Krönika: Är det sociala mötet URL mindre värt än IRL?

Permalänk
Skrivet av burken111:

Håller med många, bör nog definiera vilket typ av socialt möte det handlar om. Vi drivs av Kärlek och att bli uppmärksammade vissa kanske klarar sig väl ändå och vem drar gränsen. Varför slog instagram och facebook en gång i tiden? Närhet kommer i kläm URL och det kan nog inte ersättas online.. ännu.

Att samlas i discord kring en syssla såsom gaming tror jag fyller mångas sociala vardagskväll upp till kanten. Visst är det trevlig att hälsa på eller få hembesök men jäklar vad effektivt det är att ibland bara göra det URL. Jag och min sambo brukar splitta upp oss här hemma när vi fått nog av varandra. Hem från jobb(där eller hemma)-träning-handling-matlagning-sambotid-vänner. Det där får jag inte ihop IRL iaf en sketen tisdag.

Ett möte för informationsutbyte funkar helt klart URL med rätt teknik. Finns många fördelar med att vissa träffar ersätts IRL med URL. Så är det iaf för mig. Vet inte hur många dåliga arbetsmöten jag forslat min kropp över land och rike för att sitta av. Tänker på plånbok och miljö och det säger sig självt.

På min arbetsplats säger företagsledningen att det är bättre när alla är inne på kontoret hela tiden. Jag frågar varför och dem pekar på forskning och samarbete på plats men jag köper det inte fullt ut. Vi går miste om URL - det är numera en verklighet som kompletterar. Vi stirrar ändå 80% in i våra skärmar under tiden man är på plats. 3/5 dagar är kravet att ge sig av till Malmbergets portar. Visa mig varför det är bättre för ett företag? ex? Eller finns det en generation som inte vet hur man kommunicerar digitalt, saknar dem ett språk i CVet?

Jag jobbar effektivare hemma och kan sitta ostört med koncentrerat arbete och styra mina avbrott/pauser. Mer än hälften av mina avbrott på arbetsplatsen är frågor som personen hade löst med eftertanke och research. Eller är det bättre med en kollega som pekar vägen åt varandra? Kan inte detta göras URL? Eller har jag blivit lat och inte orkar ödsla min tid på andra än personerna jag verkligen skulle vilja ge min tid till?

Nej, tycker inte URL är mindre värt än IRL.

Angående det här med möten online så tycks en relativt stor del av tiden gå ut på att samtliga deltagare ska lyckas tygla den i det närmaste mytomspunna tekniken vi icke teknikutmanade, i ännu ett lumpet och uselt försök att verka överlägsna samt befästa vår suveränitet, gett till synes alldagliga namn som Zoom, Teams och Meet.
När sen, efter lång och många gånger orättvis kamp, 80% av deltagarna åtminstone hörs, spenderas den absoluta majoriteten av den lilla tid som återstår med att missförstå varandra, komma med alldeles extraordinärt irrelevanta monologer samt gå på toaletten.

Den onlinemötesplattform som ligger offline störst del av normal kontorstid, alternativt är så ointutivt utformad att ingen lyckas kontakta varandra, är också den som är överlägset bäst för produktiviteten.

Det handlar inte om var eller hur du jobbar bäst. Det är på sin höjd en liten bifråga, en petitess, eller kontorslandskapets lilla förmultnade blindtarm om du så vill.
Företagsledningen litar inte på dig, utan tror du är en lat odugling utan arbetsmoral som kommer ta varje oövervakad chans att fuska, maska och bedra. De föraktar dig och vill ha dig inom uppsyn där de kan se ditt lidande, och medelst blåslampa i den hypotetiskt ljust brungräddade ringmuskeln med jämna mellanrum påminna dig om vilka det är som bestämmer.

Visa signatur

PC: Ryzen 7 5800X | ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi | 32GB DDR4 | Sapphire NITRO+ RX 6900 XT SE | 27" LG UltraGear 27GL83A-B | openSUSE Tumbleweed / Win 10 Pro
Laptop: Lenovo Legion Y520 | Core i5-7300HQ | 16GB DDR4 | Geforce GTX 1060 Max Q | Fedora Linux

Permalänk

IRL och URL är väl mer komplement till varandra, inte substitut. Sen kan det i olika delar av livet, eller olika relationer, vara olika mycket tyngdpunkt i respektive sfär.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Campaigner:

På nätet kan folk bara försvinna o så men det går inte IRL.

