Permalänk
Medlem

XPS M1710, grafikfel

Satt och spelade lite. Sen börja ruda märken komma upp på skärmen och det frös. Sen är det grafikfelmärken över hela skärmen, även i bootläget.

Jag provade att installera om hela datorn. Fortfaraende kvar vid bootläge. Men konstigaste är att alla märken försvinner när jag ändra upplösning med start drivrutiner vista kör med när jag har installerat om windows.

Nu sitter jag i det läget och kan göra allt bra. Men när jag försöker installera drivrutinerna för mitt grafikkort, både ifrån skivan och ifrån nätet så vägrar datorn starta.
Precis innan när windows ska starta blir det en svart skärm, sen kommer en blåskärm upp och förklarar att den blir tvungen att starta om datorn för det är fel drivrutiner eller fel på hårdvaran.

Så jag misstänker att grafikkortet är knas.

Jag har försökt att få tag på del, men dom hänvisar mig till en annan support konstig nog. Tyvärr va där otrolig lång kö, så jag mailade dom om mitt problem.

Jag valde inte någon garanti utöver den man får. Tycker att en maskin jag betalade 20k för 1år och 4 månader sen ska hålla länge.

Jag är ganska pedant med mina dyra prylar och dammsugade ofta luftvägarna och fläktarna.

Finns det chans att yrka på reklammationsrätten tror ni? För det måste ju vara ett frabriksfel. Får jag ett nekande får jag väl ta till med ombudmannen här i Helsingborg.

Tänkte höra om någon har upplevt samma fel och vad Dell har sagt om det? Eller om ni har något tips på vad man kan göra för att fixa det?

*Edit*

49min i telefon med någon indier så konstanterade han att grafikkortet va sönder. Han berättade också för mig att min garanti går ut 2010, så det kommer en tekniker på tisdag och bytar ut grafikkortet på plats.

Hur glad som helst att jag hade tecknat en garanti 3år. Måste ge plus i kanten för deras support och att dom kommer å fixar det på plats.
Dock minus för deras indier på telefon, dom har en skum dialekt man inte är riktigt van till, då det blir ibland missförstånd. Men det blev bra till slut.

Så till er som tänker köpa dell, det är värt att tänka på de extra åren av garanti!