxde". ^^

odd. Jag fick inte fram det på min, kanske pågrund av att jag sitter med 8.04LTS på den VM:en. fast på min bärbara md 9.10 hittade jag det, så jag tar tillbaka mitt utalande och hävdar det motsatta.
Så jag rekommenderar dig att ta en tärning och välja antingen ubuntu eller debian.
Ubuntu 9.10 alternate CD
Debian * netinstall

Av tesuki

Jag skulle köra med debian.

C7 stödjer i686 den har någon hyffsad krypto sak i sig har jag för mig, VIA Padlock kallar de den. Den är inte 64bitars kompatibel.

Jag skulle satsa på ett 2GB CF kort.
Men det finns lättviktiga skrivbordshanterare som LXDE (finns inte med i ubuntu repos) det skall inte ligga på så många MB, tror det ligger på 30MB, avinstallerar man massa skräp som följer med debian minimal text installation så borde det vara lungt med ett 1GB kort.