Det går tydligen alldeles utmärkt om man tillhör Ali Khan-klanen?

https://sverigesradio.se/avsnitt/den-tystade-staden-vet-du-ve...

Permalänk
Medlem

Har svårt att se att den ena kan ersätta det andra.
Ur ren produktivitet och informationsutbyte duger URL och är föredraget framför IRL.
Men för nätverkande, djupare dialog och möjlighet att faktiskt tolka en person behöver iaf jag IRL. Samma budskap kan få helt olika mening när man kan tolka in kroppsspråk m.m IRL jmf med vad olika URL-lösningar kan erbjuda.

Allt beror på syfte IMO

Visa signatur

Asus Sabertooth X58 - Xeon X5680 - 12GB DDR3 - ASUS GTX1080 8GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av HickeHiskelig:

Försök dejta över Discord…..

Hehe jag tänkte skriva "Det är bara att fråga sig om Sex är bäst URL eller IRL så får man svaret på frågan "

Permalänk
Medlem

Jag lite svårt med det sociala men slutar aldrig försöka. Det blir för mig extra viktigt att överexponeras istället, blir oacceptablet att t.ex. jobba hemifrån.

Jag tror en räddning för andra som är som mig är att tjäna ganska bra, skaffa familj, villa, kanske husdjur. Då kan de falla tillbaka, fylla ut tiden och vara sig själva. Men jag kommer aldrig sluta försöka som ensamboende knegare i en liten 2a, har ingenting meningsfullt att falla tillbaka till.

Det är bara i en privilegierad tillvaro det går att dra sig tillbaka.

Permalänk
Medlem

Angående jobba URL vs IRL så har jag som projektledare in mjukvaruutveckling sett skillnaderna pre/post Corona hur det fungerat med allt från projekt, team till enstaka personer. Först så kan man nog säga att utvecklare generellt är mer åt introverta hållet så inte konstigt att de flesta gillade att jobba hemma.
För teamen och utvecklarna så blev URL om något effektivare då störmoment ofta blev färre, man kunde även smygjobba(svara på meddelande etc i bakgrunden) på möten. Teamen va redan sammansvetsade grupper med rutiner.
Mellan team så försämrades sammarbetet kanske lite när det gällde att lösa problem som IRL löstes genom att slänga in teamleads tillsammans i ett rum och sen kommer de ut när alla är lika mycket missnöjda över lösningen men överens . Men även här med folk som redan känner varandra så funkade Teams + miro board näst intill lika bra.
För projektet va det ingen större skillnad, har man tydlig plan och krav som man synkar med teamen så är det liten skillnad URL och IRL.
Så för ett projekt med 4 team och c:a 5 pers i varje team som redan hade en struktur så va övergången väldigt odramatisk, möjligen blev vi effektivare om något.

Starta projekt eller team med personer som tidigare jobbat med varandra är ofta inget problem URL heller även om IRL är bättre. Även att ta in någon enstaka ny person i befintliga projekt/team fungerar ofta bra URL.
Kom själv in i som projektledare på ett uppdrag där jag jobbade nästan ett helt år över teams innan jag ens träffade halva teamet IRL. Teamet va uppdelat på tre olika länder (4 nästan då ja satt själv i Skåne ) enda problemet va 4 timmars skillnad för 2st i teamet som gjorde det lite jobbigt ibland. Men vi jobbade fram ett bra arbetssätt i teamet så till och med företaget såg detta och ville dra lärdom av det sen.

Däremot att starta ett nytt projekt och sätta ihop ett helt nytt team där ingen jobbat med varandra från början det blir helt klart svårare URL och leder lätt till mer oro när folk sitter hemma och funderar själv istället för att kunna ventilera naturligt vid kaffet eller fika. För Seniora utvecklare inte lika jobbigt som för Juniora och det är nog här den största risken finns med URL jobb då inget ersätter att få sitta IRL med en erfaren utvecklare om man är nyexad eller Junior på ett nytt jobb. Eller för den delen sitta med hela teamet inkl projektledare/beställare/produktägare och förstå teamdynamiken.

