Ethernet saknar giltig IP konfiguration

Permalänk

Ethernet saknar giltig IP konfiguration

Nu är de så att jag kom hem efter varit borta på helgen och när jag äntligen ska spela lite så märker jag att jag inte får internet jag felsöker och står att det saknas giltig IP konfiguration. Jag tänkte att Windows kanske spökade då det kommit ny uppdatering så uppdaterade men icket. Har provat det simpla som att starta om router och datorn men också dem tre första på denna guide:
http://troubleshooter.xyz/wiki/fix-ethernet-doesnt-have-a-val...
Men det gav inget resultat så har någon annan upplevt detta eller har någon aning?

Kan även tillägga att jag redan kikat på tråden som redan finns men blev inte klokare av den

Permalänk

Det står även nu från en dator som har samma internet kabel genom switch att
Det går inte ansluta med HTTP https eller ftp och att det borde vara denna dators brandvägg och att jag ska kolla brandväggen för portarna eller att jag måste kontakta internet leverantören

Permalänk
Medlem

Vad har du för typ av router, internetuppkoppling och från vilken leverantör, du säger att du har en annan dator direkt via samma internetkabel via switch, är det kopplat från Internet -> Switch -> Delas till en dator och en router?

Låter som strul med din uppkoppling generellt, skulle nog börja med att koppla bort allt och ha en kabel direkt till en av datorerna och fortsätta felsökning/kolla med leverantören.

Permalänk

@GuuFi: det var förste datorn som blockade med brandväggen så tog bort det och sedan följde jag bara guiden igen och då funkade det