Permalänk
Medlem

Kylning av ny dator

Hej!

Har precis byggt en ny dator och undra lite hur man får ultimat kylning. Just nu blåser fläktarna som nedan, borde man vända någon av dom?

Tack!

Permalänk
Medlem

Fläkten på CPU kylaren hade jag flyttat till andra sidan av kylaren, så att den blåser igenom och ut på baksidan av chassit istället. Just nu motarbetar ju bara front fläkten och fläkten på cpu kylaren varandra.

Ungefär såhär:
Mad paint skills ahead.

Visa signatur

ROG Strix Z790-E/Intel i7 13700K/Noctua NH-D15 Black/MSI RTX 4080 Suprim X/32GB Corsair vengeance 6200mhz/Lian Li O11 Air Mini/Seasonic Vertex 850/Kringutrustning: Keychron Q2
Alienware AW3423DWF/Klipsch R-41PM/G-Pro X Superlight/Fidelio X2HR

Permalänk

tänkte skriva det samma, Om möjligt - byt sida på cpu-kylar fläkten

Visa signatur

.:-O_o-:.

Permalänk
Medlem

Cpu fläkten ska ju såklart blåsa åt vänster så varm luft går ur chassit, så sätt också en fläkt på baksidan som suger ut varm luften också annars ser det ok ut med 2 på framsidan som blåser in.

Permalänk
Medlem

Som någon annan ritade på bilden, bara vända på kylaren eller flytta fläkten till andra sidan på CPU kylaren så är det klart. En fläkt till på baksidan av lådan som kan dra ut den varma luften från CPU kylaren till utsidan av lådan är att föredra. Där sitter det ingen chassifläkt just nu vad jag kan se på bilden.