Detta blev längre än väntat , men om någon läst hit så avslutar jag med citatet nedan som förklarar varför folk (inkl mig själv) gillar URL framför IRL

"Vi människor är av naturen lata. Vi letar ständigt efter det mest energisnåla sättet att röra oss på, visar en studie i Current Biology. Vårt nervsystem strävar hela tiden efter att styra kroppen i en rörelse som kräver så liten ansträngning som möjligt, människan är av naturen lat"

Permalänk
Medlem

Jag tycker att det ena inte går att prata om utan det andra.

Om jag är arbetslös i en ny stad så är det viktigare för mig att ha 1 IRL vän eller/och ett socialt sammanhang än att ha 10 online-vänner.
Men har jag ett rikt socialt liv redan sen länge så tycker jag att dom båda alternativen kan vara lika viktiga för ens välmående.

Så för mig går dom inte riktigt att ta isär om man ska prata om vilket som är viktigast/bäst.

Ps. Jag var lat och läste inte artikeln så sorry om svaret inte är så bra.

Visa signatur

i7 8700k 5.1ghz egengjord delid | 32gb G.Skill Trident Z RGB 3600mhz cl15 | MSI Suprim X 3070ti
https://valid.x86.fr/uudh64

Permalänk
Skrivet av Ortovox:

"Vi människor är av naturen lata. Vi letar ständigt efter det mest energisnåla sättet att röra oss på, visar en studie i Current Biology. Vårt nervsystem strävar hela tiden efter att styra kroppen i en rörelse som kräver så liten ansträngning som möjligt, människan är av naturen lat"

Som av en slump är hjärnan det organ som utan konkurrens förbränner flest kalorier i kroppen. Vilket är förklaringen till varför homo sapiens sapiens idogt och outtröttligt strävar efter ett vara så dum i huvudet som möjligt.

Visa signatur

PC: Ryzen 7 5800X | ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi | 32GB DDR4 | Sapphire NITRO+ RX 6900 XT SE | 27" LG UltraGear 27GL83A-B | openSUSE Tumbleweed / Win 10 Pro
Laptop: Lenovo Legion Y520 | Core i5-7300HQ | 16GB DDR4 | Geforce GTX 1060 Max Q | Fedora Linux

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nyhet:

Måste man ses i det verkliga livet för att ha ett socialt utbyte som räknas eller är mötet online lika mycket värt, frågar sig Jacob Hugosson.

Läs hela artikeln här

Jag föredrar ofta att träffas online. För egen del är det oftast mer laidback och mer chill. Man kan göra saker mer samtidigt om man så önskar. Svara när man är beredd, tänka igenom ett bra svar. Ska sägas att jag gillar chatt/skriftligt över allt annat

Alla ska vara så där sociala hela tiden. Usch vad jobbigt det kan vara för en annan. Samhället är tyvärr skapat för extroverta personer.

Permalänk
Quizmaster Malmö 22
Skrivet av skitskurk:

Ja, det fakesociala online är inte värt lika mycket som det riktiga sociala. På grund av några förhållandevis enkla anledningar.

  1. Folk är rövhattar bakom skärmen.

  2. Du kan inte klämma på tuttar och kramas online och får inget Oxytocin, samt betydligt mindre av vissa andra signalsubstanser som är viktiga för ditt välbefinnande.

  3. Onlinevärlden är konstruerad med vetenskaplig precision för att ge din hjärna små konstgjorda doser av Dopamin, så att att du ska stanna kvar så länge som möjligt, titta på så mycket reklam som möjligt och i slutänden köpa så mycket onödigt skit som möjligt.

  4. De så kallade sociala medierna är till stor del fake, där narcissister, exhibitionister och diverse personlighetstyper postar redigerade, filterrade och i många fall även regisserade highlights ur sina liv, varför det framstår som att du hemma i din hyrestrea lever den sämsta ursäkten till existens som överhuvudtaget kan kallas för liv. Det här mår du inte bra av att ta del av.

  5. Folk är rövhattar bakom skärmen.

Om krönikören har fler frågor har jag eventuellt en lucka nästa torsdag, där jag kan tänka mig att vara behjälplig i ca en halvtimme för ett fett jäkla arvode.

DÄR har vi det! Anledningen till att IRL > URL 😃

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk

Det stavas ASPERGER

Skrivet av Nyhet:

Måste man ses i det verkliga livet för att ha ett socialt utbyte som räknas eller är mötet online lika mycket värt, frågar sig Jacob Hugosson.

