Permalänk

Leva livet som ung?

För ett år sedan hade jag sambo och planerade vuxenlivet med villa, barn osv. Men nu är jag singel och således möjligheter att göra vad jag vill. Dessvärre så vet jag inte riktigt vad jag vill eller vad jag ska värdesätta i livet. Jag funderar på två alternativ i dagsläget

  • Sparar sådär lagom med pengar på banken och använder resten till massa weekends och semestrar när det passar mig. "Det är nu jag kan leva livet"

  • Säger upp mitt hyreskontrakt samt jobb, börjar jobba hos bemanningsföretag och har noll krav på bekvämlighet. Hoppar från stad till stad och jobbar så mycket jag kan. (Är sjuksköterska, det finns jobb överallt och bemanningsföretag ordnar boende på annan ort). Efter något år av detta har jag förmodligen möjlighet till minimalt bostadslån, gå i förtidspension eller något liknande 'vuxenaktigt'

Själv är jag under 30, när jag pratar med jämngamla säger de att jag ska "leva livet nu". När jag pratar med äldre har de ofta andra åsikter. Vore intressant att höra lite hur andra resonerar kring livet och hur gamla ni själva är.

Permalänk
Medlem

Men kidsen då? Är inte det prio 1?

Permalänk
Medlem
Skrivet av reverend benny:

Men kidsen då? Är inte det prio 1?

Tolkar det som att ts planerade barn med sin sambo, inte att de hade.

Jag hade passat på att leva livet medan man kan. Idag är jag 24 och varit tillsammans med min sambo i snart fem år. Vardagen börjar bli rätt tråkig och ångrar att jag stadgade mig såfort.

Permalänk

Jag tycker alt. 1 låter roligast

Visa signatur

STULET: 1600x | 980Ti | Ceslius S24| Prime B350 PLUS | 16gb Vengeance LPX 3000MHz | 850 EVO 250gb | 750gb HDD | RM550X | Carbide 600Q | HD598SE | E10K
Kylpasta på bilden...
Tagg/citat öker risken att jag ser ditt inlägg med upp till 97%!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Igelkotten Igge:

Själv är jag under 30, när jag pratar med jämngamla säger de att jag ska "leva livet nu". När jag pratar med äldre har de ofta andra åsikter. Vore intressant att höra lite hur andra resonerar kring livet och hur gamla ni själva är.

"Nu" är det enda som finns. Gårdagen är slut, och morgondagen har inte börjat än. Du ska "leva livet nu" vare sig du är gammal eller ung, singel eller sambo, har barn eller inte, osv. Att "leva livet" är inte en specifik livsstil. Att skaffa barn är att leva livet det också. Du väljer själv vad "leva livet" innebär för dig.

Permalänk
Medlem

@Baxtex:
ah, ok.
Läste TS inlägg igen och du har rätt.

Så till TS, har bara en sak att säga. Börja resa, upptäck världen.
Även om du inte stannar kvar utomlands så kommer du komma tillbaka så mkt rikare och inte bli en av den grå massan som klagar på allt och lever i en illusion att allt är så mkt bättre utomlands.
Du kommer uppskatta Sverige på ett annat sätt och också lärt känna nya sköna människor på kuppen..

Åk iväg och jobba lite ideellt, starta i NZ och känn efter.
Livet är för kort för spendera på dagar som återupprepar sig.

Och om förtidspension är någon form av mål så känns det verkligen som du behöver ut och röra på dig för att få lite luft under vingarna.

Permalänk
Medlem

Åk ut ser världen, flytta till Australien, syd Amerika, central Europa, eller var du är nyfiken på att åka och ta upp jobb på varje plats 2-3 år. Evt. kontakta röda korset och se världen genom deras organisation.

