Spela in och transkribera intervju.

Permalänk

Spela in och transkribera intervju.

Hej Sweclockers,

Jag hoppas att jag lägger detta i rätt forumdel, annars för en moderator gärna flytta tråden.

Som en del av mitt examensarbete skall jag genomföra ett antal intervjuer, dessa måste jag såklart spela in, och visst, det vore mycket häftigt att skaffa en rullbandspelare som i Mindhunter, men spela in på mobilen får duga. då jag aldrig spelat in någon intervju tidigare behöver jag hjälp med att hitta någon bra app för att göra detta, till android, helst någon enkel men funktionell app, om den kostar några tior för att slippa reklam är det helt ok med mig.

Självklart skall intervjuerna transkiberas efteråt, då undrar jag om det finns program som kan göra det åt mig, jag gissar att det finns ok sådana på engelska, men hur ser det ut med program som klarar svenska?

Permalänk

@Pannkakskungen: Tror inte det finns något riktigt program som transkriberar ÅT dig utan du får nog nöja dig med hjälpmedel.

När jag skrev min uppsats använde vi iPhone för att spela in (medföljande applikation, röstmemo eller vad det hette) samt https://otranscribe.com/ för att transkribera intervjuerna. Det är tidskrävande men det är nog den väg du får ta.

Lycka till med examensarbetet!

Visa signatur

CPU: i7 9700K + be quiet! Pure Rock
GPU: Gigabyte RTX 3060 Ti OC
MoBo: ASUS PRIME Z370-P
RAM: 2x8 GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz
PSU: Fractal Design Integra M 550W

Permalänk
Medlem

Testa otter.ai

Min fru använder det i sina doktorandstudier, det funkar tydligen rätt bra