Inlägg

Inlägg som dpom86 har skrivit i forumet
Av dpom86

När Intel's marknadsföring säger att något är dåligt är det en säker källa på att det faktiskt är bra.

Intel's marketing - slår under sin viktklass, som vanligt.

Av dpom86

10/10 - var ett tag sedan, så detta var mer min typ av grej verkar det som

Av dpom86
Skrivet av Cinvan865:

Inget av det du säger har bäring på Huawei i svensk 5G-utbyggnad.

Absolut inte. Jag blev lite butter och svarade på en tangent. Det jag skrev ska inte läsas i ett vakuum.

Av dpom86
Skrivet av LastNinjas:

Ja mycket curlade Zoomers i tråden helt klart, vars enda åsikt de har här i livet, är Angry Joes.

Har du faktiskt kollat på hans review (och extended discussion)?
Han var faktiskt genuint hoppfull, trodde på att bättring kommer, och gav spelet sju av tio om jag minns rätt.
Jag menar han har en barnsligt komisk persona, och lite "utbrott" hör till skådespelet, men hans kommentarer och diskussioner är - om ej felfria - inte sämre för det imo.

Men i princip så håller jag med din poäng.

Tyckte bara du var lite hård mot Angry Joe om du inte kan se förbi hans raseri uppträdande till personen som bryr sig om spelindustrin. Jag menar om det inte är din typ av content så är det fine, hans "rage" passar inte alla smaker och är ju det som man blir exponerad till först i hans sätt att marknadsföra sig.

Av dpom86

@Ixos
"karriär cheferna" var verkligen ett bra sätt att uttrycka det på.

Av dpom86

Den ursprungliga planen hade 3 års utveckling kvar år 2019 - året då planen plötsligt kapades väldigt kort till bara 1 års återstående utvecklingstid. Därför känns verkligen de nya löftena om att de "ska fixa spelet" under de kommande månaderna enbart som mer av samma bs från CD Project's ledning.

Utvecklarna var ursprungligen lovade ytterligare 2 år till av utveckling (från och med nu räknat), de skulle "inte behöva jobba övertid", men nu plötsligt anser ledningen att det är en "ödmjuk ursäkt till alla spelare" att fortsätta pressa sin personal till att cruncha för att få ihop det som är kvar av spelet (plus DLC!) inom loppet av bara 1 år.
...
Goddag yxskaft.

En bra lednings uppgift är att skapa möjligheten för den underordnade personalen att göra ett bra jobb, och därmed maximera hur mycket pengar de kan generera åt företaget. Ledningen ska vara en enabler. Det är så företagets vinst, status, och förtroende kan växa på sikt.

Den här ledningen är amatörer hela bunten! Inkompetenta gamblers! För dem var hela spelet en stor loot-låda!

Jag är arg, ledsen, och besviken
Samtidigt hoppas jag att de kommer skapa en polerad uppföljare, med en uppdaterad och fixad version av motorn, om kanske 5+ år. Upp till bevis CPR! Ni har massa pengar nu - våra pengar - använd dem väl tack, så får vi se... om man kan återfå lite förtroende för er.

Av dpom86

Har inte personligen haft så mycket tekniska problem, men det största problemet på PC är inte buggar...
Var är all utlovad ingame content någonstans?
Var är alla promised features?

