Vad är er favoritpryl genom tiderna?

Permalänk
Medlem

Som data pryl måste det vara "Thrustmaster Hotas Cougor".
Köpte denna ca: 2005, och den fungerar som den ska fortfarande utan problem. Dom som har använt och programmerat en sådan vet att den är känslig och kräsen, men den är sjukt flexibel och gedigen, kvalitetskänslan är 10 av 10. Alla andra data prylar byter man efter åren går, men inte denna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av improwise:

Nä, internet fanns faktiskt, bara lite svårt att nå för de flesta

Minns att jag körde denna ett tag för att ändå få till det, har bestämt för mig att det var 56k modem som gällde vid det laget men kan minnas fel.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Internet_Adapter

Edit:

Men BBSer var nice, själv hängde jag mest på Bomb The Base om jag minns rätt.

Nostalgifest

https://www.youtube.com/watch?v=yFPAjoc11Lk

Nostalgi deluxe! Minns att jag länge satt på 28.8 modem och de flesta polare hade 14.4 😂 Satt på ett par engelska Bbs'er, I alla fall till månadsskiftet när morsan fick telefonräkningen! Fast en var grymt bra för cracks etc. För er yngre där ute: man betalade per minut och det var dyrt som fan att ringa utlandet.

Minns Fairlight, Paradox, Skidrow, Razor1911& DEViANCE med värme ^^ De stod för kvalité 🤘👀🤘

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Mina Armbandsur, jag tillhör väl kanske den smala skaran som gillar klockor, det är en oerhörd frihet att titta ner på armen och bara se klockan, jag har all teknik jag behöver, mobil, dator, platta osv. men när jag skall titta på klockan på telefon så är det primära klockan, men det blir snabbt sekundärt när jag väl låser upp telefonen och jag glömmer bort vad jag skall göra och istället tittar instagram eller facebook, Tiden är oerhört viktig för mig därför har detta en stor betydelse..

Och om man skall se det till att saker utvecklas och blir bättre och bättre med varje generation så är ju klockan en sådan sak som verkligen har utvecklats de senaste hundra åren, där man kan ha en smartwatch som visar exakt tid och har massa andra komplikationer (Funktioner) men dessa vill jag klara mig utan och skala av och då är ett vanligt armbandsur perfekt, max en datum komplikation eller en gmt funktion.

Så ja, mina armbandsur kan jag inte vara utan och det gör mig inget om den går -1 sekund fel per dag.

Skall jag välja någon utav mina klockor så blir det min Seiko SKX 009 eller min Oris Aquis.

Permalänk
Medlem

Första datorn gamle farsgubben släpade hem när jag var barn kommer alltid ha en speciell plats i hjärtat, om det nu kan räknas som en pryl, men annars håller jag med. Jag älskar min iPad Pro (numera andra generationen) och Apple Pencil. Köpte dem för att rita och måla, och de är helt otroligt bra till det. Sen är inte heller paddan alls dum när man vill ligga i sängen och läsa böcker eller kolla tv-serier. Eller redigera foton på resande fot.

Bästa prylen(arna) jag köpt.

Permalänk
Medlem

Min Amiga 500! Det var tider det!

Visa signatur

MB: ASUS ROG Strix Z490-F GAMING | CPU: Intel Core i7-10700K | CPU-Cooler: Noctua NH-D15 | Memory: Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz 32GB | GPU: ASUS ROG Strix GeForce RTX 2070 SUPER OC 8GB GDDR6 | SDD: Samsung 980 1 TB GB M.2 PCIe Gen3 x4 NVMe | HDD: 2 x WD Blue WD10EZEX 64MB 1TB | Audio: Sound Blaster X-Fi Titanium | Case: Corsair 7000D AIRFLOW | PSU: EVGA SuperNOVA 850 G2 | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27BQ | OS: Windows 11 Pro 64-bit |

Permalänk
Avstängd
Skrivet av swepiz:

mitt magnavox odessey från 1971 tror jag, tänk att spela med "overlays" istället för grafik, awsome

Hade du den redan 1972? (kom -72)

Släpptes ju en svensk modell som hette Kanal 34... den skulle man ha

Skrivet av seal33:

Hands down. Mamma!

