Fryser/svart skärm vid spel

Permalänk
Medlem

Fryser/svart skärm vid spel

Hejsan,

Jag installerade nya Call of Duty spelet här om dagen. Men de går inte att spela då bilden fryser och ibland blir helt svart. Detta sker lite nu och då. Men alltid i spelet, inte i menyer eller liknande. Så måste ha nått med belastningen på grafikkortet att göra. Låter man det vara när det fryser så blir de helt svart och till slut så kommer de ingen signal till skärmen.

Jag spelar inte mycket så därför har jag inte märkt av det här felet tidigare. Jag lånade förra COD av en kompis den här tiden ifjol och testade spela det. Minns att det låste sig en gång då och jag trodde de var tillfälligheter, det var en bit in i spelet (~3:e uppdraget). Testade dock inte spela mera efter det.

Känns lite dumt att inte kunna spela på sin dator när jag nu äntligen har lite tid över till att spela, och dessutom verkar nya COD vara riktigt skoj.

Mitt system:

Windows 7 professional x64
Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2,83GHz
4GB ram minne
Asus P5E
ATI HD 3870x2

Jag har följt temperaturerna lite när jag har spelat. CPUn ligger stabilt runt 45 grader. GPU har legat runt 71-74 vid låsningarna. De är orginalkylning på grafikkortet och har även testat med lådan öppen.

Mitt grafikkort har 4 utgångar och jag använder 3 av dom till tre skärmar, då jag inte har crossfire på. Men jag har testat spela både med crossfire på och av.

Har sökt runt lite här i forumet men inte hittat nått som passar riktigt mitt problem. Någon som har nån aning om vad det kan vara som orsakar detta?

Edit: Installerade om senaste drivrutinerna nu och testade igen. Med crossfire på. Det frös redan vid 64grader den här gången. Jag lät de va utan att tabba ur och då blev det bluescreen tillslut. Hann inte läsa allt, men atikmdag.sys var iaf den fil som nämndes vid bluescreenen.

//Sjõbbe

Visa signatur

insert något finurligt