Läs hela artikeln här

Vad kännetecknar en person med Asperger? Det snabbaste sättet att upptäcka att personen har Asperger är att personen inte gillar att titta folk i ögonen.
Autism/asperger - Umo
Vissa egenskaper är vanliga om man har asperger
Du kan ha svårt att uppfatta miner, kroppsspråk, ironi och osynliga regler i sociala sammanhang. Det kan vara svårt att få andra att förstå dig på rätt sätt. Vissa intressen kan ta upp mycket av din tid. Det kan kännas tryggt och bra att göra precis de sakerna.

Permalänk
Medlem

Är det sociala mötet mindre värt online? Ja, oftast!
Samtidigt så är ju umgänge online ett bra komplement när det inte är möjligt att träffas IRL.

En erfarenhet jag gjort i mitt arbete där vi frekvent använder distansmöten är att den tekniken fungerar bäst om deltagarna tidigare träffats IRL och lärt känna varandra.

Ett skräckexempel har min fru råkat ut för: Hon och några svenska släktingar var på besök hos andra släktingar utomlands. De träffas bara med flera års intervall, så det gäller att ta vara på tiden tillsammans. En dag satt i princip alla utom min fru djupt försjunkna i asociala medier på sina telefoner. Min fru försökte umgås med dem som faktiskt fanns i samma rum, men de uppfattade henne som asocial därför att hon inte just då i stället föredrog att umgås digitalt med andra människor.

Skrivet av Elakekocken:

Handlar det om att någon människa har autism eller någon annan form av NPF-diagnos som gör socialt samspel och sociala koder svårare att förstå - absolut kan URL vara ett verktyg för några individer.

Mycket sanning där! Och det finns fler fördelar med URL.
För mina barn var pandemin en välsignelse:
Skolundervisning online gjorde att min dotter slapp den extremt mödosamma processen att kliva upp i svinottan och göra sig i ordning och sedan ta sig till skolan. I stället för att påbörja lektionerna med total mental utmattning kunde hon sätta sig framför datorn och ha relativt gott om ork.
När bussarna införde påstigning i mittdörren utan direkt kommunikation med chauffören så kunde min tonårige son för första gången i sitt liv klara av att åka buss själv.

Skrivet av OnkelBlue:

Vad kännetecknar en person med Asperger? Det snabbaste sättet att upptäcka att personen har Asperger är att personen inte gillar att titta folk i ögonen.

Som medlem i "aspergerfamiljen", där såväl min fru som mina barn har fått diagnosen och jag själv har drag i den riktningen skulle jag vilja påstå att "inte tittar folk i ögonen" inte duger som kontroll, varken åt ena eller andra hållet.

Det finns en ganska lång lista på autistiska egenskaper. Passar man in på ungefär hälften så är man kvalificerad för det som tidigare benämndes Asperger och har man de flesta egenskaperna har man Autism. Mina två barn delar ganska lika på listan och täcker hälften var, de är alltså väldigt olika.

Permalänk
Medlem

IRL > online för hälsan kanske. Och jag tycker båda är väldigt härligt.

Visa signatur

I7 12700K, Asus RTX 3080 TI, Alienware AW3423DW och annat smått o gott.

Permalänk
Medlem

Nog för att jag har spenderat en ohemul tid på nätet med att snacka med folk i alla dess former så vore det helt barockt att påstå att utbytena online jämfört med socialt umgänge på "riktigt" är ens i närheten av lika givande.

Online funkar som vardagsslask, men vill man ha något som är givande i långa loppet så måste man garanterat ut i verkligheten och se hur folk pratar på riktigt med kroppsspråk och liknande.

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk
Medlem
Skrivet av D.:

Hm träffas, måste man det?
Trivs oftast bäst och samlar energi när jag är ensam (själv el vad kallar man det?) på fritiden.
Men det kanske beror på att jag i arbetet träffar väldigt många och ständigt har kontakt med folk.

Jag är inne på samma spår...
Folk inklusive min storasyster tror jag är värdens mest sociala person IRL.
Helst skulle jag nog jobba hemma 99% av tiden men alla arbetsgivare vill att man ska komma in?
Jag har inga problem att prata med folk i flera timmar i telefon eller IRL men vill gärna vara för mig själv om jag kan.
Det har blivit större och större sedan jag har fått familj och sådant, man hinner inte längre dra iväg för träffa folk.
Sedan när han man träffa folk/vänner på vardagar? jag är oftast dränerad efter arbetsdagen.
Gamingen och alla onlinevänner är min räddning, givetvis är det svinkul att att träffa dem med.