Hmm, objektifiering?!

Antagligen min första hemdator: Telmac 1800. Nice stuff!

Permalänk
Medlem

This...

Visa signatur

Old: NZXT Gurdian 921RB / 2500K 4.5MHz/ G.Skill Ripjaws 8GB 1600 MHz / 1TB Samsung SpinPoint F3 / Corsair Force 3 90GB / Asus P8Z68-V / AXP 850W / Zotac GTX580 1.5GB AMP 950 MHz / Samsung 22x DVDRW L/S / Windows 7 x64 / Artic Frezeer 13 pro.

New: NZXT 630 / MSI Z170A KRAIT GAMING 3X / 6600K 4.4 GHz/ Deepcool Captain 120 / Vengeance LPX White 16GB/ GTX1070 Dual 8GB / GQ 750W / Toshiba 1TB / WD Blue 2TB / Intenso 240GB / SteelSeries Apex 350 / Razer Abyssus / Acer Predator XB240H/ 6-pack Pripps.

Permalänk
Medlem

N52TE, eventuellt bästa gamepad/tbord någonsin.

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem

Commodore C64 har en speciell plats i mitt hjärta. 1985 levde jag i 8-bitar.

Permalänk
Medlem

När jag var ung skaffade jag och brorsan bredband hemma hos os.
0.5Mbit - good lord that speed!

I början var vi tvungna att ha en dator igång som loggade in med användare och delade ut internet via en hub till övriga datorer. Ganska snart skaffade vi dock en router som kunde konfas med användare och logga in själv. Det var en underbar pryl på den tiden!

Permalänk
Medlem

Mitt svar måste bli min GBA SP Tribal Edition.
Det var min allra första konsol jag köpte för egna pengar som liten grabb, och som jag därefter spenderade timmar på spel som Pokemon, Super Mario och Zelda. På grund av dess nostalgiska minne har jag kvar den men efter flytt tycks jag inte hitta laddaren till den, vilket är riktigt synd.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Ingen pryl direkt, utan ett spel. Jag spelar fortfarande NetHack regelbundet, och har så gjort sedan 1987. ASCII-grafik never goes out of style! 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Lenovo Legion 5 Pro - 16" | Ryzen 7 | 16GB | 512GB + 2TB SSD | RTX 3060

Permalänk

Och första platsen går överlägset till:
Microsoft Windows 10. Överlägset!!!!

Om det inte räknas så är C64 förstås etta.

och spelen som jag minns??

  • Karate kid (första spelet jag spelade)

  • Moon Patrol (första spelet på min egen c64)

  • Boulder Dash

  • Battle ships

  • Formula 1 Grand prix japan

  • Golf

  • Giana sisters

  • Super mario bros

och det bästa. Programmerade själv (coolt då jag var bara 9år) från scratch i BASIC en pokerautomat med möjlighet att dubbla. Samma sak med Keno. (de som lever i Finland vet säkert vilka spelautomater det handlar om -Panos 1-5mk)

Men....minns hur FÖRBADNAD jag blev då jag till slut fick:

OUT OF MEMORY ERROR
READY

då började jag hata den

Permalänk
Medlem

Minns att jag var väldigt fäst vid min optiska mus vid 2000-talet efter som jag hade jävligt små händer, tyvärr så gav klickern upp efter några år xD

Permalänk
Inaktiv

Den pryl som gjorde starkast intryck på mig när den kom är den ursprungliga Sony Walkman. Så otroligt liten och så bra ljud. En revolution. Man vågade inte riktigt tro på den innan man fick lyssna själv. Samma reaktion varje gång jag visade den för någon, folk bara stod och gapade med lurarna på sig.

