HTPC HD

Hej!

Jag hade sedan länge funderat på att skaffa en htpc eftersom vid varje filmtillfälle kopplades den bärbara (sony vaio) till tvn och det är väl inte den optimala lösningen i längden.

Kraven jag hade:
- Snyggt och litet chassi, som en video i storleksordning tänkte jag mig.
- Klara att spela upp 1080p utan problem, även kanske några emulatorer.
- TYST...
- Mycket lagringsutrymme, då jag har de flesta av mina filmer i digital form.

Efter lite funderingar och läsande här på forumet var det lite delar påväg hem, dock inget chassi.
Jag gillar att bygga saker och sen hittade jag inget billigt chassi som föll mig i smaken. Alltså bestämde jag mig för att jag skulle bygga chassiet i alu-plåt.

Specs:
Moderkort: Zotac H55-ITX (WiFi)
Processor: Intel Core i3 530
Ram: Corsair 4gb (KIT) DDR3 1333MHz
Nätagg: be quiet! BN136 300W TFX
HDDs: Totalt 5 diskar
- Systemdisk: WD 320GB 2.5" BLACK 7200
- Lagringsdisk 1 WD 2TB 3.5" GREEN 5400-7200
- Lagringsdisk 2 WD 2TB 3.5" GREEN 5400-7200
- Lagringsdisk 3 WD 160GB 3.5" (Från gammal dator, hade liggandes)
- Lagringsdisk 4 WD 160GB 3.5" (Från gammal dator, hade liggandes)
OS: Windows 7 (mediabibliotek XBMC)

Chassiet byggdes från 3mm Alu-plåt samt några olika alu-profiler. Allt skruvades ihop med M3 skruv. Jag gjorde allt själv med verktygen i garaget, har stort garage och tillgång på många verktyg.

Jag hade lite idéer i mitt huvud så ingen ritning användes utan allt mättes och byggdes allt eftersom. Jag hade nog föredragit att ha ritning men eftersom jag inte bestämt mig hur det skulle se ut gjorde jag vad som ja tyckte blev bra. Materialkostnader på chassiet ligger runt 600 kr, vilket jag blev väldigt nöjd med. Jag tycker det är snyggt och det har en bra storlek. Temperaturerna är bra och burken är tyst, sitter man vid den så hör man ju fläktarna men i tvsoffan är det absolut inte så det stör. CPU-temp 26-45 *C (Uppspelning HD-film ca 30 *C) med orginalflänsen men med en noctua 120 mm.

Ni får leva med blandad kvalitet på bilderna, även att det inte finns bilder på vissa moment när jag inte hade kameran med mig ut i garaget. Kommentera gärna och säg vad ni tycker! Jag letar efter ett bra trådlöst mediatangentbort som jag kan styra datorn från soffan med, kom gärna med förslag.