Permalänk

Asus Pro WS X570-ACE

Säljer av moderkortet då jag inte fått mina tre LSI HBA kort att snacka med varandra i boot sekvensen. Viktigt för mig då jag har ett 48 diskars upplägg med sekventiell start vilket sätts i HBA kortets bios. Kommer antagligen att ordna sig framöver i senare biosar men jag har varken tid eller lust att vara betatestare.
https://www.asus.com/Motherboards/Pro-WS-X570-ACE/

Har uppdaterat firmware på Realtek LAN chippet till senaste versionen och 'IPMI' funktionen funkar faktiskt hyfsat. Får ut data på temp, spänning och tillgång till BIOS och start/stopp. Den biten är jag faktiskt nöjd med.

Enbart bud exklusive frakt vilket köparen väljer, tar ansvar för (om ej spårbart) och betalar. Förbehåller mig rätten att neka om det inte passar.

Läs hela annonsen här

Permalänk

Vad är ett lagom startbud?

Permalänk

Du får buda precis vad du vill. Detta är en icke-feministisk auktion så fria åsikter gäller.

Permalänk
Medlem

Börjar med 2000kr

Permalänk

Det finns en liten risk att jag stänger ner auktionen ikväll utan att sälja då jag nästan fått ordning på mitt moderkort och mina HBA'n. ..nästan. Det är väl nackdelen misstänker jag med att gå på ny teknik.., man blir ju numera mer och mer betatestare åt tillverkarna.

Hursom, auktionen går kvällen ut och så kontaktar jag den som har högsta bud oavsett.

Permalänk

Ok. Jag har löst mina problem (rättare sagt gått runt dem) och avbryter auktionen. För den som är intresserad så sitter det en 'switch' mellan PCIE x16_1 och PCIE x16_2 som då växlar över 8 PCIE banor till slot x16_2 när man populerar den. Den rackarns switchen släpper av någon anledning inte igenom kommunikationen mellan mina LSI HBA kort. För att staggering / sekventiell uppstart av diskarna (har 48 platser) ska fungera så måste ena kortet vara master och då få kontekt med det andra i boot.

Det jag gjorde var att sätta ett HBA i PCIE x16_1 och det andra i PCIE x16_3 istället. På så vis går det via x570 chipsetet och sen till CPU via PCIE x4 interconnecten mellan chipset och CPU. Eftersom det är PCIE v4.0 så ska det inte bli någon större flaskhals den vägen.

Tänkte jag skulle dela med mig om någon annan kämpar med samma skit. Den där switchen kanske de får ordning på i senare BIOSar men för nu så får det funka såhär.

Jag får tacka ändå för intresset.