Och på den vägen är det. Idag är mobilt ljud inte riktigt lika uppseendeväckande ...

Permalänk
Medlem

Sådana där Nintendo Game & Watch som i första inlägget var bra men min favorit är överlägset PSP/PlayStation Portable.

Permalänk
Medlem

Min goda gamla Sony Ericsson S700

Visa signatur

Intel i7 4770k - ASUS Z87A - Corsair 12 GB 1600MHz - Geforce GTX 780 - Fractal Design Define R2 - Cougar CM 550W 80+ Bronze

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bascule666:

Oavsett tidshorisont så är min Kindle Oasis min absoluta favoritpryl. Även de tidigare Kindle-varianterna var suveräna men Oasis är bäst, bättre än min mobil, mina datorer eller min LG OLED TV.

https://i.imgur.com/Yqjy0iw.jpg

Bättre än din gasolspis också?

Visa signatur

Maskin: i7, 32GB ram, Nvidia GTX 1080, Samsung SSD, XFX 850W, 2 x Acer 22" + Acer 27" XB271HUBM
OS: Win10 64bit

Permalänk

NDS Lite, utan tvekan. Förutom att den påminner lite om hopvikbara G&W så hade den ett fantastiskt utbud av spel, ett utbud som jag ofta tyckte bjöd på intressantare gameplay eftersom den inte kunde tävla i grafik. Bra batteritid hade den också och dessutom var stylusen perfekt placerad.

Ett extra plus var det stora utbudet homebrew som ScummVM (emulator för Lucas Arts "peka och klicka"-äventyr). Eller varför inte Lemmings eller Doom. Lånar en bild från nätet eftersom jag har magasinerat min.

Visa signatur

Dator: ja
Tillbehör: ja

Permalänk
Medlem

Mitt GTX 1080 ti, eller i själva verket, hela min datorsetup. Byggd av mig, för mig för att slippa vara IT-tekniker i hemmet som på jobbet. "Allt ska bara fungera" var byggplanen. Håller mig nu till den tanken i allt jag gör - Ett förstasteg i ett (soon to be) minimalistiskt hem.

Visa signatur

Tangentbord. Massa tangentbord.

Permalänk

Min gula skatt

Min Sony Walkman sports WM-F5. Tyvärr har den lämnat oss för de sälla jaktmarkerna men vilken kvalitet. Det va gen 1 i sports serien och sony sparade inte på det bygget. Sony bytte plasten fram inkl knappsatsen efter en mindre schöön lallagarte på en cykel. Walkmannen tog hela tyngden och smällen. Fungerade fin fint men sönderskrapad.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Keytronic Ergoforce med USB kontakt. Bästa tangentbordet, men förpassades till förrådet till förmån av ett tangentbord med upplysta tangenter och mekaniska brytare.

Permalänk
Medlem

Förutom min Commodore Amiga 4000 som jag hadde fram till 94, måste det vara mitt Diamond Monster 3D (3DFX Voodoo 1)som jag köpte i början på -97(om jag minns rätt). Minns hur polarna satt och dreglade

Och världen blev aldrig den samma igen.

Visa signatur

Main: Acer X32FP Fortress II Ryzen 5900X ROG Strix B550-F Wifi II RTX 3080 Ducky Shine 6 SH HD650 O2 amp + DAC Audioengine 2+ Samsung 970 Evo Plus 1TB + Kingston FURY Renegade 2TB
Server: Lian Li PC-V354B X11SCH Xeon E-2176G 64GB ECC RAM LSI 9207-8i
Media: Sony KD-65XF9005 Sony HT-ZF9 nVidia Shield TV pro 2019
nVidia Shield TV pro 2015 SSD Yamaha HS-5

Permalänk
Medlem

Destruction Derby 1, Wipeout, Resident Evil och Final Fantasy. Ja listan kan göras väldigt lång.

