Hypotes - Internet utan reklam

Permalänk
Medlem

Undrar om det gjort så stor skillnad. Säkert ett mycket lägre sidantal, men eventuellt med högre kvalitet.
Nu görs väl de flesta sidor/forum för att tjäna pengar som huvudsyfte, inte att diskutera/dela med sig av sitt intresse/kunskap.

Förr var det nog mycket mer "eldsjälar" som ville diskutera med andra likar, eller helt enkelt bara dela med sig av sitt intresse.
Som när Swec började, inte så säker på att det är riktigt samma motiv idag.

Lite som de som gör musik/konst/annat kreativt för att de tycker det är roligt. Sen har vi dom som gör det för att de bara vill tjäna pengar.

Edit: Fast sen tillkommer ju problemet om själva trafikmängden blir för stor/dyr. Men då är väl kanske frivilliga donationer ett alternativ. Verkar ju funka väldigt bra för tex wikipedia.

Visa signatur

Snälla, kan SweC sluta låtsas vara en Youtube-kanal och återgå till en riktig hårdvaru- sida/forum där man får ordentlig information i text.

Permalänk

Jag håller med om att eldsjälar hade spelat större roll, internet av idag har blivit väldigt kommersiellt. Fler sidor hade nog varit donationsfinanserade likt Wikipedia, Sponsring, utan direkt reklam hade kanske kunnat funka för en del.

Permalänk
Medlem

Min gamla chef hade en BBS på slutet av 80-talet början av 90-talet nån gång som kostade runt 5 000 kr/månad att driva. Så forum är nog bland det sista som skulle försvinna från webben utan reklam.

Permalänk
Medlem

Allt som är PK bortkvoterar sig själv, så även annonser som uppfattas som "skrikiga" bara genom att de finns där. Vi kommer inom kort att få se ett helt nytt Internet växa fram, drivet av att leverera sanningen (inom sitt område) och av att framstå som verkligt och levande.

Som Bard säger: Journalister och marknadsförare är två av de många yrken som är på utdöende.

Själv ser jag faktiskt fram emot detta nya Internet, för det vi har idag med PK-media och där nästan allt är marknadsdrivet, väldigt lite är sant och nästan ingenting är levande: Det suger ju lite liksom.

.

Visa signatur

AMD Thunderbird 1.33 GHz (133 MHz Bus), Epox 8K7A, 1 x 256MB Corsair PC2100 DDR SDRAM, 20.5GB 7200 RPM Western Digital EIDE, Visiontek GeForce 3