Inlägg

Inlägg som freeAppz har skrivit i forumet
Av freeAppz
Skrivet av medbor:

Förvånad, trodde på något sätt att dessa redan var släppta... tror dessa borde bli bra dock, ska bli kul att se dem mot AMDs 6000

Skrivet av sKRUVARN:

Det är rubriken som är lite förvirrande, h-serien är släppt, detta gäller 9-28w modeller som nämns i ingresssen.

Precis, kopierar från tidigare inlägg.
Nytt för den här generationen 12:e är en P-serie, som använder sig av samma kisel som 12:e H-serien men med lägre klockfrekvenser. Tanken bakom denna är att det ska vara en mer exklusiv serie, för att ge tillverkare ett alternativ för att leverera högpresterande datorer i tunna formfaktorer liknande de U-serien används i.

Av freeAppz

Kollar man i det stora hela så undrar man lite hur Sverige har tänkt de senaste åren med alla sina icke genomtänkta beslut..
Det Karlung säger om mycket har ofta logiska förklaringar och sunt förnuft.
Klart det är fördelar för Bahnhof det säger han ju själv, men att utländska företag ska gotta sig mera på Svensk bekostnad än Svenska företag är inte okej.

Av freeAppz
Skrivet av karlkalleman:

SLI och NVLink är helt olika tekniker. Denna frågeställning gällde SLI.

NVLink är helt fantastiskt men kanske inte är riktat åt spel i första hand.

Inlägget gäller både SLI och NVLink… att prestanda ökningen inte är så hög som man önskar att den borde vara.

Av freeAppz

Sli eller NVLink

Lite info och tips,

https://www.gpumag.com/nvlink-sli-difference/

Ironically, older games might produce fewer FPS with NVLink than with a single GPU. There are only a handful of modern games that can actually provide the 2-as-1 GPU experience. This isn’t to discourage anyone but it’s a simple fact that, although the potential is there, it’s currently not worth getting two GPUs and connecting them with an NVLink. The same applies to its predecessor, SLI.

Best regards.

Av freeAppz
Skrivet av EntropyQ3:

Det är inte laddaren som avgör laddström och laddspänning, det är telefonens kretsar/mjukvara. Laddaren bara levererar (inom sina begränsningar).
Det sagt - även om skitladdare inte är direkt skadliga för telefonen, håller de kanske inte nödvändigtvis varken sina specifikationer eller en konstruktionskvalitet som garanterar livslängd. Det finns en anledning till att det allra billigaste är allra billigast - både konstruktion och kvalitetskontroll.

Du har rätt och jag har fel gällande regulatorerna.

Mvh
freeAppz

Av freeAppz
Skrivet av EntropyQ3:

Det är inte laddaren som avgör laddström och laddspänning, det är telefonens kretsar/mjukvara. Laddaren bara levererar (inom sina begränsningar).
Det sagt - även om skitladdare inte är direkt skadliga för telefonen, håller de kanske inte nödvändigtvis varken sina specifikationer eller en konstruktionskvalitet som garanterar livslängd. Det finns en anledning till att det allra billigaste är allra billigast - både konstruktion och kvalitetskontroll.

Så du menar att om jag har en laddare som levererar t.ex. 9v laddspännning(Volt) inte skulle vara skadligt för telefonen eftersom telefonen skall hantera det och justera det själv till sina tex. 5v?
Laddström Amp ja, mera ström(A) som telefonen kan få levererat reducerar laddtiden pga. mera effekt.
Laddspänning Volt nja, även för låg spänning kan vara skadligt för elektronikkretsar. (Men med dagens teknik finns det kontroller som gör att enheten inte startar eftersom det inte är korrekt spänning(Volt). Är det du menar?

Av freeAppz

Kluven

Jag är kluven, jag har kört med iPhone sedan modell 3, och personligen tycker jag att det är dåligt att inte skicka med en laddare när de byter standard på laddaren från USB-A till USB-C och allra helst när man köper en premium telefon för 12k!

Visst jag kan hålla med om att det är slöseri till en viss del då det ligger några äldre laddare i lådan som är till de äldre versionerna av iPhones. Men de kan man använda till annat som trådlösa hörlurar, smarta tändare, VR-headset, Raspberry Pi(några versioner), Punktdisplayer m.m.

I mitt arbete så omsätter vi ett stort antal iPhones varje år och vi har haft problem med svullna batterier och laddning. Det är svårt upprätthålla full funktionalitet pga. Apples krav. Apple har kontrat med att det är super viktigt att endast använda deras egna "riktiga" laddare och deras "riktiga" ladd kablar annars kan det bli problem gällande garantin när telefon eller ladd kabel slutar fungera.

Så tänk på det ni som köper "laddare" eller "ladd kablar" på t.ex. Biltema, Jula, Amazon för en billig peng och även laddar telefonen i bilen via bilens egna uttag m.m.
Det har med hur mycket volt som levereras och hur de kurvorna ser ut på de billiga laddare som kan förstöra både ladd kablar och telefoner.
De laddare/ladd kablar tillhandahåller inte tillräcklig god kvalitet enligt Apple själva.