DET tycker jag

Visa signatur

Main: Acer X32FP Fortress II Ryzen 5900X ROG Strix B550-F Wifi II RTX 3080 Ducky Shine 6 SH HD650 O2 amp + DAC Audioengine 2+ Samsung 970 Evo Plus 1TB + Kingston FURY Renegade 2TB
Server: Lian Li PC-V354B X11SCH Xeon E-2176G 64GB ECC RAM LSI 9207-8i
Media: Sony KD-65XF9005 Sony HT-ZF9 nVidia Shield TV pro 2019
nVidia Shield TV pro 2015 SSD Yamaha HS-5

Permalänk
Medlem

Är 33, skaffade villa när jag var 24. Sen dess har alla pengar gått till den där jävla villan Har haft en semester utomlands sedan inköpet, dock är ju detta en personlig prioritering.

Är dock singel och har varit stora delar när jag bott i villan. Så nu när jag har pengar och byggnaderna är renoverade, så kommer jag börja resa några gånger per år. Men Ayia Napa, Ibiza och dylikt har man ju missat.

TL:DR
Lev livet.
Hus/lägenhet, barn, familj kommer komma ändå om det är något du vill ha.

Visa signatur

Arbetsstation/streamdator: Define R6, Ryzen 2600, 16GB DDR4, EVGA 980ti.
Speldator: Define R6, 6700k, 16GB DDR4, MSI 2080ti X Trio.
Filserver: Define R6, 2500k, 16GB DDR3, EVGA 960.

Permalänk
Medlem

Gör vad du än vill göra nu. Sen blir det inte av. Fru, barn, hus, jobb. Alla väldigt underbara saker, men även väldigt bra på att hålla dig "fast" hemma.

Visa signatur

Ryzen 5800X3D, Msi B450 Tomahawk, RX 7800XT, 32 Gb Corsair Vengeance Pro, vattenkylning.

Permalänk
Medlem

Jag ångrar inte för en sekund att jag inte "levde livet". När jag ser tillbaks är jag nöjd med mina beslut och att jag fattade dem. Jag känner heller inget behov av att kompensera för dessa "borttappade" (läs: välinvesterade) ungvuxna år.

Fråga andra vad som är bäst för dig är som att be frisören om råd på valutahandel. Bara du vet vad som är bäst för dig, följ inte andras råd utan använd dem som grund för att avgöra hur du vill leva ditt liv och vilka mål du vill uppnå.

Börja i den änden. Fråga dig själv vilka mål du vill nå med ditt liv, och fråga om att "leva livet" idag uppfyller dessa mål. Ibland kan det vara bra att få det ur sitt system, ibland introducerar du mentaliteten i ditt system och 20 år senare har du fortfarande inte fått det ut ur dig och du sitter fast på samma ställe i ditt liv utan att ha kommit nånvart. Det är helt individuellt, bara du kan bestämma vad som gäller för dig.

Permalänk
Medlem

@Raphaei:
Alla är ju dock inte lika säkra på sin sak och vill bolla tankar. Det är aldrig fel att bli inspirerad eller fråga saker, man sitter sällan inne med alla svaren själv.
Att "leva livet" kan ju betyda en massa saker, men precis som att du INTE ångrar saker så är det något som jag upplever att faktiskt många gör och det är lite sorgligt.

Mkt handlar om magkänsla.
Vissa får en go magkänsla av att komma hem till rutiner, vissa får det av att uppleva nya saker borta, vi är alla olika.

Precis som du skriver till TS så är det bra att fundera på vilka värderingar och mål man har i livet, men det är inte alltid en lätt fråga att svara på.
Det mesta jag upplevt, lärt mig och som format mig är saker som jag inte planerat ska hända eller som legat inom min målbild.
Men har man ett hum om vad man brinner för eller vad som gör en glad så är det ju en bra start.

Men att sikta på att bli förtidspensionär känns lite farligt, man kanske ska fundera på vem det är som betalar för förtidspensionärerna.

Permalänk
Medlem

Vad du än gör så bli inte bekväm för klockan tickar... ta första bästa som lockar och stick

EDIT: Är själv 26 men livet har varit lite struligt om man säger så....

Visa signatur

R7 5800X3D | MSI X470 GAMING PLUS | 32GB 3200MHz CL16 | Powercolor Radeon RX 5700XT 8GB Red Dragon | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung 860 EVO 1TB | Kingston A2000 1TB | 2x 3TB HDD | Seasonic FOCUS Plus 650W Gold

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aldric T:

Gör vad du än vill göra nu. Sen blir det inte av. Fru, barn, hus, jobb. Alla väldigt underbara saker, men även väldigt bra på att hålla dig "fast" hemma.

