Permalänk
Medlem

Streama 2x gameplays

Tjenare!

jag och sambon spelar väldigt mycket tillsammans och funderar på att skaffa en gemensam twitchkanal. Har sett andra streams där man ser 2st personer med 2 olika gameplays i en och samma stream. Hur gör man så?

Säkert jättesimpelt, men mitt huvud står still just nu

Visa signatur

Rigg: Asus Z790-F Gaming, MSI RTX 4090 Suprim, 1+2tb Kingston Fury Renegade m2 SSD, HDD 1tb, 32GB 6400Mhz DDR5, i9 13900K, 1200W PSU, , Fractal Design Meshify RGB , Deepcoler LT720.

Permalänk
Medlem

Rent tekniskt antar jag att enklaste alternativet är t.ex. att ha ett capturkort i din dator och koppla mellan grafikkort och skärm på sambons dator och 2st webcams in i din dator. då kan du styra allt i OBS rätt enkelt på din dator. Men samtidigt måste ni sitta rätt nära varandra och det är troligen rätt krävande att både spela och fånga video från både din och sambons dator plus varsin kamera. Kan fungera hur bra som helst, du har ju rätt bra maskin enligt signatur.

En annan lösning skulle kunna vara att göra samma sak från båda till en stream-pc som då har antingen capturekort med flera ingångar eller en var för att fånga upp video från er båda. Det lättar kraven på maskinen som skulle spelats på och skött streamen samtidigt enligt första alternativet.

Utöver det finns det säkert fler lösningar, typ sätta upp en lokal RMTP server som ni båda streamar till med OBS och den fångar upp, sammanfogar och sköter streamen mot twitch på något sätt. Då kan ni få bättre kontroll enskilt och behöver inte köpa capturekort i alla fall. Har inga vettiga tips eller råd här men det ska väl finnas guider för det hoppas jag!

Googla på om det finns nån som beskriver hur t.ex. Games Done Quick löser det när de kör tävlingar med flera samtidiga spelare, de har ju gjort sånt i många år så lösningar ska det väl finnas!

EDIT:
Blev lite nyfiken, så jag sökte mer och upptäckte NDI som man verkar kunna använda för ändamålet också, utan att behöva köpa capture-kort. Några källor för att läsa mer om det
https://streamersquare.com/ndi-guide-for-dual-pc-streaming/
https://gamestreamingbasics.com/dual-pc-streaming-setup-guide...
Länkarna handlar om att spela på en och sköta streamen från en annan dator men i teorin så är det ju i princip att ansluta en dator till bara, den ena tar upp det och lite andra sätt.

Mer information