Lenovo lanserar digitalt anteckningsblock

Permalänk
Medlem
Skrivet av BergEr:

Vänta nu, det finns folk som frivilligt vill använda OneNote? Eller har du blivit tvingad genom jobbet i så många år att du nu typ har Stockholmssyndrom till programmet?

Använder också OneNote och tycker det är kanon, men kanske lider av Stockholsmsyndromet. Vad finns istället?

Permalänk
Mattecoach

Jag har en Remarkable 2 som jag använder mycket. Tycket den är mycket bättre än båda vanliga anteckningsblock och surfplattor för att anteckna på. Hade mer än gärna betalat 5k för den när jag studerade.
Åtminstone i mina studier behövde man en dator och något att anteckna med handstil på (matematik, fysik). Dator + skrivplatta är för mig än bättre kompromiss än dator med touch eller iPad. Största fördelen med anteckningarna är att man direkt har dem digitalt och att det går att ordna (ja det går att ordna lösa papper också men betydligt mer jobb, ska det blir bra behöver man pärm).

Toppen att större tillverkare också börjar med detta nu, märks ju tydligt på prislappen att tekniken behöver utvecklas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Björn Endre:

En sak som man inte heller ska underskatta är att du slipper allt runt om på iPaden. inga notifieringar, inga andra appar som pockar på uppmärksamheten. Du skriver antecningar och that's it.

Igenkänningsfaktorn är off the charts. Med de senaste uppdateringarna kan man iofs ställa in fokuslägen som hjälper till viss del, men likväl är annan underhållning lite för nära till hands när man börjar tröttna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rågren:

Provat Paperlike till iPaden? Blev betydligt trevligare att använda pennan med det:
https://paperlike.com/products/paperlike-for-ipad?trc_gcmp_id...

Jag hade hellre kört på Supershieldz eller motsvarande, som är både bra och billigt. Plasten i dessa skärmskydd är billigare än toapapper, och alla använder sig i princip av samma (kan skilja lite i tjocklek och textur, men annars samma skit). Med Paperlike betalar du för deras marknadsföring.