Håller inte med, har själv fru, barn och villa. Inga problem att göra aktiviteter för mig själv eller med familjen.
Allt handlar om vilken form av relation man är i, om de andra förstår vikten av egentid ibland.

Att resa med eller hitta på saker med barnen, är bara ens egna fantasi som sätter gränserna.

OT
Gör vad du känner är bäst, det enda du kommer att ångra i livet är det du aldrig gjorde.

Permalänk
Medlem

Allt beror ju på vad man vill ha. Har du möjlighet så res och utforska världen och andra människor. Du kommer garanterat bli en mer ödmjuk och erfarenhetsmässigt rikare människa på alla sätt.

Och precis som Mologorain säger, "det enda du kommer ångra i livet är det du aldrig gjorde".

Permalänk
Avstängd

Alla familjer måste inte innehålla barn. Själv är jag 43 och sambo sen snart 20 år, inga barn.
Jag kanske missar något i mitt liv men som världen ser ut just nu så skulle jag absolut intevälja att ha ett barn. Jag proriterar mig och min sambo istället. Vi har ett för stort hus men njuter varje dag. Vi åker inte utomlands varje år men ser inte heller det som något man måste göra.

När vi var yngre och blev utan jobb så flyttade vi, har nu bott på tre olika städer runt om i Sverige för att jobben har funnits där. Det är ingen ide att vara rädd att flytta för det finns trevligt folk i varje stad. Allt blir så mycket enklare utan barn. Har vän här i stan som mer eller mindre inte kan flytta då rätt skola finns i hans område, barnens aktiviteter som de givetvis måste ha skjuts till ligger inom bra avstånd. Det är ett lugnt område.

Så mitt tips är att bara för att du blir sambo så behöver inte allt förrändras. Man kan gå ut och äta, man kan resa och man kan göra vad man vill.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Jag ångrar att jag aldrig åkte till Ibiza, kos o liknande....
Iofs så hade ja så lite social kompetens att det kanske inte hade gett så mycket. Nu däremot hade jag fixat det galant men nu har jag också hunnit bli 35 (vart tog åren vägen??). Får säga jag är 25 antar jag....

Du är fri NU!

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Livsnjutare 😎

Bara du kan ju välja vad som är "rätt eller fel" i din situvation.

Jag hade dock också passat på att leva lite som dagen kommer om jag hade kunnat.
Det är nog kul i något år eller två, sedan börjar man kanske få ångest för vad man borde göra med sitt liv ?

Oavsett, så tänk igenom vad du gör och varför - eftersom dina val nu kommer påverka ditt liv på ett eller annat sätt framöver...

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •

Permalänk
Medlem

http://www.theadventurists.com/

Gör ett av äventyren såsom the Rickshawrun.

Permalänk
Medlem

Amen, @reverend benny!

Nu är vi ju alla olika med prioriteringar och intressen, men att resa är för mig det mest givande jag gjort (och fortfarande gör). Att se nya platser, göra saker man aldrig annars skulle gjort och träffa människor från jordens alla hörn.

För att dra min egen story (tl;dr längre ner):
När jag var 16 fick jag mitt första jobb i en matbutik. Trivdes rätt bra och var där tills jag fyllde 22. Då kände jag att "så här kan jag ju inte knega hela livet", så jag sa upp mig och drog till USA i tre månader och volontärarbetade i nationalparker i Arizona och Utah. Jag jobbade med andra volontärer från Nordamerika, Europa och Asien. De är fortfarande tre av de bästa månaderna i mitt liv. Mer eller mindre samma dag som jag kom hem igen bokade jag 6 nya månader följande år.
Efter de 6 månaderna 2013 fick jag jobb som 3d-grafiker på en liten indiespelstudio. Jag älskade jobbet och trodde verkligen att jag hittat rätt. Men efter 3 år där kände jag att jag var fast i ekorrhjulet igen, så jag tackade för mig och i December förra året köpte jag en enkelbiljett till Australien och sa adjö till Sverige. Idag har jag varit "down under" i nästan 10 månader. På den tiden har jag hunnit se en bit av landet, lära känna folk längs vägen och göra diverse jobb som jag aldrig hade gjort hemma. I skrivande stund sitter jag i Byron Bay och dricker en kall öl efter en lång dag i bilen. Jag ÄLSKAR att resa och jag har inga planer på att komma hem någon gång snart.

