Inlägg

Inlägg som Signovinces har skrivit i forumet
Av Signovinces
Nytt bud: 600 kr 600 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Signovinces
Skrivet av krEJZi:

Folk som begår brott gör ju ofta det där ingen har insyn. I ett hem, i en chatt. Att det sker på internet tycker jag inte rättfärdigar att man sitter och scannar och läser igenom allt som skrivs i en chatt utan ens en brottsmisstanke. Isf borde vi ju låta polisen gå in i alla hem när som helst utan brottsmisstanke för att försäkra sig om att det inte begås ett brott där.

Gängen använder ju barn till att begå mord och ofta är det barn som mördas. Ge polisen rätt att gå in överallt. Det är ju för barnens bästa. Lär fungera jävligt bra i länder som Ungern, Polen osv. Inte missbrukas alls.

Redan idag kan snuten stövla in i ett hem utan någon verklig brottsmisstanke, det räcker med väldigt vaga saker som att "jag såg en känd kriminell person gå in i en lägenhet och jag tror att han har droger på sig" för att kunna göra en husrannsakan. Problemet är att myndighetspersonal kan gör vad fan de vill utan konsekvenser, ytterst sällan myndighetspersonal får sparken.

Av Signovinces

Fattar inte problemet ni vissa har kring att folk jobbar hemma. Har du ett jobb som kräver att man befinner sig fysiskt på plats "X", fine... men kom inte och kräv att vi som har arbeten, som kan utföra lika väl oavsett var man är, att även vi ska vara på kontoret för att "det är det rättvisa".

Jobbar hemma nästan hela tiden, drar till kontoret om det är något speciellt. Om jag var tvungen att åka till kontoret 5 dagar i veckan så skulle det handla om ~400 timmar per år på att slösa min privata tid till att förflytta mig "hem -> kontoret -> hem igen".

Av Signovinces
Skrivet av HazZarD:

Problemet är att folk jobbar för dåligt hemma. Dom tar det inte på allvar på samma sätt som på arbetsplatsen.

Problemet är att folk hittar på egna teorier om hur det är att jobba hemma jämfört med kontoret/arbetsplatsen.

Av Signovinces
Skrivet av draanexle:

Kommer inte ta ett jobb utan WFH-möjligheter. Det är så himla guld värt.

Hade jag kunnat få välja själv så:
Möjlighet till att jobba hemifrån hur mycket man vill, men också möjlighet till att ta sig till kontoret när man känner för det.

Gillar WFH, men gillar också att ibland gå till kontoret om man ska ta en lunch med någon/några roliga kollegor eller om det finns en vettig anledning till att dra dit.

Så länge jag sköter mitt jobb så ser jag inte poängen med att vara tvingad att vara på ett kontor. Säger bara mer om företaget/mellanchefer om de kräver det eller kräver att folk ska komma tillbaka till kontoret.

Började själv ett nytt jobb i augusti i Stockholm för ett stort amerikanskt företag och där är policyn "jobba hem när och hur du vill". Lönen gick ner ~3% från förra jobbet som var ett jobb där man var tvungen att komma till arbetsplatsen varje dag men just "jobba hemma om du vill" vägde jäääävvvlliiigtt mycket. Räknade att jag "sparar" runt 400 timmar per år på att slippa åka till kontoret. Såna här saker verkar vara helt världsfrånvarande för vissa på det här forumet... alltså att man kanske vill använda sin tid till annat än sitta på tåget/bussen och att man jobbar bättre hemma än på kontoret.

Av Signovinces
Skrivet av Geckod:

Undra hur man räknar om man säljer av lite begagnat skäp.
Är ju oftast ingen vinst utan man går ju med förlust med allt man säljer om man jämför med inköpspris.
Utan man säljer ju mest för att bli av med det och få lite tillbaka iallafall. Även om man aldrig kommer få nypris osv.

Det är staten vi pratar om... dubbel- och trippelbeskattning är deras våta dröm. Sen om du som medborgare egentligen säljer på förlust är inget staten bryr sig om, de vill ha "deras" pengar.

