Acer Extensa 5630G - funderar på att köpa, tips uppskattas!

Permalänk

Acer Extensa 5630G - funderar på att köpa, tips uppskattas!

Har tänkt köpa en bärbar dator för runt 5-6000 som jag ska använda för att programmera, surfa, ev. titta på film och CAD:a lite på. (Frågan är om man måste punga ut mer än 6-tusen för att få en bärbar man kan CAD:a på)

Jag har iaf kikat på Webhallens erbjudande som ser bra ut. Största styrkan är att den har HD3650 vilket lär vara bra mkt bättre än Intels integrerade grafikkort.

http://www.webhallen.com/prod.php?id=93008

Vad tycker ni, är den värd 5990 kr?

Permalänk
Medlem

Bästa datorn du kan få (ny) för under 6k... Laptop ofc

Permalänk
Medlem

Rent spontant vill jag ju svara JA! på din fråga.

Har själv en Extansa 5620, och tycker att det lätt svängda tangentbordet är klart behagligare att använda än de vanliga tangentborden på bärbara datorer. Den känns gedigen överlag. Den modellen du tittar på där är dessutom inte alls så mycket dyrare än min var...

Visa signatur

uin: 6550610

Permalänk
Medlem

Just köpt en Acer Extensa 5630G

Just köpt en sådan. Används som HTPC för att ta emot HD streamed video -> HDMI -> platt TV (Samsung 40A656. Jag spelar inte spel (hade säkert gått bra att göra).

Ditt pris är bra, dator vårt pengarna. Mest positivt: Bildskärm är kanon fin.
I övrigt behaglig maskin.

Problem? Ju, för att få hack-free HD video hade jag uppskattad mera processor power - när CPU går över 75% blir det lite hackigt. Funderar på att "klippa bort onödigheter i Vista" för att få mera processor kraft, hörde att ökning av minnet t ex 2GB -> 4GB inte hjälper (?).

Lycka till!