Medan mina syskon och vänner börjat bli klara med utbildningar, starta karriärer, skaffa bostad och förhållanden, är jag ute och lever livet på mitt sätt. Jag är inte intresserad av att göra karriär och ha semester 5 veckor om året tills jag går i pension. Jag tycker att livet ska levas varje dag och att ett rikt liv innehåller många intressanta upplevelser, något man i min mening inte får mycket av när man lever "Svensson-livet"

Men som jag sa innan är vi ju alla olika. Mina vänner vill ha karriär, stabilitet och familj. Själv gillar jag att inte veta vad som händer imorgon eller ens vart jag kommer att vara om en vecka.
Imorse råkade jag till exempel av en slump hamna på en offroadsektion i en liten nationalpark. Det var jävligt ojämn terräng och många sektioner med rätt lös sand, så jag var nervös att jag skulle fastna. Men, tänkte jag, jag har ju inte köpt en 4WD utan anledning. Så jag googlade vad jag behövde tänka på när man kör i sagd terräng, slängde iväg en snabb bön till offroad-gudarna och sen körde jag - och allt gick bra! Det är den typen av oförutsedda händelser jag älskar. Vem vet vad jag stöter på imorgon?

tl;dr
Ut och res för tusan! Jag har aldrig hört någon säga att de ångrar att de reste. Tvärtom har jag hört många säga att de ångrar att de inte reste när de hade chansen. Många av de intressantaste människorna jag träffat är dessutom också de mest beresta. För inte inte tala om hur bra det är att ha kontakter runtom i världen.

Testa en månad eller två någonstans du tycker verkar intressant och se vad du tycker. Jag garanterar att du inte blir besviken

Jag skulle kunna skriva 50 000 ord om hur bra det är att resa, men någon måtta får det vara

Visa signatur

5950x | 64GB | RTX 4090 | 1000W

Permalänk
Avstängd
Skrivet av thethieme:

Amen, @reverend benny!

Nu är vi ju alla olika med prioriteringar och intressen, men att resa är för mig det mest givande jag gjort (och fortfarande gör). Att se nya platser, göra saker man aldrig annars skulle gjort och träffa människor från jordens alla hörn.

För att dra min egen story (tl;dr längre ner):
När jag var 16 fick jag mitt första jobb i en matbutik. Trivdes rätt bra och var där tills jag fyllde 22. Då kände jag att "så här kan jag ju inte knega hela livet", så jag sa upp mig och drog till USA i tre månader och volontärarbetade i nationalparker i Arizona och Utah. Jag jobbade med andra volontärer från Nordamerika, Europa och Asien. De är fortfarande tre av de bästa månaderna i mitt liv. Mer eller mindre samma dag som jag kom hem igen bokade jag 6 nya månader följande år.
Efter de 6 månaderna 2013 fick jag jobb som 3d-grafiker på en liten indiespelstudio. Jag älskade jobbet och trodde verkligen att jag hittat rätt. Men efter 3 år där kände jag att jag var fast i ekorrhjulet igen, så jag tackade för mig och i December förra året köpte jag en enkelbiljett till Australien och sa adjö till Sverige. Idag har jag varit "down under" i nästan 10 månader. På den tiden har jag hunnit se en bit av landet, lära känna folk längs vägen och göra diverse jobb som jag aldrig hade gjort hemma. I skrivande stund sitter jag i Byron Bay och dricker en kall öl efter en lång dag i bilen. Jag ÄLSKAR att resa och jag har inga planer på att komma hem någon gång snart.

