Söker väggfäste som kan justeras i höjdled

Permalänk
Hedersmedlem

Söker väggfäste som kan justeras i höjdled

Söker efter ett VESA 100 väggfäste där skärmen kan justeras i höjdled. Någon som har tips?

Jag vill ha upp min skärm på väggen för att få lite renare på skrivbordet samt för att få den lite längre bak än den är nu. Så fästet behöver vara ganska platt, men det gör inget om det bygger 5-10cm. Är det större så blir det djupare än nuvarande stativ, så då förlorar jag den fördelen. Det är ju lätt att hitta dessa fästen, men verkar svårt att hitta något som går att justera i höjdled. Jag litar inte riktigt på min förmåga att få väggfästet precis på den plats jag som är bra, därav behovet av viss justering i efterhand.

Skärmen är en 34" UW som väger 8kg.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Rekordmedlem

Ett enkelt tvfäste borde väl funka om du inte menar nått med gasfjädrar, de är väldigt platta och brukar ha en radda med hål så kan du justera höjden lite genom att välja hål, alltså fästen av denna typ

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Något av dessa kanske:

https://www.dustinhome.se/product/5011180857/m-vesa-monitor-s...

https://www.ebay.com/itm/382171369230?mkevt=1&siteid=1&mkcid=...

https://www.amazon.se/NewStar-FPMA-LIFT100-h%C3%B6jdjusterbar...

Samtliga enkla, platta fästen med VESA 100x100 med maxbelastning en bit över din monitors vikt. Egentligen bara det från Amazon som är tänkt för vägg, men borde väl gå att skruva upp de andra med kan man tycka.

Permalänk
Hedersmedlem

Tack för tipsen. Jag tänkte mig något mer i stilen som Bamsebjörn tipsar om. Ska nog slå till på något av dem.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!