Router "brickar" sig själv efter varje omstart?!

Permalänk
Medlem

Router "brickar" sig själv efter varje omstart?!

Hej mina kära vänner!

Jo, det är så att min Netgear Nighthawk AC1900 R7000 hade brickat sig en dag, har inte en aning om när det hänt, men den hade fungerat felfritt i ett par år innan det hände, Det som hände är att powerknappen lyste orange och den fungerade enbart som switch, dvs enbart genom lan och inte wan vilket resulterade i att jag inte hade något wifi, den startade inte ens wifi.

Sen idag kände jag att jag inte hade huvudvärk nog så jag satte igång med att felsöka den,
Sagt och gjort, följde denna Guide och fick det till sist att fungera, enda problemet som kvarstår är att varje gång jag knäpper av den eller försöker med en fabriksåterställning så slutar den fungera.
Och enda sättet att få den att fungera igen är att köra nmrpflash -i net6 -f R7000-V1.0.11.134_10.2.119.chk i CMD igen, då hoppar den igång och fungerar till nästa gång jag startar om den.

Jag är ingen expert på varken kodning eller nätverk, men om jag förstår det rätt så fungerar den varje gång jag "tvingar den" att uppdatera firmware via cmd? sen hoppar den tillbaka till "brickningen" varje gång den tappar ström?
Min fråga är då, varför? hur får jag den att sluta? och måste jag vara livrädd varje gång jag får strömavbrott nu? haha

Riktigt luddigt inlägg men jag har gjort mitt bästa för att beskriva situationen, hoppas någon här förstår och kan hjälpa mig.
Tack! mvh

Permalänk
Medlem

Låter som om du har ett trasigt flash-minne. Bara att skaffa en ny burk eller ta det på garanti om den inte är för gammal.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ehsnils:

Låter som om du har ett trasigt flash-minne. Bara att skaffa en ny burk eller ta det på garanti om den inte är för gammal.

Ah okej, ja du har nog rätt, jag har som sagt ingen aning om varken nätverk eller kod, hade hoppats på att det bara var att byta ut ett cmos batteri typ haha, tyvärr är nog garantin borta sen länge :/
Tack!

Edit, men borde den inte tappa firmware då? för den verkar inte installera nytt varje gång, den verkar behålla det senaste efter omstart, bara att den inte fattar hur den använder det?
Ber om ursäkt om det låter dumt, jag bara killgissar numera.

Permalänk
Medlem

Det beror på var i minnet problemet ligger, antagligen i en data-area som används för att lagra inställningarna när strömmen varit borta. Kan vara så att det minnet blivit "utslitet", något som flash-minnen lider av.

Permalänk
Vila i frid

Mina tre korvören gissar på att det är ström/nätadaptern som är trasig. Det felet är det i 99 fall av 100, sista procenten är blixtnedslag - som det inte varit i Sverige på ett par månader.

Permalänk
Medlem

Bra inlägg i tråden. Prova en annan AC adapter för dom kan ibland vara risiga. Kolla också att det är rätt adapter som ger rätt ström etc. Ibland kan det bli fel och vissa prylar fungerar med fel adaptrar som är klenare fast som inte funkar till 100% så den biten är viktig.

I övrigt låter det annars som att prylen är trasig eller något fel, det händer ibland att det blir komponentfel eller att man fått ett dåligt exemplar. Inte så mycket man kan göra åt det plus att kvalitetskontroller inte alltid är så bra.

Jag hade själv en ganska dyr Zyxel brandvägg (jag hade inte betalat för den som tur var) men den funkade bra i några år, men vips en dag gick den sönder. Visade sig att det var LAN chippet som pajat för man kunde fortfarande surfa via inbyggt WiFi och brandväggen fungerade men chippet som hanterade LAN (switchen) vad död, inga lampor lyste, ingen ping funkade. Helt dött.

Då var det bra att kassera och skaffa något nytt, då struntande jag i dyra prylar och köpte en Netgear och den har rullat på i många år nu. Fanns egentligen inget behov av en avancerad brandvägg från början men det bara blev så, därav jag blev lite snopen när den pajade efter några år.

Permalänk