Förslag på ny funktion, Favoritgalleri/-artiklar

Permalänk
Medlem

Förslag på ny funktion, Favoritgalleri/-artiklar

Sweclockers är ett av de största, och framförallt bästa, svenska(nordiska) forumen för diskussioner gällande datorer, spel, teknik, och allt möjligt!
Jag tycker därför att det hade varit helt fantastiskt med möjligheten att utöver att följa trådar som man tycker om och är delaktig i, kunna favoritmarkera gallerier, forum-inlägg, forumtrådar, artiklar, recensioner, you name it!

Om jag vill spara ett galleri som inspiration i framtiden via sweclockers som site idag, kan jag endast göra detta genom att följa tillhörande forum eller spara det som bokmärke.
Problemet med detta är att jag kanske inte alltid är intresserad av vad som skrivs i kommentarerna till en guide eller galleri, men jag har ändå andra forumtrådar som jag vill ha en notis om, så jag kan inte stänga av notiserna.

Funktionen jag föreslår hade gjort det lättare för någon som mig som ofta sparar sweclockers artiklar och guider som bokmärken att hitta "Mina Favoriter".
Jag är också övertygad om att detta kommer bli en omtyckt, och framförallt välanvänd funktion.

Hur jag tänker mig att "Favoriter" skulle kunna se ut:

  • Under "Min profil" får man även en Tab, där du redan har forum och gallerier med mera, som heter "Favoriter".

  • Under favoriter grupperas det sedan av vilken typ av sida det är.

  • Användaren får därför en snabb överblick, och kan lätt hitta den där ovärderliga guiden på hur man överklockar en i7a från 2014, eller det där perfekta hemmabio-projektet som en användare delat med sig av.

  • "Favorit"-knappen finns i alla trådar, artiklar och gallerier, precis som knappen "anmäl" eller "rätta" gör i dagsläget

  • I Forum kan du välja att favoritmarkera hela tråden, eller ett specifikt svar (t.ex. lösningen på problemet du postade om)

  • I Gallerier kan du favoritmarkera hela galleriet, eller en specifik bild för att snabbt hitta rätt (till den där fantastiska bilden för att övertala din sambo om att det där med hemmabio inte är en så dålig idé)

Då jag inte är så duktig på att förklara i ord kan jag absolut dela med mig lite av ett photoshop experiment på hur det skulle kunna tänkas se ut, om intresse för detta finns

Permalänk
Hedersmedlem

@Goo5e: Hej Goo5e,

Tack för din feedback. Verkliga creds för en väl genomtänkt funktion. Det uppskattas och hjälper verkligen till att driva det internt för utveckling.
Har du lust får du jättegärna posta, eller PM'a tex mig, med photoshop mockups så ska vi se över internt vad vi kan göra med detta.

Mvh // Anton

Visa signatur

Dator, MOBO: Asus X99-A, CPU: Intel I7 6800k (3.4GHz), GPU: Geforce PNY 2070 Super, RAM: 4x8GB Corsair Vengeance LPX 2400MHz, OS-HDD: Intel 750 PCIe 400GB, PSU: EVGA SuperNOVA G2 850W

Permalänk
Medlem

Nu med bilder!

Här är bilderna om lite hur jag tänkt. Alla förändringar är gjorda i rött och med fel font för att det tydligt skall framgå vad som är ändrat, men har försökt göra det så likt hur forumet idag redan ser ut.
(direktlänk till bildbiblioteket på imgur)

Ny flik under "Min Profil"

Ungefär hur det hade kunnat se ut under denna flik:

Hur det hade kunnat se ut i forum, med den nya knappen:

Permalänk
Hedersmedlem

@Goo5e: Snyggt! Jag tar med mig det här så får vi se vad det kan bli av det.

Mvh // Anton

Visa signatur

Dator, MOBO: Asus X99-A, CPU: Intel I7 6800k (3.4GHz), GPU: Geforce PNY 2070 Super, RAM: 4x8GB Corsair Vengeance LPX 2400MHz, OS-HDD: Intel 750 PCIe 400GB, PSU: EVGA SuperNOVA G2 850W