Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

I fokus: Cooler Master ATCS 840

Som lycklig vinnare i Birdie 20s Pimp My Chassi tävling är jag nu ägare av ett Cooler Master ATCS 840, ett omtyckt moddningsprojekt för många moddare. Bland annat har väl Swecs egna moddar guru Wolverine nu senast skapat någonting blått av just detta chassi. Och en Cooler Master Silent Pro M 850w som också är i chassit just nu. Det är heller inte testat.

Jag har inte mer än att packat upp det och tagit kort på den. Jo, har bytt fläktar till Enermax Magma fläktar också, på dem 12cm platser jag hade fläktar över till. Måste säga att de passade in mycket väl och att om jag nu skulle byta chassi från mitt V1000b så skulle det inte bli helt dumt med Svart, Silver och Rött tema.

Tillbaka till chassit då. Det är ett väldigt stort och robust åbäcke detta. Men trots detta väger det tack vare att det är gjort i aluminium oerhört lite. Jag blev själv förvånad när jag packade upp den. Några features för vattenkylning som jag redan nu märkt är att de skickat med brackets för att fästa radiatorn i toppen på chassit. Det är nog heller inte omöjligt att helt utan att modda bara placera en ytterligare radiator vid HDD buren.

Chassit är inbördes nästan helt tool-less och utanpå är det endast några få skruvar man behöver vrida på. Sidorna har tummskruvar och det utttagbara moderkortsplåten har vanliga skruvar.

Som sagt så har jag inte mer än tagit kort på chassit än så jag har inte full koll på alla features men det borde vara gott om dem då prislappen ligger runt 2000kr.

Vi får se vad det blir av detta. Antingen blir det ytterligare ett moddningsprojekt eller så kommer jag att sälja iväg dem. Har extremt dåligt med pengar i sommar. Men iallafall. Här är bilderna på detta. Vill ni också se avslutande bilder på mitt CL[M]EAN.MACHINE bygge redan nu så kan jag uppdatera med dem. Annars kommer de när jag lyckats fiska fram lite bilder på tävlingen från birdie.

Och som vanligt ser jag fram emot att läsa er kritik, och lämna gärna omdömen!