Hur kommer det sig att 97% av alla dialogval är inkonsekvensiella?
Hur kommer det sig att det finns skill uppgraderingar som boostar mekaniker som inte finns med i releasen??
Hur kommer det sig att stealth vs leathal inte har någon påverkan på någonting - det spelar ingen roll vad du väljer???
Hur kommer det sig att fiender aldrig spawnar utanför sina spawn-zoner - och alltid spawnar om oändligt i dem?
Hur kommer det sig att koden för npc-combat inte kan fokusera på mer än en hostile target åt gången, så att om den target'en inte är du, så märker de inte att du är där?
Hur kommer det sig att npc'er inte kan upptäcka stöld?
Hur kommer det sig att det inte finns något att göra i staden annat än att grinda xp och köpa gear?
Hur kommer det sig att civila npc'er bara har två beteenden: vandra runt slumpmässigt, eller ligga skrämda på marken?
Hur kommer det sig att poliser och drones spawnar in rakt framför näsan - bara *plop-plop-plop*?
Hur kommer det sig att npc'er inte kan köra bil - vilket är varför polisen inte kan jaga dig om du hoppar in i ett fordon? (Civila bilar bara glider fram längs med scriptade rails - om något är ivägen bara de forcerar frammåt vilket är varför bilar ibland randomly sprängs eller något - de har tryckt sig själva in i ett statiskt objekt och fysiken har kickat iväg bilen.)
osv... osv...
Det finns inga nya bostäder, du kan inte prata, ragga, eller har någon normal social interaktion, npc'er har inga daily rutines, poliser kan inte jaga dig för de kan inte köra fordon, npc'er är inte programmerade för att upptäcka stöld, bilar och personer despawnar om du roterar kameran för mycket, skillträdet är 99% pasiva stats upgrades, "ditt utseende är viktigt" men det finns ingen del av spelet där utseende spelar roll, samma med dina character stats - unika dialoger finns några enstaka men de påverkar inte outcome, precis som nästan alla dialogval rent allmänt, npc karaktärer har inget default beteende så efter en shoot-out eller något kan de bara stå och hänga utan att göra något - omgivna av lik - förevigt tills du påbörjar en ny playthrough...

Det värsta är att om du kollar playthroughs på youtube så ser de flesta ungefär likadana ut - spelet har helt enkelt nästan inga element som påverkas av spelarens val. Eftersom det inte finns något annat i spelet att göra förutom en handfull missions, knulla en prostituerad, köpa läskburkar och burritos samt vapen och kläder i affärer som ser ut som de kommer från ett browser-spel, crafta och dismantl'a uppgraderingar i en oändlig loop, ragga på en av två "partners" baserat på din karaktärs kön, eller gå till en spawn-zon och döda 3-4 bad guys som kommer respawna igen om du går därifrån...

Spelet är ingenting mer än en prototyp - det finns ingenting under ytan, helt själlöst - du behöver inte kolla upp någon guide för vilka dialogval du ska göra för de flesta konversationer har bara en outcome ändå.

Spelet har så mycket missing features att jag aldrig tror de kommer fixa spelet, för om de fixade allt skulle du inte känna igen spelet längre... det finns ju inget att göra i spelet just nu! Staden är helt livlös och full av random-spawned zombies du inte kan interagera med annat än att säga "BUH" så att de blir rädda.

Det finns bara ett hopp: om de gör CP'77 lika mod-vänligt som Skyrim.

Av dpom86

Eftersom jag inte använder FB så kommer detta gynna mig enormt...
Suck, bara så jävla jobbigt.

Av dpom86
Skrivet av UndaC:

Den första bilden är konsekvent den med Cinematic påslaget. Det går också att identifiera genom att se vilka som visar mest VRAM-användning.

Och ja nu när du säger det så visar samtliga screenshots högre fps i cinematic men det är extrem slump bara och inte representativt.

Haha, ok tack för förtydligandet. Sicken slump! Det var väldigt förvirrande att fps'n "steg".
Nu kommer jag ju vilja köra det läget dock, något burken min inte klarar. Attans!

Av dpom86
Skrivet av lastninja:

Tack för intressant test.
Ja, de asiatiska lamporna var retliga, men ser självklart massa andra saker i bakgrunden som också förändras.

På artikelns sista exempel, var en av de retligaste förändringarna på husväggen, där omkopplingsdosor och dess kablage tappar radikalt mycket, eller försvinner helt.

Antingen är jag helt bakom flötet, eller så är bilden med dosorna på den som inte kör cinematic läget.
Helt ärligt var jag ganska konfunderad när jag tittade på skärmdumparna, för jag utgår från att den med lägst fps (uppe i vänstra hörnet) är den som kör cinematic, och alltså den bilden där massa detaljer i bilden saknas!

EDIT: Tydligen hade alla cinematic skärmdumpar högre fps av ren slump!

