Permalänk

Skärm för spel och arbete

Får hem min nya speldator i dagarna men skulle behöva uppdatera min skärm för att fullända upplevelsen! Räknar med att kunna spela väldigt bra i 1440p men även kunna få till ~60fps i 4K. Frågan är om det överhuvudtaget är värt att satsa på en 4K-skärm eller om jag ska hålla mig till 1440p?

Mitt mål är att få ut mest bang-for-the buck av speldatorn utan att tumma allt för mycket på smidigheten i arbetet. Har fler 27" skärmar till jobbet och kan eventuellt köra två bredvid varandra. Bordet är rätt stort, så platsmässigt kommer det att gå att lösa på ett eller annat sätt.

Tacksam för input och förslag!

Dator

  • GPU: ASUS GeForce RTX 4070 Super 12GB Dual OC

  • CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D 4. 2GHz 104MB

Säg gärna till om ni tror att det är andra komponenter som spelar roll i sammanhanget så uppdaterar jag.

Användningsområden

  • Spelmässigt kommer jag primärt att spela FPS-spel och Baldurs Gate 3 till en början. Inget professionellt men känns dumt att inte utnyttja den höga frameraten som jag kommer att få.

  • Jobbmässigt är jag dataingenjör och programmerar och skriver mycket.

Har idag en 34" Dell UltraSharp U3421WE Curved som funkar bra för jobbet. Måste inte ha varken curved eller så stor skärm egentligen, även om det är trevligt.

Sitter på 80 ±20 cm avstånd från skärmen.

Kravspecifikation

  • Storlek ≥ 27"

  • Refresh rate ≥ 144Hz

  • USB-C så att jag kan koppla in och ladda jobbdatorn.

Tror inte att OLED är optimalt om det riskerar att bränna in om man har två fönster öppna under längre tids användning. Brukar ofta ha två parallella fönster sida vid sida på skärmen.

Är G-Sync värt att ha för att utnyttja Nvidia-grafikkortet? Hur stor inverkan på latency har det?

Pris

  • ≤ 10K

Lämnar det medvetet öppet för att se vad det kostar att möta kraven men jag vill helst inte att det kostar 10K. Spenderar dock extremt mycket tid framför datorerna så det kan vara värt att lägga en slant beroende på vad man får för pengarna.