Permalänk
Medlem

black screen of death (?)

Moderkort: ASUS ROG MAXIMUS VII HERO
cpu : Intel Core i7-4790K
Cpu kylare : Noctua NH-U14S
GPU 2x :Gigabyte Radeon R9 290 4GB
PSU : Cooler Master Power Supply V1000 1000W 80 PLUS Gold
RAM : 16gb corsair 1833 Mhz(?)
OS : W10

Hej jag satt och spela PUBG med mina vänner när jag fick ett felmeddelande där det stod något om memory loss och sekunden senare så frös datorn. Jag försökte med lite ctrl alt delete men inget hände. bestämde mig för att trycka på omstart knappen på chassit och efter ett tag reagerade jag på att jag inte fick fram någon bild. Det var som att skärmen var i avstängt läge medans datorn var igång. även mus och tagentbord tycks inte fungera.

Vad har jag testat :
jag har bytt plats på grafikkorten, jag har testat att byta plats på DVI kabeln på bägge korten samt på moderkortet utan resultat.
när jag öppnar burken så lyser alla dioder som skall lysa och fläktar snurrar som det skall. jag har även tagit ut det runda batteriet på moderkortet samt tagit ur RAM minnen och satt tillbaka dem igen. jag har 2 st skärmar och ingen av dem vill fungera, har testat både hdmi och dvi kabel. skärmarna själva fungerar som det skall.

har jag lyckats bränna bägge grafikkorten? låter väl inte så värst troligt. har processorn gått? kanske moderkortet? har just nu ingen möjlighet att byta ut dessa komponenter då jag inte har några andra till hands. i och med att allt annat lyser så känns det väl märkligt om det skulle vara PSU?

sammanfattning: Mus, tagentbord och skärm får ingen kontakt med datorn, alla fläktar och dioder är igång.

är det någon som varit med om samma?

Permalänk

@MoLiNf: Har du provat med bara ett grafikkort inkopplat, kan ju vara så att bara ena är bränt?
När du provade på cpuns inbyggda grafik hade du grafikkorten i då, tror inte det funkar med den då.