@UndaC Är jag helt ute och cyklar? Bilderna med lägre fps - vilket också är bilderna där många objekt en bit bort har tappat detaljrikedom, där gräset tappat all ambient occlusion, där palmerna 20 meter bort tappar sina blad, men där också geometrin på näraliggande objekt blivit mer smooth, är cinematic screenshotsen, eller??? För annars har ni fått högre fps med cinematic påslaget i alla era skärmdumpsexempel vilket verkar omöjligt om jag inte läste artikelns undersökning av prestandan helt fel också.

https://i.imgur.com/ocvHxQF.png

Överst: Kablaget försvinner.
Mitten: Gräset har ingen skugga, gallret har blivit en slät platta, trädstammen har simplifierats.
Nederst: Halva staketet är borta, de två metallfästena som håller lampglaset är borta.

Av dpom86

Så spelen kommer släpps runt lunchtid kl 17:00 svensk tid.

Av dpom86
Skrivet av meanh:

... har nu lärt mig att min tolerans för när en framerate känns ok tycks gå någonstans kring 50fps (med G-sync).

Gjorde till min förvåning samma upptäckt faktiskt. Trevligt i ett spel där man gärna drar på extra ögongodis

Av dpom86
Skrivet av MinpinStudios:

Hur ser din gpu-användning ut om du vet? Tror att mitt problem delvis iaf ligger där. Får inte mer än runt 70% med allt på high/rt ultra/dlss quality. Ändrar jag till 4k däremot så jobbar gpu på strax under 100%

Drog igång MSI Afterburner v4.6.2, förutom väldigt korta små "istappar" i usage grafen ner till 70% när jag besöker ett nytt område för första gången (assets laddas in) så ligger jag stabilt på 98-99%.

Eventuellt kan ju hex-fixen från artikeln vara relevant: https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kbrsta/psa_amd_cpu_you_can_double_your_fps/gfk8af5/?utm_source=reddit&utm_medium=web2x&context=3
Funderar på att pröva den själv bara för att se om jag kan klämma ut lite extra. Fast tror egentligen mest det är mitt 2060 som slår i taket i mitt fall.

Av dpom86
Skrivet av MinpinStudios:

Tror det är:

d) spelet är trasigt.

Har bett om återköp på steam nu iaf, får hoppas man får pengarna tillbaka så man kan glömma det här spektaklet sen 😀

Fattar att du är missnöjd, det är inte ditt jobba att lägga timmar på felsökning för att kunna spela spelet.
Du har antagligen rätt i att det är något som faller på CPR att fixa i slutändan - något kompatibilitetsproblem med mjukvara X -eftersom vi har samma OS, liknande hårdvara, samma gpu drivers, och samma spel, så är den enda skillnaden som kan förklara skillnaden i utfall att övrig mjukvara i burken skiljer sig åt.

Hoppas du kan komma tillbaka senare (om du vill).

Av dpom86
Skrivet av MinpinStudios:

Har inga andra program igång, allt är uppdaterat till senaste versionen. Mäter fps med rivatuner.

Alla andra spel fungerar bra så jag tror inte problemet ligger hos mig. Jag har bara typ 70% gpu-användning med dom inställningarna. Kör jag 4k med samma inställningar och RT on så ligger fps på typ samma. Ligger mellan 45-70fps oavsett upplösning och inställningar. För mig är dock spel ”ospelbara” om det dippar under 60 för ofta.

Att fps'n inte ändras när du ändrar inställningarna så kraftigt är ett uppenbart bevis på att
a) någonting låser fps'n, eller
b) att rivatuner mäter fel, eller
c) att inställningarna inte ändras (men det skulle ju märkas om bildkvalitén inte ändras).

Tyvärr har jag inga andra råd att ge, men jag har läst i en artikel att vissa overlays som sagt inte fungerar väl med CP. Artikeln fokuserade dock på annat så det angavs ingen lista över vad som funkar och inte, och jag själv har inte använt RivaTuner på senare år heller. :/
Lycka till!