Medan mina syskon och vänner börjat bli klara med utbildningar, starta karriärer, skaffa bostad och förhållanden, är jag ute och lever livet på mitt sätt. Jag är inte intresserad av att göra karriär och ha semester 5 veckor om året tills jag går i pension. Jag tycker att livet ska levas varje dag och att ett rikt liv innehåller många intressanta upplevelser, något man i min mening inte får mycket av när man lever "Svensson-livet"

Men som jag sa innan är vi ju alla olika. Mina vänner vill ha karriär, stabilitet och familj. Själv gillar jag att inte veta vad som händer imorgon eller ens vart jag kommer att vara om en vecka.
Imorse råkade jag till exempel av en slump hamna på en offroadsektion i en liten nationalpark. Det var jävligt ojämn terräng och många sektioner med rätt lös sand, så jag var nervös att jag skulle fastna. Men, tänkte jag, jag har ju inte köpt en 4WD utan anledning. Så jag googlade vad jag behövde tänka på när man kör i sagd terräng, slängde iväg en snabb bön till offroad-gudarna och sen körde jag - och allt gick bra! Det är den typen av oförutsedda händelser jag älskar. Vem vet vad jag stöter på imorgon?

tl;dr
Ut och res för tusan! Jag har aldrig hört någon säga att de ångrar att de reste. Tvärtom har jag hört många säga att de ångrar att de inte reste när de hade chansen. Många av de intressantaste människorna jag träffat är dessutom också de mest beresta. För inte inte tala om hur bra det är att ha kontakter runtom i världen.

Testa en månad eller två någonstans du tycker verkar intressant och se vad du tycker. Jag garanterar att du inte blir besviken

Jag skulle kunna skriva 50 000 ord om hur bra det är att resa, men någon måtta får det vara

Låter som ett härligt liv. Ett tips är att ta en vända till Nya Zeeland. Ett helt underbart land och utan alla giftiga och farliga djur som finns i Australien.
Lycka till på dina resor.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefflo:

Låter som ett härligt liv. Ett tips är att ta en vända till Nya Zeeland. Ett helt underbart land och utan alla giftiga och farliga djur som finns i Australien.
Lycka till på dina resor.

Det är väldigt härligt kan jag lova! Det är planen faktiskt. Mitt visum går ut i December nästa år och då tänker jag hoppa över till NZ och kolla läget. Efter det kanske det blir Asien. Vem vet?

Visa signatur

5950x | 64GB | RTX 4090 | 1000W

Permalänk
Medlem

Det bästa jag gjort i mitt liv var språkresa till Japan. Hade jag fått chansen att åka igen så hade jag suttit på planet direkt. Men nu har jag en japansk sambo som vägrar bosätta sig och jobba i sitt hemland så jag får nöja mig med att resa dit en gång om året.

Permalänk
Medlem

Är 25 nu, och har (inte) levt livet, med sjukdomar och depression osv.
Tittar jag tillbaka nu så är det ju flera år till spillo. Hade jag orkat, vågat och kunnat så hade jag definitivt levt livet.
Väldigt många verkar skaffa familj väldigt tidigt nu för tiden, det är väl trendigt.

Permalänk
Medlem

Alternativ 1 låter ju onekligt mer lockande.
Hade jag varit i din sits hade jag jobbat och sparat pengar i 6 månader, sedan hyrt en bungalow i Indonesien och surfat tills pengarna var slut.

Visa signatur

ASUS Z170-K | ASUS Strix 960 OC 4GB | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz | Core i5-6600K @4,2Ghz| Corsair 650W | Fractal Design Define S | BenQ XL2411 144hz | Intel 600p M.2 256gb

Permalänk
Medlem

@m4gnify: Det är aldrig för sent att börja leva som man vil. Själv är jag 27 och känner ingen stress att slå mig ner och skaffa familj och allt vad det innebär. Det handlar bara om att våga ta klivet. För mig var det att lämna min "comfort zone" och åka till ett nytt land där jag inte känner någon och prova något helt nytt.
Det behöver inte vara så dramatiskt, varje steg är ett steg framåt. Se framåt och tänk inte på förlorad tid

Visa signatur

5950x | 64GB | RTX 4090 | 1000W

Permalänk
Medlem

Det där med "leva livet" är ju extremt individuellt, jag har Barn, fru, villa, flera bilar etc och mitt liv började med dem, har gett mig så mycket mer än ihåligt flänga runt och se världen och träffa folk, jag personligen hade inte kunnat tänka mig att vara ensam igen.