Av freeAppz

Sony 1000XM3

Skrivet av KingCobra:

Jag kör med moderkortets BT och mina Sony 1000xm3 och har verkligen ingen fördröjning. Kanonljud!
Huvudsaken är att båda stödjer nyare Codec. På xm3an finns Aptx, det gör det INTE på xm4an som är nyaste modellen så den kan jag inte svara på om den fungerar lika bra. Sonys lurar har även Ldac codec som val, men jag är osäker på om detta används på moderkortets BT anslutning, jag gissar att det är AptX som används.
Står lite om det här https://helgeklein.com/blog/2019/01/bluetooth-audio-quality-a...

Fungerar klockrent för mig med, dock säger tester att micken på dessa lurar är under all kritik. Men sitter du i ett hyfsat tyst rum så har jag aldrig hört någon klagat på att jag hörs dåligt!

Av freeAppz

ASUS RT-AC5300 & Telias IPTV Modell 4302 (Working!)

Kör med ASUS Standard UI/Firmware...

Allt jag gjorde för att få det att fungera var koppla in Telias IPTV Box i Port 4 och sätta IPTV STB Port till "LAN4".

  1. Logga in på Routern

  2. Gå till LAN och välj fliken IPTV

  3. Ändra IPTV STB Port till "LAN4"

(Fick starta om Routern och IPTV Boxen samt avvakta en liten stund.)

Telia var inte mycket till hjälp måste jag tyvärr säga, det hänger förmodligen på vem man får prata med i Supporten.
Förstår dem dock, kunskaperna hos konsumenterna varierar kraftigt...

Av freeAppz
Skrivet av Cimlite:

Själv tycker jag serien har tappat sina rötter... och så hjälpte det inte att man känner sig blåst då man köpte premium till BF1. Dom presenterade premium till att börja med som det billigaste alternativet om man ville ha expansionerna... bara för att sedan markant sänka priset på både spel och expansions, innan de sista expantionerna ens var ute.

Man blev med andra ord straffad för att man stödde spelet och köpte tidigt, utan att få något extra för det. Riktigt dåligt.

Exakt! Mycket riktigt! Hur tänkte dom...?

Av freeAppz

Jag älskade BF2, BF3 och framförallt BF4! Men DICE tappade kraftigt mitt sug efter BF1... saknade helt samma känsla som i BF2,3 och 4. BF StarWars har aldrig riktigt varit min grej och vad jag kan se är BF5 typ samma som BF1 så jag avvaktar på mera recensioner m.m. innan jag tar steget in i kriget igen.
Så för min del har det "inget" att göra med andra spel som COD varför jag avvaktar nya BF5!!

Av freeAppz

Super snyggt! Gillar monteringen av skärmarna och lamporna är grymma!

Av freeAppz
Skrivet av Surpuppa:

Rätta mig om jag har fel, men Freesync fungerar väl inte med Nvidia grafikkort?

mycket riktigt. g-sync = Nvidia, freesync = AMD

Av freeAppz
Skrivet av Blk:

Hittar 3 ställen bara på sidan man kommer in på att det är 10gbit...
Står rakt ut på 2 ställen och på 1 att den kan överföra i 850ish mb/s (tar du bort overhead så är det rimligt för 10gbit)

Mycket riktigt.. vet inte vilket jag kikade på förra veckan... tittade nu även på MAXIMUS-VIII-GENE och även där står det 10gb.
T.o.m. min kollega reagerade förra veckan på 5gbs på USB 3.1. märkligt!

Jaja vi var väl tröttmössor båda två

Av freeAppz

Läste på deras hemsida att detta kort inte kan leverera mera än 5gbs via USB 3.1(C-Type port)?!
Undra om detta stämmer? Jag vill ha 10Gbs via USB 3.1

Av freeAppz

"Uppföljarna till Iphone 6 och Iphone 6 Plus heter inte helt oväntat 6S respektive 6S Plus. Designen är i stort sett oförändrad, likaså skärmarna och dess Retina-klassade upplösningar. Däremot används nya och tåligare material; aluminiumlegering för bakstycket och jon-dopat glas till skärmen."

Vaddå? Är det en nyhet eller inte? Enligt specen på den "gamla" Iphone 6 har den också jon-dopat glas?! Kanske bara jag som är morgontrött...

Av freeAppz

Väldigt intressant artikel om några features i Skylake.
http://www.theverge.com/2015/8/18/9174887/microsoft-cortana-i...

Av freeAppz

Sweclockers 6.0 - Format fel på vissa sidor.

Hej

Ni vet säkert om detta men jag visar det ändå.
Jag sökte på Oculus i "SÖK" rutan. Oculus Rift i högupplöst bild
Då blir det format fel vid sidan av videon i både Chrome Version 42.0.2311.135 och Internet Explorer 11.

Med vänlig hälsning
freeAppz

Av freeAppz
Skrivet av Viceroy:

Vad är det som gör Windows 10 så mycket bättre än Windows 8.1?

DX12?!

Av freeAppz
Skrivet av Oneone:

håller med! ser fram emot DX12 som fasen , ska bli intressant också vilka kort som kommer att stödja det fullt ut.

Oneone.. haha.. då behöver du uppgradera din gamla spelburk från -90 talet för DX12.