Av dpom86
Skrivet av MinpinStudios:

Jo men hade jag fått veta innan att spelet inte fungerade hade jag ju inte köpt det.

Kul för er som spelet fungerar för! Trist dock att ni inte förstår att vi som upplever buggarna är missnöjda.
Jag når inte 60fps på 1440p/high/dlss quality rt on eller off gör ingen skillnad.

Jag har
3700x
16gb ram
3090

Ni andra kanske kör med 3090sli, 64gb ram och dubbla threadripper allt kylt med flytande kväve, vad vet jag.

Att du inte kan nå 60fps med det systemet låter extremt konstigt eftersom jag har liknande men sämre system än dig.

Jag har
3600 (ej X)
32gb ram
2060 (ej super)

Jag får 60-80fps på 1440p High DLSS Quality, och då har jag Warframe igång samtidigt, 10 chrome-fönster öppna i bakgrunden, och animerade skrivbordsbakgrunder igång på mina skärmar. Så om jag var du skulle jag börja felsöka min dator...

Har du verkligen senaste nVidia drivers? De gjorde stor skillnad.
Har du testat att stänga av allt extra krimskrams som kör i bakgrunden?
Vad har du för antivirus? Har du testat att pausa det för att se om det gör skillnad.
Hur mäter du fps? Har du stängt av Windows GameBar? Vissa overlays har märkbar inverkan på framerate i CP.
(Jag äger på GOG, men mäter fps med Steam-overlay: importera som ett non-Steam game.)

Bästa är väl att uppdatera, starta om datorn, stänga av allt onödigt som går att stänga av, och testa en runda för att se om det hjälpte öht. Sen börja slå på saker igen för att hitta boven som gör att prestandan dippar.

I alla fall så hoppas det löser sig för dig!
(Och RIP de gamla konsolerna, där blev det en dumpster fire!)

Av dpom86

Har inte haft tid att uppdatera temat till SweC's nya (snygga!) hemsida.
Fick tummen lite halvt ur idag i alla fall och gjorde en (snabb-)fix av temat:

https://userstyles.org/style_screenshots/146033_after.jpeg?r=160...

Kan säkert finnas något jag missat, men det mesta ska nog se korrekt ut, och är det något som ser avgjort trasigt ut är det fritt fram att påpeka det, så ska jag ta tag i det!

(Tyvärr kan första posten ej redigeras längre eftersom den är för gammal! Men precis som förut finns temat här!)

Av dpom86
Skrivet av DeadByBirth:

Alltså, tittar man på Sweclockers test är ju bilden du länkade ren bullshit.

I 9/12 titlar ligger 3080 över 6800XT i både medelvärde och lägsta värde.

De övriga 3 titlar:

BF5: 6800XT har högre medelvärde men 3080 har nästan 20 fps högre lägsta värde.
F1: I princip helt jämt.
Gears 5: 6800XT strax över men 3080 har högre lägsta värde.

Notis: i 4k vinner 3080 i 12/12 titlar.

Notis2: 3080 1GB vs 6800XT 16GB. Och vissa skrattade åt 10GB...

Personligen ser jag ingen anledning att välja 6800xt framför 3080 om jag ska vara helt ärlig. Den enda faktorn skulle väl vara om 6800XT var mer tillgänglig, men det verkar vara värre än 3080.

Dessutom tar jag hellre nvidia med pålitliga och långvarigt-bevisat stabila drivrutiner än om man jämför med Radeon.

De har inte testat samma spel (bl.a.).

Av dpom86
Skrivet av Nekrol:

Lång genomgång i tråden varför Steves resultat är som de är. De sticker ut från mängden dessutom.
Gå till sida 19-24 så kan du läsa.

Är det cpu-relaterat? Jag sitter just nu bara på en 3600 ändå.
(Kommer tyvärr inte gå igenom 5 sidor ikväll)

Av dpom86

Liten sammanfattning från testerna down under, även om prisjämförelsen är lite oklar i dagsläget.

https://files.slack.com/files-pri/T09TG0M99-F01FXA88UN4/image.pn...

1440p är vad jag själv lirar i, därav det givna valet för mig att titta på.