Av Signovinces
Skrivet av CB17:

Aså om man ligger efter när.det gäller progammering, dvs att man inte har lärt sig det nya i programmering då bli man sparkad från jobbet

Du har helt enkelt fel, man kan inte bli sparkad från jobbet för att man inte gör eller lär sig arbetsrelaterade saker på fritiden, sluta "flashback hitta på". Enda är väl om man är F-skattare eller liknande men det är knappast det som gäller trådskaparen.

Av Signovinces

Öhhh, vad?

För det första så "blir man inte av med sin tjänst" (tillsvidare alltså) om man inte sitter hemma efter jobbet och håller på med arbetsrelaterade saker.
För det andra så fattade jag inte frågan till 100%

Av Signovinces

Annonsen är avslutad

Av Signovinces

Gigabyte 3060 Gaming OC

Tjena!

Säljer bort följande kort[1]. Fungerar som den ska men tyvärr har jag inget kvitto kvar.

Antingen kan man hämta kortet hemma hos mig i Haninge och i samband med det swishar man till mig eller så swishar man först till mig och sedan skickar jag kortet med Postnord.

Tänkte mig fast pris på 2800 kr inkl. frakt.

[1] https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N3060GAMING-OC-12GD...

Läs hela annonsen här

Av Signovinces

Senaste avsnittet var "ok" men klart det sämsta av alla hittills.

Av Signovinces

Vet inte vad ni har för öron men jag hör tydligt det där ljudet som TS menar.

Av Signovinces

Som ovanstående skrev... knappt 8000 jobbar med "spelutveckling" idag och jag kan nästa lova att man också räknar personen vars enda uppgift är att svara i telefon också räknas in bland de där ~8000.

Vet inte riktigt hur någon har kommit fram till siffran 25 000 men det påminner om när tidningar skriver dumma saker som "O.M.F.G. Sverige behöver 375 000 bussförare närmaste 10 åren!!!".

Av Signovinces

Annonsen är avslutad

Av Signovinces

Den gick snabbt, lite överraskad över intresset. Trodde jag la lite högt pris

Tack för visat intresse!

Av Signovinces

EVGA 3060 XC

Tjena!

Säljer bort överbliven EVGA 3060 XC 12 gb [1] som fungerar precis som den ska göra. Kvitto finns.

Kortet kan antingen hämtas hemma hos mig i Haninge som ligger söder om Stockholm alt. att jag skickar iväg med Postnord. Om kortet ska skickas gäller swishbetalning först till mig.

Pris: 2500 kr inkl. frakt.

[1] https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=12G-P5-3657-KR

Läs hela annonsen här

Av Signovinces
Skrivet av Mordekai:

To be fair har du helt fel, det räcker att en part känner till, tredje part får dock inte spela in utan att informera minst en part.

Eftersom du uppenbarligen inte känner till lagen så undrar jag varför du känner dig manad att mästra, så nu fick du dubbel dos tillbaka.

Samma skäl som alla andra som hittar på lagar och regler: ignorans. Vanligaste är väl om person X fotar/filmar på allmän plats att person Y säger: "du får inte fota/filma mig utan tillstånd från mig"

Av Signovinces

Du ska verkligen INTE "baka kortet". Det är något av det dummaste man kan göra med elektronik.

Av Signovinces
Skrivet av cavveman:

Givetvis läste jag tingsrättens dom.
Dom fungerar inte att använda för att undvika de och dem.

Så du kan inte veta skillnaden om det är "kör" eller "kör"? T ex: "jag kör bil" och "jag sjunger i kör"? Eller "får". Eller "kön". Eller "många andra ord som skrivs likadant men betyder inte samma sak".

Av Signovinces
Skrivet av nilco:

Hur kan det vara bekräftat att ni får något i lager och sen får ni inte det?

Körde lastbilem vilse och ska hitta imorgon?

Tvi.

Enkelt trick att "binda" dina pengar till Komplett istället för att du köper hos konkurrent