Detta är min favoritpryl då den gråa lådan har gett mig många grymma minnen. Sätta i skivan och trycka på knappen "POWER" höra boot up ljudet från PS1:an!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gleich:

Gameboy Color med Pokemon Red!

Kunde inte sagt det bättre själv

Permalänk
Medlem

Min insulinpump, livet är på riktigt jobbigare utan den.

Ska jag välja en "sweclockerspryl" så är det nog min Logiteh MX Revolution jag köpte runt 2007, herregud vilken skön mus (hehe).

Visa signatur

Eh!

Permalänk

This!

Permalänk
Medlem

@LINJEinc:

Vårt gula pacmanspel var också min spontana tanke när jag öppnade tråden, användes flitigt när jag var liten. Annars är väl den egentliga favoritkonsolen SNES, som fortfarande används ibland i sommarstugan.

Kan dock komma på fler prylar som jag tror toppar SNESen. E.g., någon nämnde en skateboard, jag kontrar med min högra rollerblade (min vänsterfot är snäppet större, så den vänstra var inte lika bekväm, men den kommer också högt upp).

Men för något lite mer eget: I högstadiet började jag införskaffa fickkalendrar (som ett litet häfte i plånboksstorlek med ~30 sidor) för att hålla koll på läxor mm. Nu tänker ni nog "WAT?! vad har det här att göra?", och nog för att det var sjukt praktiskt så är det inte hela anledningen. När jag började gymnasiet fortsatte jag skaffa dessa, och vid någon tidpunkt var det någon som sade något ball och lite dumt, som jag skrev upp i delen för anteckningar längst bak. Pang, nu hade jag en citatbok! Har 2 eller 3 av dem sparade någonstans hemma, med kalenderdelarna senare utrivna, som istället är smockade med massa roliga och smått pinsamma mina vänner sagt under gymnasietiden

Visa signatur

Redbox: Asrock B650 Lightning ATX, 7800x3D -20CCO, XFX 6950XT, 2x32GB Corsair Vengence 6400 CL32, WD SN770 2TB, Corsair RMe 1000, Lian Li Lancool 216, Peerless Assassin 120 SE
Purpbox: Z87-Pro, I5 4670K@4.2, Sapphire 290 TRI-X, 2x8GB Crucial Tactical@stock, Deep Silence 1
Samsung Evo 250+500GB + QVO 1TB, 2x1TB 7200RPM backup/lagring
Det var bättre förr: E5300 2600MHz -> 3640MHz, Celeron 300A -> 450MHz

Permalänk
Medlem

Det måste vara mitt (mina) 3DFX Voodoo2 SLI kopplade kort och upplevelsen när man körde igång spel som Quake, Doom, Half-life mm. Har faktiskt burken med korten kvar i garaget. Skulle kanske starta upp den och provköra

Permalänk
Medlem

Min favoritpryl?
Ingen aning. Däremot finns det ett par saker som användes extra mycket i min ungdom som därmed fått en speciell plats i mitt hjärta.

Tänker kanske främst på min minidisc-spelare. Enligt killen som sålde den på elgiganten var mp3 en fluga och minidisc framtiden...

Annars var det väl det första game boy. Spelades under många bilresor, lite jobbigt bara när det blev mörkt ute. Dagens ungdomar förstår inte hur svårt det var förr

Skrivet av RedZour:

http://parlourpawn.com/parlourwp2017/wp-content/uploads/2018/07/playstation.jpg

Destruction Derby 1, Wipeout, Resident Evil och Final Fantasy. Ja listan kan göras väldigt lång.

Detta är min favoritpryl då den gråa lådan har gett mig många grymma minnen. Sätta i skivan och trycka på knappen "POWER" höra boot up ljudet från PS1:an!

Och efter att det ljuva ljudet spelats upp hänger sig skiten och man måste starta om konsolen x antal gånger.

Star fighter 3000 var mitt favoritspel till PS, förstår inte varför så få ens verkar veta att det existerade.
https://www.youtube.com/watch?v=kfj0MZKx2uY