Permalänk
Moderator
Moderator

Elgato Stream Deck - en kort titt.

Hemsidan för Elgato Stream Deck

När man streamar live så är det alltid krångligt att tabba ur för att göra något i OBS eller ändra något på datorn. Vad stream deck gör är egentligen inget nytt, man kan göra allt det med hotkey mapping och tredjepartsprogram.

Men stream deck förenklar och förtydligar på ett väldigt bra sätt vilket är precis vad man behöver som streamer mitt i pågående sändning.

Beklagar att det är svårt att se, kanske kan göra om videon med riktigt ljus istället.

I videon ovan så visar jag drag and drop, bygga folders, konfig av snabbknappar för att växla mellan OBS scener, kontrollera ljud i olika källor etc. Man kan till och med sätta upp custom meddelanden till twitch chatten vilket gör det mycket enkelt att skicka ut ett ofta repeterat meddelande. Rules kanske? Man kan styra funktioner i datorn, ljud eller allt du kan nå med hotkeys.

I och med att LCD knapparna sätter en ikon och tillåter en kort text så blir det mycket överskådligt och lätthanterat. Det är en bedrägligt enkel pryl som tillåter komplexa kontrollnivåer. Man kan alltså bygga folders på 14 knappar (15e knappen bör vara retur) vilket ger stora möjligheter.

Har ni frågor, släng på i tråden. Jag kanske gör en längre mer omfattande video med kommentarer om det finns intresse.

Visa signatur

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers

Permalänk
Moderator
Forumledare

@Lan Ser sjukt smidigt ut. Det kan ju vara användbart i andra applikationer med som premiere/Photoshop etc.

En fråga om knapparna. De ser väldigt stela ut, men hur känns dessa under användning? Är det som knapparna på en kopiator från tidigt 2000-tal eller mer som ett tangentbord?

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Moderator
Moderator

@NordhNet: Knapparna är lite plastiga (LCD skärmar) men har en tydlig taktil känsla i nedtrycket, man kan inte missa att man tryckt ner tangenten. Det går att trycka ner hela eller ena sidan bara, det ger utslag också. De är tämligen behagliga för fingrarna även om de är blanka, platta och saknar texturen hos tangentbordet. Centerknappen har en upphöjd del så man hittar den utan att behöva titta.

Vet inte om jag skulle beskriva känslan av själva nedslaget som endera men närmare en kopiator från tidigt 2000tal än riktigt tangentbord. Svårt, ska fundera lite på den där.

Visa signatur

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers

Permalänk

Har använd Stream Deck ett tag nu och gillar den skarpt. Är dock ingen heltids streamer eller så, men har ändå haft stor glädje av vid stream eller allmänt produktivitet i Windows, Adobes program mm.

Har även funnit stor glädje i att göra grafik för knapparna Har gjort en bundle med en rad overlays, ramar och bakgrunder som man kan använda med Elgato's Key Creator. Kan laddas ner här. Håller dock på att bygga om sidan så den kan möjligtvis upplevas lite stökig till och från.

Visa signatur

Asus Rampage V Extreme U3.1 | Intel I7 5960x w. Corsair H110i GTX | Corsair Vengeance LPX 32gb 2666 Mhz | Asus GeForce GTX 1080 TI OC | Samsung 850 Pro + WD lagring | Corsair RM850x i ett Corsair Obsidian 750D