Visa signatur

Battlestation: 12700k - RTX3090 - 32gb ram - 1tb M2 990 PRO - 2TB M2 crucial
Server: 2x Xeon E5-2670 - 64GB Ecc ram

Permalänk
Medlem

Jag ser det snarare som att de kompletterar varandra än att det ena skulle vara bättre än det andra.

Vissa saker är bättre online, vissa är bättre offline.
Vissa saker är omöjliga online, vissa är omöjliga offline.
Ibland skulle offline vara bättre, men alternativet är online eller inte alls (t ex kört brädspelskväll med polare som bor långt bort).

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Citat:

Varifrån kommer tanken om att URL är mindre värt än IRL?

Skulle tippa på att det är de som är väldigt extroverta och som måste träffas face to face för att få ut något av det som har drivit fram detta tänk. Träffas på det sätt som passar Dig och strunta i vad andra tycker.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem

Min sociala ängslighet är betydligt större när kommunikation/interaktion sker via telefon/mail/chatt/video.

"Alla" interaktioner dränerar mig i någon utsträckning, men är det möjligt så föredrar jag alltid IRL även om jag måste medge att online oftast funkar helt okej, åtminstone på kort sikt

Permalänk
Medlem

Märks ganska tydligt i kommentarerna vilka som får energi av andra och vilka som inte får det.

Var ju flera som tydligen inte skulle klara ens 24 timmar med sig själva om man får tro alla historier från extroverta som blev påverkade av covid nerstängningar. Då mest i andra länder som spanien och frankrike då "nerstängningarna" i sverige var en fars.

Människor behöver umgänge och tillgång till natur för att inte må dåligt enligt forskning men spannet på exakt hur mycket varje individ behöver varierar kraftigt.

Permalänk
Medlem

Varför sitter folk och försöker värdesätta möten och interaktioner? Beror ju på vem man umgås med samt sammanhanget, oavset om det är IRL eller URL.

Permalänk
Medlem

IRL möten är självklart bäst. De är mycket enklare att kommunicera och oftast roligare.

Suttit remote o utvecklat sen Corona kom så jobbar 100% hemifrån.

De funkar givetvis jättebra men vissa möten hade man hellre vilja tagit på plats.

Gällande träffa kompisar så är IRL också bäst men att snacka på discord är ju trevligt då man inte har möjlighet till träffas.

Visa signatur

I7 7700k 4,8GHZ | Asus Strix 1080TI 2000Mhz | Corsair Vengeance RGB DDR4 3100mhz| Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming | Corsair RM850i 850W. AOC AG271QG.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Boggus:

Varför sitter folk och försöker värdesätta möten och interaktioner? Beror ju på vem man umgås med samt sammanhanget, oavset om det är IRL eller URL.

Ja det är klart att allt varierar beroende på kontext, det säger sig själv.
Men att lägga värde i saker, det handlar ju om benägenheten att kategorisera världens element för att kunna navigera den på ett mer önskvärt sätt.

Permalänk
Medlem

Finns inte något som kan ersätta IRL. Folk som saknar socialt umgänge i verkliga livet mår sällan bra psykiskt. Tror det gjorts en del studier kring det där. Bara att kunna läsa folks ansikten är ju väldigt viktigt när man kommunicerar. Pratat i talspråk har vi ju bara gjort en liten del av människans tid.

Men hur mycket man behöver är nog väldigt individuellt och en stor gråzon.

Visa signatur

Intel 7700K @ 5,1ghz (Binned) | Custom H2O Loop | Asus Maximus IX Hero | 32GB Corsair @ 3200mhz | GTX 3080 | Samsung 960 EVO 500GB | Samsung 870 EVO 500GB | Samsung 860 EVO 2TB | Soundblaster Z-Xr | Asus ROG Swift PG279Q | Corsair 850W-HX | Thermaltake The Tower 900

Permalänk
Medlem

Efter 30 var det ju som nån drog ner rullgardinen. Innan var man ju land och rike runt på olika tillställningar och socialiserade obehindrat. Sen körde man barnsvängen och när man kom ut på andra sidan behandlades man som en spetälsk helt plötsligt. Väldigt märkligt så jag är väldigt tacksam för URL där man kan socialisera vidare utan åldersbojan eller vad tusan det nu är i den IRLa världen som nu portar en från all social kontext.