Vi reser varje år 1-2 gånger (vi har lägenhet i Spanien vilket underlättar) för att ta det lugnt och få värme, då och då blir det någon lite mer spännande resa, det ökar med barnens ålder men jag reser mest för att få ha det gott

Viktigt är att man som par har förståelse för varandras intressen och krav på egentid, vilket fungerar ypperligt för mig, jag har retro datorer/Retro tv-spel, modern hårdvara och ett stort intresse för digitalelektronik från att bygga till att reparera samt att programmera. Detta tar då hela vinden jag fått inreda som hobbyrum och halva garaget med arbetsbänkar med utrustning men då hon vet att det är vad jag tycker om knorrar hon inte.

Alla är vi olika, men jag saknar absolut inte mina yngre år och tycker absolut att livet idag är hundrafalt mycket mer givande!
Får jag backa klockan hade jag inte ändrat på något förutom att kanske köpt hus tidigare

Kan tillägga att jag är händig och tycker om att bygga/laga även utanför elektronikvärlden, så projekt/reparation i huset skrämmer mig inte utan uppskattas vilket kanske underlättar.

Att våga ta klivet för mig var att gå in i livet jag har idag, det som förhoppningsvis skall vara livet ut och bättre än jag har det idag har jag inte haft det.

Visa signatur

Amiga 3000 (1990), CPU: 68060 66MHz, RAM: 2MB chip 470MB Fast, GFX: ECS+RTG zz9000 @ 1920x1080, HDD: 32GB SSD/PATA, 128GB SCSI, DVD-Brännare/SCSI, Chassi: Original Desktop. www.som99.se
Primär workstation: i9-12900KS, 128GB RAM, intel A770 16GB.

Permalänk
Avstängd

Jag tycker också att du skall fundera över vad du själv vill, kanske spara ihop till färre men längre och mer intressanta resor som du tänker till litet mer kring än de vanliga partyresorna (dessa kan ju vara kul på sitt sätt också, men man kan ju göra bäggedera om man vill, det finns idag billiga "partyresor" om man känner för det)? Det skulle nog jag gjort.
Planera innan i grova drag (så du tex inte bränner bort 20 tusen på en massa fester och skit, men avsätt gärna ett par tusen till en rolig kväll med polare på en solig strandbar någon enstaka gång om du vill det och det känns rätt), men ingen spikad plan som du inte kan ändra på plats tycker jag.
Tänker du till litet mer kring vilka resmål du vill uppleva och hur du vill ha dina resor, osv så skulle jag också ha sparat ihop mer till sådana resor och sedan göra det.

Alternativ 2 kan du alltid göra närsomhelst i livet fram till 50 års sträcket då man kanske behöver trappa ned.

Det är DINA pengar som du har jobbat ihop ärligt, du gör vad du vill med dem, det gör dig inte till något slags parasit.

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Medlem

Detta må vara lite off-topic men jag kan inte låta bli. Jag har en fråga till alla som varit ut och rest och vänt på livet helt och hållet. HUR i hela vida världen har ni RÅD?

Det kostar fruktansvärt mycket pengar att resa samt ha mat och husrum och vad gör man med sina dyrbara tillhörigheter? Donerar allt till närmaste loppis eller sopis? Dessutom blir man blir tvungen att säga upp lägenhetskontrakt (eller huset) om man vill slippa betala räkningar på distans för något man inte har nytta av. Hur går man till väga? Vad gör man när pengarna är slut?

Permalänk
Medlem

Jobba på och spendera pengar på att åka på härliga weekends och kanske en och annan långresa till Asien. Jobba och vara vuxen kommer du ha gott om tid att göra senare, men ung är du bara en gång.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Medlem

Har vänner som fick barn vid 20. Nu när vi är 40 så börjar deras ungar flytta hemifrån. Så nu har han en vuxeninkomst, inga barn hemma o all tid i världen. Han lever livet! Samtidigt har jag småbarn o är fast hemma tills jag är 55-60 år...

Så allt har fördelar o nackdelar.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3