Permalänk
Medlem

Dator startar men ingen bild

Köpte nyligen ett nytt grafikkort, ett ATI Radeon HD 8470, efter jag satte i det så kommer det inte någon bild när jag startar datorn, inte BIOS eller något.
Jag satte i det gamla kortet men det funkar inte heller, när datorn startar så börjar den tjuta och ingen bild.
Jag har testat att reseta BIOS men det verkar inte funka, jag har testat att sätta kortet i det andra PCI-E slotet också.
Hårdiskar och fläktar går igång men inget mer.
Inga tecken på att datorn startar såsom att capslock numlock lampor blinkar eller ett ljud när man loggas in i windows även om jag trycker enter för att komma förbi felsäkert läge väljaren som jag förmodar borde inträffa eftersom datorn blivit omstartad med knappen.
Om det nu är så att moderkort har kortslutits måste man skaffa nytt då?

Moderkort: Asus P5W DH Deluxe
Processor: Intel E4600
Grafikkort: Gamla: Nividia Geforce 8800 gts 640mb Nya: ATI Radeon HD 8470
Minne: 4x1Gb Corsair
Nätverksaggregat: 430w Antec
OS: Windows 7

Permalänk
Quizmästare Malmö 2022

Du skulle testat med ett nytt moderkort, eller testat grafikortet i någon annans dator.. låter tyvärr som moderkortet är sönder

Permalänk

Samma sak hände när kompisens nätagg dog. Allt startade i själva burken, men den började aldrig ladda så man kom inte in i Bios eller Windows.

Permalänk
Medlem

kolla om minnena sitter ordentligt .

Permalänk
Medlem

Har börjat misstänka att moderkortet har gått sönder, kanske ska testa i en annan dator och byta minnen. Eftersom grafikkortet egentligen ska använda 500w nätagg skulle då nätagget kunnat pajja på grund utav det?

Permalänk

När datorn tjöt så signalerade den ett fel.

Vanliga fel är att du glömt extra strömkabeln till grafikkortet, fel isatt minne eller strömkontakt till moderkortet ej ansluten.