Permalänk
Medlem

Det är ju olika sätt att umgås, och det ena utesluter ju inte det andra. En bra mix av båda är nog det man mår bäst av. Och sen är det ju individuellt hur den mixen ser ut.
Som exempel så kan vi ju ta dessa som helt sågar URL i denna tråd. Om det nu är så illa, varför är dom ens här och kommenterar? Jo men, för att det är ett annat sätt att umgås. Det är en annan typ av umgänge, men det är ju helt klart att den fyller sin funktion på sitt sätt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olle P:

Som medlem i "aspergerfamiljen", där såväl min fru som mina barn har fått diagnosen och jag själv har drag i den riktningen skulle jag vilja påstå att "inte tittar folk i ögonen" inte duger som kontroll, varken åt ena eller andra hållet.

Det finns en ganska lång lista på autistiska egenskaper. Passar man in på ungefär hälften så är man kvalificerad för det som tidigare benämndes Asperger och har man de flesta egenskaperna har man Autism. Mina två barn delar ganska lika på listan och täcker hälften var, de är alltså väldigt olika.

Det där är ett stort problem. Psykiatrin använder sig av symptomdiagnoser, men de blir absurt breda. Det känns som att de inte har rört sig så långt från humoralpatologin (flegmatiker/koleriker/sangviniker osv kopplat till obalans i "vätskorna"). Det handlar om att grovsortera människor, inte att förstå eller hjälpa. Som du påpekar kan väldigt olika människor få samma diagnos.
En av flera sorgliga konsekvenser är att när de väl har fått stämpeln i pannan, tenderar både omgivningen och de själva att identifiera dem/sig med diagnosen. Det blir en del av deras identitet och självbild, trots att testen som används är till förvillelse lika online-testen för vilket Hogwarts hus man tillhör, och hon skulle ha fått ett helt annat resultat något år tidigare. (Eftersom testresultatet är så beroende av den testades befintliga sociala situation och inte deras sociala beteende.) Och när det sker med barn "jag är sån här" som inte ens tagit igenom sig puberteten, än mindre hunnit växa upp och finna sig själva, är det tragiskt. Min dotter som fick en autism-diagnos vid tolv tog mindre än två dagar på sig att börja utnyttja den för att tillskansa sig fördelar. Det finns ingenting i diagnosen som hjälper henne att åtgärda sina problem, tvärtom sker det en anpassning till dem som förstärker hennes beteenden.

Osthyvlade skolbudgetar gör att barn bara kan få särskilt stöd om de har en diagnos. Så det finns företag som står till tjänst med att tillhandahålla sådana (till ett pris....) eftersom det är långa köer till de allmänna resurserna. Och i skolan får min dotter också en del fördelar av sin diagnos, men den har samtidigt fördjupat hennes problem och utanförskap på ett sätt som är fruktansvärt att se som förälder.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunde:

Hur man ens kan tramsa med en sådan sak på Swecs startsida är för mig helt obegripligt... Vad håller Swec på att bli? Någon slags pubertal slaskblaska med IT-inriktning?

Familjeliv typ..

Permalänk
Medlem

Vad står URL för i sammanhanget? För jag antar att man inte menar Uniform Resource Locator?

Permalänk
Medlem

Beroende på person och syfte känner jag att det kan vara både bättre och sämre, eller ibland likvärdigt, med IRL respektive onlinemöten. Särskilt i arbetslivet tycker jag ofta att det är bättre online än IRL då det inte blir så mycket dötid utan mer on topic och effektivt; dessutom har man ofta loggar/inspelning om så önskas.

Visa signatur

11600K@5.1 GHz + 32GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200@3400 MHz + MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio +
WDC Blue SN550 1TB + Black OEM SN730 500GB + Kingston A1000 480GB + A2000 500GB + NV2 1TB + 2TB R10 + RGB most of THE THINGS! + Corsair 4000D Airflow + 2*ZyXEL NSA326 2*3TB @ R1 + Netgear RN2100 4*3TB @ R10 + RN204 4*4TB @ R5 + Synology DS216j 2*4TB @ SHR R1 + DS418 4*8TB @ SHR R6
| tmp: R5 3600@4.2 GHz + 32GB 2666@3066MHz + 1060 6GB@2100/4500MHz + 1 TB NV2 & 512GB SN730