Permalänk
Medlem

Livechatt på Sweclockers

Ämnet har säkerligen tagits upp förut, men hur hade ni andra medlemmar ställt er till att ha en livechatt på Sweclockers?

Jag förstår att det skulle komma med diverse komplikationer, till exempel som att ha en mod som kan hålla iordning på chatten. Samtidigt har jag personligen, ett ganska högt förtroende för att SweC medlemmar skulle hålla chatten relativt "ren" om det nu är ett passande ord. Även fast jag vet att det finns rötägg även här.

Att skriva i en tråd är förvisso socialt, men det når verkligen inte upp till samma nivå som en livechatt gör. Jag tänker dels att det skulle vara uppskattat av människor som känner för att vara lite sociala, men kanske framförallt för de som befinner sig i en ensam situation eller period i livet. Att bara vara delaktig i en chatt där medlemmar pratar om allt från smashhamburgare till att Half Life 3 inte släppts ännu, tror jag kan vara trevligt och få en människa till att känna en social interaktion i realtid. Sen finns det ju liksom ingen röd tråd, det finns inget bestämt ämne som alla behöver hålla sig till. Bara släpp loss.

Kanske finns det redan någon slags chatt, på discord eller någon annan plattform. Jag anser dock att det hade varit bättre att ha den på hemsidan isåfall.

// Cubebenq

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻

Hej @Cubebenq

Diskussionen har varit på bordet tidigare och som det ser ut idag finns inga planer på att implementera en chatt. Vi ser helt enkelt att forumet ska vara just ett forum i traditionell mening. Det blir en helt annan sak med en chatt jämfört mot foruminlägg där man skriver mer utförligt, gärna pedagogiskt och med större eftertanke.

Sen är modereringsbiten som du tar upp en annan anledning. Som du själv skriver sköter sig merparten, men det finns också "rötägg" som väljer att ta med sig en toxisk attityd och sänka stämningen. Här är vi (oftast) snabba med att ta bort inlägg, men i en chatt direkt på sajten behöver vi moderera mer eller mindre i realtid.

Därutom finns det som du tycks efterfråga en Discord, vilken vi delar med vår syskonsajt FZ och det gamla gardet från SpelClockers! Där har vi ett aktivt community och eldsjälar som modererar.

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner