Varför hatas feminister så mycket?

Permalänk
Avstängd

@Ozzed:

Du verkar inte kunna se hela bilden av hur världen fungerar.

Dina argument har förlorat all mening och har ingen vikt i denna tråd, ok du tror inte att rasism emot vita finns och att att du ställer dig bakom Feminazi.

Sweclockers borde ha en ignore funktion så man inte behöver se vad vissa individer skriver så slipper man argumentera med dem.

Du lever i en bubbla av ignorans.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av huttala:

Tack!

Skillnaden på flashback och Sweclockers är ju dock att detta forum är modererat och om det spårar ur för mycket så blir folk bannade och tråden blir med största sannorlikhet låst.
Därför kan man komma fram till mycket mer här än på flashback där det bara blir lekstuga av det hela.

Det har du rätt i!

Hoppas bara moderatorerna hinner med allt. Fokus kanske tas från andra håll för dem.

Personligen kollar jag ofta av rutan "nytt i forumet" uppe i högerhörnet, och denna fylls allt oftare dessa tider med trådar som denna. Enligt mig skulle det vara intressantare med teknikrelaterade rubriker som får plats där.

Vill jag läsa om Donald Trump, Sverigedemokraterna, feminister, invandring och annat så letar jag upp ett annat forum.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Granter:

@Ozzed:

Du verkar inte kunna se hela bilden av hur världen fungerar.

Dina argument har förlorat all mening och har ingen vikt i denna tråd, ok du tror inte att rasism emot vita finns och att att du ställer dig bakom Feminazi.

Sweclockers borde ha en ignore funktion så man inte behöver se vad vissa individer skriver så slipper man argumentera med dem.

Du lever i en bubbla av ignorans.

Det kommer inte som en överaskning att du tycker så, men det i sak är knappast ett motargument.

Det har funnits en Ignore-funktion. Jag upplevde Sweclockers som mycket trevligare på den tiden. Det har även föreslagits av flera att den ska återinföras men de har sagt nej till det för att det blir "rörigt". Jag fattar inte vad det är som blir rörigt, men men...

Hur som helst så är det knappast jag som inte ser "hela bilden" när det finns folk som anser att rasism mot vita är ett större problem än rasism mot svarta och kvinnoförtryck.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elakekocken:

Varför?

För att feminister är jävligt snabba med att basunera ut vad dom själva tycker utan någon som helst respekt för någon annans åsikter. Det en feminist säger är lag, håller du inte med blir du stämplad av feministen som rasist, moderatsvin, kvinnohatare/förnedrare etc. Sen säger man ditt eller datt som råkar trampa en minoritet, utlänning eller annat så hävdar de tolkningsföreträde. Tycker sig någon minoritet bli kränkt för ett ord eller händelse så är det den enda individen hela Sverige måste anpassa sig till pga tolkningsföreträdet. Samma argument och samma skrot och korn och samma sätt att hävda sig på. En kvinna som inte rakar sig under armarna lägger upp det på Facebook och förväntar sig vadå? Tydligen en reaktion i stil med "vad vacker du är". Man får inte enligt feminister tycka att något är osmakligt som de själva står för, men dom säga, göra och tycka som de vill, håller du inte med så är de framme med stämpeldynan och åsiktsmaskinen igen och för att inte glömma, deras egen regelbok om vad som är rätt och fel.

Som min sambo säger; man behöver inte raka sig för någon annans skull utan kanske för sin egen för att få en känsla av fräschhet och för att mjukt är skönare än strävt.

Men det är också en av feminismens grundpelare, man ska få se ut som man vill. Jag håller med till fullo. Men ser jag en bild på håriga kvinnoben på sociala medier, i mitt flöde, som jag inte har bett om, så känner jag mig kränkt för jag gillar inte vad jag ser, men det har jag inte rätt till att tycka, inte högt i varje fall, men de håriga benen skall få visas utan pardon.

Vad jag vill komma fram till också är, att diskussioner med feminister ofta tenderar att loopa runt och man hamnar alltid i en återvändsgränd. En människa utan feministiska åsikter, en människa som tycker och tänker lite olika om allting är ofta roligare och mer givande att ha diskussioner med. På det sättet är feminister ganska otroliga, för det är som att allihop läser ur ett och samma manus där de flesta åsikter ordagrant mening för mening upprepas oavsett vilken person med feministiska åsikter man pratar med. Alla tycker exakt likadant. Jag tycker det är jättekonstigt och otroligt enkelspårigt.

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Avstängd

@Ozzed:

Det är redan bevisat av en ryss hur människor i den här kategorin fungerar, de spelar ingen roll hur mycket bevis man lägger framför näsan på dig så kommer du fortfarande sitta och hålla kvar vid din agenda av total ignorans.

Du kunde lika gärna skrivit att du tillhörde KKK i min mening är på samma nivå.

Gör ett IQ test, det kommer inte att gå bra för dig. Finns ingen människa med hög IQ som kan ställa sig bakom det du skriver. För människor som tillhör femininazis tänker med känslor och inte med logik. Oavsett hur smart du försöker få dig själv att framstå med välskrivna meningar så kommer de aldrig att ta bort vad du försöker förklara. Du har inte rätt, du har fel i allt du skrivit :). Fortsätta leva i din lilla bubbla xD

Permalänk
Avstängd

För att göra de enklare.

https://youtu.be/Q8TE_QMa3fw?t=42m1s

Så jävla kul och se hur han för 30år sedan satt och förklara hur dagens individer av en viss kategori fungerar.

Alla borde se den här. De är som att sätta en stor jävla punkt på hela den här tråden.

Permalänk
Medlem

Mitt problem med Femisisterna är att jag för ca ett halvt år sedan blev uthängd på Freja Lindbergs instagram som en hater. Problemet är att jag inte ens visste om vem hon var och visade sig att hon tagit fel person. Jag fick flera grova hot m.m. Och var omöjligt att få bort bilden då hon bara blockade mig så fort man försökte få kontakt med henne, Och Instagram gjorde inget heller. Övervägde att anmäla henne för förtal men blev inget.

Så jag har fått uppleva de sunkigaste delarna av Feminism. Jag är själv för jämställdhet då jag tycker det är viktigt. Men manshat är något helt annat. Och tyvärr så smutsar tyvärr manshatarna ner feminismens innebörd

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Fördelningspolitik brukar det kallas. Orättvisor som kommer därav bekämpas redan idag. Jag t. ex, som är gravt synskadad och rörelsehindrad uppbär vårdbidrag från staten som skall täcka merkostnader som mitt handikapp medför. Det är ett exempel.

Det finns en rad grejer man kan göra med fördelningspolitik. Jag skulle t. ex kunna tänka mig en "mansskatt" som täcker upp för det lönegap som inte kan förklaras av de faktorer som nämns ovan.

Sen kan du såklart tycka att mina lösningar är knasiga, men nu frågade du ju faktiskt hur jag vill bekämpa de orättvisor som finns och då fick du svar också.

Nej, det är inte vita mäns fel att de föds som vita män. Det handlar bara om olika synsätt. Antingen så inser man att man som vit man är lyckligt lottad och är villig att kompensera andra för det, eller så anser man att det inte är ens eget fel att andra far med olycka och står med armarna i kors medans andra människor lider, men då jag är humanist och altruist så ser jag inget lockande med det senare synsättet.

Så du säger att jag som är född i Sverige ska egentligen skämmas för att jag föddes här och inte i whateverthefuckistan och eftersom jag är vit så har jag aldrig erfarat samma motgångar i livet som någon som är född i whateverthefuckistan? Men om jag som privilegad vit Svenne är villig att krypa till korset och kompensera (utveckla det där tack!) alla icke-vita för alla illdåd som alla vita har gjort så gör det mig till en bätte människa?

Öhh...

Då är jag hellre en brutal realist än en idealisk humanist. Så länge som det finns 7 miljarder människor i världen och antalet människor ökar stadigt så är mänskligheten oavsett hudfärg, födelseort, livsåskådning och framtid, det jag kommer bry mig allra minst om.

Visa signatur

Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=Mr_B=-:

Aha. Det är därför media är fullt med artiklar om hur företag söker just långtidsarbetslösa med lönebidrag. Man bryr sig egentligen inte ens om kvalifikationerna, första frågan till sökande är "har du lönebidrag", och arbetsförmedlingens anställda vågar inte ens låta bidragsdelen gå ned som den ska efter anställningstid, för då blir den sökande arbetslös igen. Från politiskt håll väsnas man, och ska hitta på något för att "påverka" situationen.
När vi lever i så skilda verkligheter känns det inte lönt att fortsätta diskutera. Återkom när du tittat på nyheterna?

Siffrorna visar på att det finns en statistiskt osäker siffra, på hur stor skillnaden är. 2-5%. Det finns tydligen inget underlag som visar varför skillnaden finns, bara att den finns. När man frågar om underlaget, blir folk sura, och grinar illa, så jag misstänker att man vet att det är statistiskt osäkert, och att underlaget inte visar varken bu, eller bä. Jag håller fullständigt med dig, siffrorna bevisar inte att det sker någon diskriminering, och det verkar inte ens ha varit syftet med att ta fram siffrorna från början, eftersom man inte tagit fram det underlaget.

Jag förstår precis vad du menar. Det är för jävligt att när man har pluggat barn och fritid på gymnasiet, sedan pluggat med inriktning barnpedagog på högskolan, inte får bättre betalt än de som gick bygg på gymnasiet, och sen inte vidare utbildade sig.
Faktum är att utbildningen ska vara relevant för yrket, annars kommer du inte ha någon nytta av den när du löneförhandlar. Det är en självklarhet.
Elfirman har mycket begränsad nytta av att du är utbildad bilmekaniker, eller kontorist, när ditt jobb är att koppla el... osv.

En begränsad insats som har ett enormt genomslag, och snedvrider arbetsmarknaden, och har gjort under åratal. Men jag förstår varför diskussionen inte går någonstans. Det verkar som om en del i diskussionen helt enkelt är helt immuna mot alla nyheter de senaste 20 åren eller så. Vi har helt enkelt olika utgångspunkter, och den du utgår ifrån verkar helt enkelt inte finnas längre.
B!

Du utgår alltså från enstaka saker du hör på "nyheterna"? Vilka nyheter då om jag får fråga.

Tittar vi tillbaka ett par år på exempelvis 2014 fanns det 32 000 personer i Sverige som hade någon form av lönesubvention via staten. När året var slut hade 263 personer arbete. Det kallar jag knappast för någon stor påverkan och frågan är ju om det är tal om något riktigt jobb från början?

Finns en bra artikel om detta här: http://www.sydsvenskan.se/2016-04-04/de-flesta-fick-inget-job...

Som jag skrev tidigare kniper sannolikt i stort sett inga människor med lönebidrag några ordinarie arbeten på arbetsmarknaden idag. Det nyttjas oftast enbart av oseriösa företag och aktörer för att inom kort kastas bort. Ingen bra lösning.

Gällande diskriminering säger jag som jag sagt innan. Har personligen ingen aning om ca 5% i löneskillnad inom samma bransch beror på diskriminering eller ej, men i undersökningen som till stor del ligger till grund för den här diskussionen har man plockat bort de faktorer som skulle kunna påverka löneskillnader. Faktum är att det kvarstår i snitt ca 17 000kr per år i skillnad mellan kvinnor och män i samma branscher. Det är enligt mig inte bra och vi borde alla vara mer intresserade av att få bort den här skillnaden istället för att dividera om huruvida det handlar om diskriminering eller ej.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Foxmaner:

Mitt problem med Femisisterna är att jag för ca ett halvt år sedan blev uthängd på Freja Lindbergs instagram som en hater. Problemet är att jag inte ens visste om vem hon var och visade sig att hon tagit fel person. Jag fick flera grova hot m.m. Och var omöjligt att få bort bilden då hon bara blockade mig så fort man försökte få kontakt med henne, Och Instagram gjorde inget heller. Övervägde att anmäla henne för förtal men blev inget.

Så jag har fått uppleva de sunkigaste delarna av Feminism. Jag är själv för jämställdhet då jag tycker det är viktigt. Men manshat är något helt annat. Och tyvärr så smutsar tyvärr manshatarna ner feminismens innebörd

För jävligt rent ut sagt. Synd att du inte anmälde.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Solaris:

Så du säger att jag som är född i Sverige ska egentligen skämmas för att jag föddes här och inte i whateverthefuckistan och eftersom jag är vit så har jag aldrig erfarat samma motgångar i livet som någon som är född i whateverthefuckistan? Men om jag som privilegad vit Svenne är villig att krypa till korset och kompensera (utveckla det där tack!) alla icke-vita för alla illdåd som alla vita har gjort så gör det mig till en bätte människa?

Öhh...

Då är jag hellre en brutal realist än en idealisk humanist. Så länge som det finns 7 miljarder människor i världen och antalet människor ökar stadigt så är mänskligheten oavsett hudfärg, födelseort, livsåskådning och framtid, det jag kommer bry mig allra minst om.

Vem har sagt något om att skämmas? Att inse att man är född med fördelar man inte borde ha är inte samma sak som att skämmas.

Sen är det väldigt lätt att inte bry sig om orättvisor som man inte drabbas av, eller rent av tjänar på.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoff3th3m4n:

För jävligt rent ut sagt. Synd att du inte anmälde.

Det som var det tragiska i detta var att jag endast var 15 år. Och bilden var från när jag var 13-14 år. Och att se vuxna människor sitta bakom skärmarna och sörjer sina misslyckade liv och skyller allt detta på en 15 åring, som dom sedan sa att dom på olika sett skulle skada mig. Och deras enda källa att jag gjort detta var freja själv. Dom lyssnade blint på "ledaren" freja, och folk undrar hur Hitler blev så stor...

Och när man är en aspie som jag är så kan det vara svårt att avgöra skillnaden mellan vad folk slänger ut sig på internet och vad som är sant. Just då var förtvivlad, man kanske ändå skulle anmält...

Permalänk

Om man med feminism menar jämställdhet så den dag då killar har lika lätt som tjejer att få tindermatchningar så sign me up!

Visa signatur

i5 10400f | asus b460-f | 2x8gb kingston 2666 | zotac 3060ti | corsair mp510 960gb (OS) + samsung 860 evo 1tb + 2x kingston a400 480gb | corsair vx450 | tr true black | fractal r3 | asus mg279q + lg w2363d | dt 880 | win 10 x64 | deathadder chroma | glorious 3xl | tb impact 600 | oculus quest 2

Permalänk
Tangentbordskonnässör
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Gällande diskriminering säger jag som jag sagt innan. Har personligen ingen aning om ca 5% i löneskillnad inom samma bransch beror på diskriminering eller ej, men i undersökningen som till stor del ligger till grund för den här diskussionen har man plockat bort de faktorer som skulle kunna påverka löneskillnader. Faktum är att det kvarstår i snitt ca 17 000kr per år i skillnad mellan kvinnor och män i samma branscher. Det är enligt mig inte bra och vi borde alla vara mer intresserade av att få bort den här skillnaden istället för att dividera om huruvida det handlar om diskriminering eller ej.

Problemet är ju bara att om det inte är diskriminering så är det på invdividnivå och då ska man inte någon annan gå in och göra något. Då ska kvinnorna i detta fallet fundera på varför det är så och lösa problemet istället för att få "bonuslön" bara för att de är kvinnor, visa att du förtjänar högre lön så kommer du med högsta sannorlikhet få det. Om inte på nuvarande arbetsplats så kommer det bli så på den nästa, om du har mod nog att kliva ur din comfort zone och söka andra jobb.

Jag tror som jag sagt tidigare att kvinnor är mer försiktiga än män, och därför utnyttjas. Men blir ju såklart män som är försiktiga av sig också, bara det att antalet män av denna kategori är färre.
Sen har vi ju som jag sa tidigare det där med att kvinnor oftast är hemma mer, och därmed har sämre kompetens än en man som jobbat mer under samma tid. Men det faller ju in i "lön efter prestation" kategorin automatiskt då, eftersom man inte är lika kompetent då man prioriterat annat än jobbet.

Detta har med att företag vill tjäna pengar att göra, och är inte någon könsfråga.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Vem har sagt något om att skämmas? Att inse att man är född med fördelar man inte borde ha är inte samma sak som att skämmas.

Sen är det väldigt lätt att inte bry sig om orättvisor som man inte drabbas av, eller rent av tjänar på.

Du skriver att man inte borde ha vissa fördelar, vilka fördelar syftar du på?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Vem har sagt något om att skämmas? Att inse att man är född med fördelar man inte borde ha är inte samma sak som att skämmas.

Sen är det väldigt lätt att inte bry sig om orättvisor som man inte drabbas av, eller rent av tjänar på.

Jag kan starta med att säga att jag tror att allt i världen cirkulerar kring balans. Dvs förr eller senare hamnar allt i mitten.

Detta för mig också till denna punkten, att du, för att du är vit, tror att andra länder har det sämre för att dom har sämre hus och färre leksaker och bilar.

Min tjej är från Peru och hon tycker att det var mycket roligare att växa upp där. Jag frågade henne hur hon kan tycka det, samt varför en människa ens kan tänka sig det.

Fick till svar att dom tjänar inte mycket pengar alls, dålig äldrevård och många yngre får ta hand om dom äldre osv. Med det som grund så la hon vikten på att dom ser livets roliga i andra saker. En bil gör DIG som vit lika glad som att få gå och dansa i ett annat land.

I ett annat land är bilen för dig, lika mycket värd som när Dilshan i indien byggt klart sin plåtlåda med gammal mopedlåda på. Eller när man i afrika får en ny gitarr (35 år gammal).

Att säga att vissa länder har det sämre och att vi ska vara glada för det vi har tycker jag är fel. Vi har det precis lika bra som Majoriteten av världens länder. Finns givetvis undantag i syrien och div krigsdrabbade länder.

En person i sverige, med alla pengar i världen, kan må precis lika dåligt som en person i afrika som är totalfattig. Personen i sverige kan bli precis lika glad som en person i totalfattiga afrika också.

Jag tror att psykiskt friska person i slutändan kommer att hamna på plus/minus gällande glad/ledsamhet.

Därav balansen

Feminism strävar ju efter lika mellan könen. Men jag tror inte att världsskaparen har gjort oss likvärdiga på alla attribut. Jag tror att vi i slutändan har lika många positiva attribut, som negativa.

Därför ska man inte få samma lön pga kön, utan för arbete utfört.

EDIT:

Att ha ett jobb är inget man får. Ett jobb har man eftersom att man kommit på ett sätt att utbyta dina positiva attribut mot en annans positiva.

Feminister glömmer varför jobb finns i grunden och ska ofta bara HA.

Jag kan hugga ved men hon kan inte det.
Hon kan göra eld, men jag kan inte det.

Det slutar i att vi båda har tänt eld på veden och båda är nöjda.

(Balans)

Permalänk
Hedersmedlem

*** tråd modererad ***

Jag har raderat en del inlägg vilka på olika sätt stred mot forumets trivselregler. En typ av inlägg som kan noteras och som jag ber er undvika är "du har svårt att hantera det här så vi lägger väl ner diskussionen", något som i sig är emot § 1.6 då det inte tillför något, men som samtidigt inte är något annat än lömsk härskarteknik. Det skapar bara dålig stämning. Ingen kommer att vinna någon diskussion, så om ni är med får ni finna er i att kanske behöva dra er ur utan att få sista ordet.

/KimTjik

Permalänk
Medlem
Skrivet av Doofus:

Du skriver att man inte borde ha vissa fördelar, vilka fördelar syftar du på?

Är man man har man i snitt 4.6% högre lön, utan att jobba för det. 4.6% var ju den skillnad som inte kan förklaras med arbetstider, sektor, utbildningsnivå och annat.

Är man född vit slipper man friktion på arbets och bostadsmarknaden som en mörkhyad person kommer uppleva.

Är man född i en rik familj kommer man slippa pröjsa körkort, slippa studielån, och ha en bra pott till sin första bostad när man fyller 18, osv osv.

Skrivet av oouhdawg:

Jag kan starta med att säga att jag tror att allt i världen cirkulerar kring balans. Dvs förr eller senare hamnar allt i mitten.

Detta för mig också till denna punkten, att du, för att du är vit, tror att andra länder har det sämre för att dom har sämre hus och färre leksaker och bilar.

Min tjej är från Peru och hon tycker att det var mycket roligare att växa upp där. Jag frågade henne hur hon kan tycka det, samt varför en människa ens kan tänka sig det.

Fick till svar att dom tjänar inte mycket pengar alls, dålig äldrevård och många yngre får ta hand om dom äldre osv. Med det som grund så la hon vikten på att dom ser livets roliga i andra saker. En bil gör DIG som vit lika glad som att få gå och dansa i ett annat land.

I ett annat land är bilen för dig, lika mycket värd som när Dilshan i indien byggt klart sin plåtlåda med gammal mopedlåda på. Eller när man i afrika får en ny gitarr (35 år gammal).

Att säga att vissa länder har det sämre och att vi ska vara glada för det vi har tycker jag är fel. Vi har det precis lika bra som Majoriteten av världens länder. Finns givetvis undantag i syrien och div krigsdrabbade länder.

En person i sverige, med alla pengar i världen, kan må precis lika dåligt som en person i afrika som är totalfattig. Personen i sverige kan bli precis lika glad som en person i totalfattiga afrika också.

Jag tror att psykiskt friska person i slutändan kommer att hamna på plus/minus gällande glad/ledsamhet.

Därav balansen

Feminism strävar ju efter lika mellan könen. Men jag tror inte att världsskaparen har gjort oss likvärdiga på alla attribut. Jag tror att vi i slutändan har lika många positiva attribut, som negativa.

Därför ska man inte få samma lön pga kön, utan för arbete utfört.

EDIT:

Att ha ett jobb är inget man får. Ett jobb har man eftersom att man kommit på ett sätt att utbyta dina positiva attribut mot en annans positiva.

Feminister glömmer varför jobb finns i grunden och ska ofta bara HA.

Jag kan hugga ved men hon kan inte det.
Hon kan göra eld, men jag kan inte det.

Det slutar i att vi båda har tänt eld på veden och båda är nöjda.

(Balans)

Att vi har en strävan att hitta glädjeänmen i livet oavsett kön, inkomst, hudfärg osv är sant, men jag tycker inte det ursäktar eller förklarar att man skall behandlas olika för de faktorerna.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Tangentbordskonnässör
Skrivet av Ozzed:

Är man man har man i snitt 4.6% högre lön, utan att jobba för det. 4.6% var ju den skillnad som inte kan förklaras med arbetstider, sektor, utbildningsnivå och annat.

Det går inte att förklara som diskriminering heller, läs mina tidigare inlägg om du skulle vara intresserad av en annan synvinkel.

Skrivet av Ozzed:

Är man född i en rik familj kommer man slippa pröjsa körkort, slippa studielån, och ha en bra pott till sin första bostad när man fyller 18, osv osv.

Vad har det med saken att göra? Du har fortfarande samma förutsättningar att utbilda dig som en rik person.

Skrivet av Ozzed:

Att vi har en strävan att hitta glädjeänmen i livet oavsett kön, inkomst, hudfärg osv är sant, men jag tycker inte det ursäktar eller förklarar att man skall behandlas olika för de faktorerna.

Men det är ju just det du vill, fast åt andra hållet. Du sa tidigare att du gärna ser att vita män ska betala "mansskatt" för att "jämna ut" och nu säger du att man inte ska behandlas olika beroende på kön, inkomst eller hudfärg. Hur ska du ha det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av huttala:

Det går inte att förklara som diskriminering heller, läs mina tidigare inlägg om du skulle vara intresserad av en annan synvinkel.

Vad har det med saken att göra? Du har fortfarande samma förutsättningar att utbilda dig som en rik person.

Men det är ju just det du vill, fast åt andra hållet. Du sa tidigare att du gärna ser att vita män ska betala "mansskatt" för att "jämna ut" och nu säger du att man inte ska behandlas olika beroende på kön, inkomst eller hudfärg. Hur ska du ha det?

Den skatten skulle ju jämna till olikheten, så att det blir lika. Att få ojämlikheter korrigerade tycker inte jag kan räknas som att bli behandlad olika.

Om man ska ha 10Kr i lön om man har 2 års erfarenhet som elektiker men Lisa har 8Kr och Per har 12Kr, så blir det ju jämlikt om staten tar 2Kr från Per och ger dessa till Lisa. Per blir då fråntagen 2Kr han aldrig borde haft och Lisa får de 2Kr som hon skulle haft. Det är inte att bli behandlad olika på grunf av kön. Att däremot inte göra något alls innebär ju att man behandlar olika.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av huttala:

Problemet är ju bara att om det inte är diskriminering så är det på invdividnivå och då ska man inte någon annan gå in och göra något. Då ska kvinnorna i detta fallet fundera på varför det är så och lösa problemet istället för att få "bonuslön" bara för att de är kvinnor, visa att du förtjänar högre lön så kommer du med högsta sannorlikhet få det. Om inte på nuvarande arbetsplats så kommer det bli så på den nästa, om du har mod nog att kliva ur din comfort zone och söka andra jobb.

Jag tror som jag sagt tidigare att kvinnor är mer försiktiga än män, och därför utnyttjas. Men blir ju såklart män som är försiktiga av sig också, bara det att antalet män av denna kategori är färre.
Sen har vi ju som jag sa tidigare det där med att kvinnor oftast är hemma mer, och därmed har sämre kompetens än en man som jobbat mer under samma tid. Men det faller ju in i "lön efter prestation" kategorin automatiskt då, eftersom man inte är lika kompetent då man prioriterat annat än jobbet.

Detta har med att företag vill tjäna pengar att göra, och är inte någon könsfråga.

Om det innebär att man får mer när man är som en "man" tycker du inte då att det kanske är något fundamentalt fel på systemet snarare än att kvinnor hade behövt att vara mer som män?

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Tangentbordskonnässör
Skrivet av Ozzed:

Den skatten skulle ju jämna till olikheten, så att det blir lika. Att få ojämlikheter korrigerade tycker inte jag kan räknas som att bli behandlad olika.

Då får det stå för dig. Vi har redan straffskatt så det sjunger om det på folk som tjänar mer pengar, oavsett kön.
Men nu förstår jag hur du tänker iaf, även om jag inte håller med dig.

Skrivet av Ozzed:

Om man ska ha 10Kr i lön om man har 2 års erfarenhet som elektiker men Lisa har 8Kr och Per har 12Kr, så blir det ju jämlikt om staten tar 2Kr från Per och ger dessa till Lisa. Per blir då fråntagen 2Kr han aldrig borde haft och Lisa får de 2Kr som hon skulle haft. Det är inte att bli behandlad olika på grunf av kön. Att däremot inte göra något alls innebär ju att man behandlar olika.

Nej, för Per har med största sannorlikhet gjort sig förtjänt av en högre lön. Du vet att man allt som oftast kan argumentera till sig en högre lön om man förtjänar den. Och har Lisa då inte gjort detta är det hennes problem, inte Pers. Att mäta lön efter hur länge man jobbat på ett ställe är ju orättvist om något, då kan man ju bara lata sig genom arbetslivet och ändå belönas.

Hade Lisa tjänat 12kr och Per 8kr hade jag sagt precis samma sak.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Om det innebär att man får mer när man är som en "man" tycker du inte då att det kanske är något fundamentalt fel på systemet snarare än att kvinnor hade behöv att vara mer som män?

Det tycker jag inte. Jag tycker helt klart kvinnor ska ta för sig mer i arbetslivet. Är det inte just det feminism går ut på? Bara för att män antagligen har lättare att ta för sig betyder det inte att kvinnor beter sig som män om de gör samma sak.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Den skatten skulle ju jämna till olikheten, så att det blir lika. Att få ojämlikheter korrigerade tycker inte jag kan räknas som att bli behandlad olika.

Om man ska ha 10Kr i lön om man har 2 års erfarenhet som elektiker men Lisa har 8Kr och Per har 12Kr, så blir det ju jämlikt om staten tar 2Kr från Per och ger dessa till Lisa. Per blir då fråntagen 2Kr han aldrig borde haft och Lisa får de 2Kr som hon skulle haft. Det är inte att bli behandlad olika på grunf av kön. Att däremot inte göra något alls innebär ju att man behandlar olika.

Och i majoriteten av alla yrken där den outbildade/halvutbildade svensken jobbar idag. Där alla får samma lön i stort sätt. Kolla ica, mcdonalds, klädesbutiker. Försäljning.

Allt är provision eller fast lön efter hur länge du har jobbat.

NI lägger för stor vikt i jobben där vi snackar 30 års erfarenhet.

Jag skulle aldrig få för mig att anställa en tjej i huvudtaget om jag hade en byggfirma. Varför?

- För att en tjej återhämtar sig sämre, drar åt uppmärksamhet från jobbet när killarna står och spanar samt att hon är svagare.

Däremot skulle jag inte anställa en kille om jag hade en botox-butik. Där har tjejer en tendens att ha större inblick och vet nog vad majoriteten av tjejerna vill ha etc.

Om jag har ett företag bestämmer jag vilka risker jag vill ta i företagande, ang anställningar etc.

Adapt to survive helt enkelt. Gör det du kan bättre än någon annan. Resulterar det i att du får dålig lön då JÄTTEMÅNGA har samma attribut som du har. Bad luck, ingen samhällstjänst som sagt.

Du får det du är värd. Vill du inte ha det, avböj erbjudandet eller ta ett yrke där kvinnor får bättre lön.

Finns många där män får bättre och finns många där tjejer får bättre.

edit:

En av många anledningar till att man ska ge fan i att spela fotboll i sverige tex. Välj hockey.

Ni tjejer.... Instagrammodeller kanske?

Permalänk
Medlem

I allmänhet för att män (och ibland kvinnor!) har svårt för starka kvinnor som inte beter sig enligt den norm som finns i vårat samhälle om hur kvinnor ska bete sig/se ut.

Visa signatur

[Låda: NZXT H630 Ultra Tower Silent] [MB: ASRock Z590 Velocita] [CPU: Intel 10900K] [CPU-kylning: Arctic Cooling Liquid Freezer II 360] [Mem: 32 GB 34666 MHz CL15] [GPU: XFX Speedster Merc 319 6950 XT] [Lagring: 180 GB Intel+128 GB Corsair SSD, 525 GB Crucial M.2] [Bildskärm: LG 4k 43" bildskärm] [Ljudkort: inbyggt, med extern hörlursförstärkare/DAC] [Högtalare: Edifier S530D] [Lurar: Beyerdynamic Amiron Home]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Foxmaner:

Det som var det tragiska i detta var att jag endast var 15 år. Och bilden var från när jag var 13-14 år. Och att se vuxna människor sitta bakom skärmarna och sörjer sina misslyckade liv och skyller allt detta på en 15 åring, som dom sedan sa att dom på olika sett skulle skada mig. Och deras enda källa att jag gjort detta var freja själv. Dom lyssnade blint på "ledaren" freja, och folk undrar hur Hitler blev så stor...

Och när man är en aspie som jag är så kan det vara svårt att avgöra skillnaden mellan vad folk slänger ut sig på internet och vad som är sant. Just då var förtvivlad, man kanske ändå skulle anmält...

Ingen ska behöva utsättas för sådana hemska saker. Jag beklagar verkligen att det hände dig. Hoppas att du har kunnat lägga det bakom dig.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av huttala:

Då får det stå för dig. Vi har redan straffskatt så det sjunger om det på folk som tjänar mer pengar, oavsett kön.
Men nu förstår jag hur du tänker iaf, även om jag inte håller med dig.

Nej, för Per har med största sannorlikhet gjort sig förtjänt av en högre lön. Du vet att man allt som oftast kan argumentera till sig en högre lön om man förtjänar den. Och har Lisa då inte gjort detta är det hennes problem, inte Pers. Att mäta lön efter hur länge man jobbat på ett ställe är ju orättvist om något, då kan man ju bara lata sig genom arbetslivet och ändå belönas.

Hade Lisa tjänat 12kr och Per 8kr hade jag sagt precis samma sak.

Det tycker jag inte. Jag tycker helt klart kvinnor ska ta för sig mer i arbetslivet. Är det inte just det feminism går ut på? Bara för att män antagligen har lättare att ta för sig betyder det inte att kvinnor beter sig som män om de gör samma sak.

Skrivet av oouhdawg:

Och i majoriteten av alla yrken där den outbildade/halvutbildade svensken jobbar idag. Där alla får samma lön i stort sätt. Kolla ica, mcdonalds, klädesbutiker. Försäljning.

Allt är provision eller fast lön efter hur länge du har jobbat.

NI lägger för stor vikt i jobben där vi snackar 30 års erfarenhet.

Jag skulle aldrig få för mig att anställa en tjej i huvudtaget om jag hade en byggfirma. Varför?

- För att en tjej återhämtar sig sämre, drar åt uppmärksamhet från jobbet när killarna står och spanar samt att hon är svagare.

Däremot skulle jag inte anställa en kille om jag hade en botox-butik. Där har tjejer en tendens att ha större inblick och vet nog vad majoriteten av tjejerna vill ha etc.

Om jag har ett företag bestämmer jag vilka risker jag vill ta i företagande, ang anställningar etc.

Adapt to survive helt enkelt. Gör det du kan bättre än någon annan. Resulterar det i att du får dålig lön då JÄTTEMÅNGA har samma attribut som du har. Bad luck, ingen samhällstjänst som sagt.

Du får det du är värd. Vill du inte ha det, avböj erbjudandet eller ta ett yrke där kvinnor får bättre lön.

Finns många där män får bättre och finns många där tjejer får bättre.

edit:

En av många anledningar till att man ska ge fan i att spela fotboll i sverige tex. Välj hockey.

Ni tjejer.... Instagrammodeller kanske?

Det förutsätter att män och kvinnor är olika bra på att förhandla och/eller är olika bra på olika yrken baserat på kön, och det köper jag helt enkelt inte. Men här lär vi heller inte komma någonstans i diskussionen gissar jag. Går man till sådanna extremer att man säger att "tjejer är bättre/sämre på" osv så är det liksom svårt att få in en diskussionsvinkel alls.

Jag vill mena att man skall ha betalt efter prestation, punkt. lönesättarens personliga åsikt om mig ska överhuvudtaget inte ha någon betydelse. Varför? Jo, för då får män helt oförtjänt 4.6% högre lön än kvinnor. Om det beror på att Per är smord i käften eller för att chefen är chauvinist är irrelevant.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av huttala:

Då får det stå för dig. Vi har redan straffskatt så det sjunger om det på folk som tjänar mer pengar, oavsett kön.
Men nu förstår jag hur du tänker iaf, även om jag inte håller med dig.

Nej, för Per har med största sannorlikhet gjort sig förtjänt av en högre lön. Du vet att man allt som oftast kan argumentera till sig en högre lön om man förtjänar den. Och har Lisa då inte gjort detta är det hennes problem, inte Pers. Att mäta lön efter hur länge man jobbat på ett ställe är ju orättvist om något, då kan man ju bara lata sig genom arbetslivet och ändå belönas.

Hade Lisa tjänat 12kr och Per 8kr hade jag sagt precis samma sak.

Det tycker jag inte. Jag tycker helt klart kvinnor ska ta för sig mer i arbetslivet. Är det inte just det feminism går ut på? Bara för att män antagligen har lättare att ta för sig betyder det inte att kvinnor beter sig som män om de gör samma sak.

Men nu ser det ju uppenbarligen inte ut så i verkligheten, oberoende av vad du tycker. Vi har svart på vitt att där finns en skillnad gällande löneläget. Uppstår den skillnaden för att män, enligt dig, skriker högst när det gäller löneförhandling osv tyder det ju fortfarande på ett systemfel när det är så pass utstuderat och tydligt.

Det är lätt att tycka som du gör när man befinner sig på "rätt" sida om orättvisan. Att cyniskt begära att de som hamnat på fel sida helt enkelt ska göra något åt det själva löser inte många problem. När problemet gått så pass långt att man måste göra skillnad på mans- och kvinnodominerade yrken i avtalsrörelsen är det ett bevis i sig på att strukturen och systemet behöver en skjuts i rätt riktning.

Sedan skulle det vara intressant att veta om din uppfattning om att löneskillnader uppstår pga att män och kvinnor är olika bra förhandlare baserar sig på någon reell fakta eller om det bara är en tes.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av huttala:

Skillnaden på flashback och Sweclockers är ju dock att detta forum är modererat och om det spårar ur för mycket så blir folk bannade och tråden blir med största sannorlikhet låst.
Därför kan man komma fram till mycket mer här än på flashback där det bara blir lekstuga av det hela.

vilket är anledningen till att jag postade frågan här och inte på flashback. ville också undvika majoriteten av alla "OMG ALLA FEMINISTER HATAR MÄN OCH VILL BARA ATT MÄN SKA DÖ OCH FÖRLORA ALLA RÄTTIGHETER!!!!!!!!!".

till dom som lagt sig i diskutionen sedan igår vill jag bara påminna att diskutionen handlar inte om feminazis, vilket många gjort liknelser med.

Visa signatur

Min dator: Silent Base 600 | 1700X @ 3.9Ghz | MSI Gaming X 1080TI | RM750X | 512Gb M2 | 16Gb 3200mhz Ram | S34E790C @ 3440x1440
Tjejens dator: Define r4 | i5 3570k @ 4.2ghz | GTX Titan | 750w Supernova | 240gb SSD | 32gb ram
Citera/Tagga för svar!

Permalänk
Tangentbordskonnässör
Skrivet av Ozzed:

Jag vill mena att man skall ha betalt efter prestation, punkt. lönesättarens personliga åsikt om mig ska överhuvudtaget inte ha någon betydelse. Varför? Jo, för då får män helt oförtjänt 4.6% högre lön än kvinnor. Om det beror på att Per är smord i käften eller för att chefen är chauvinist är irrelevant.

Tar man inte för sig i företagsvärlden så får man inte högre lön. Skulle arbetsgivare själva få bestämma skulle alla jobba gratis.
Bara för att man är dålig på att förhandla ska inte den som är bra på det straffas.

Sen kan man tycka att det är orättvist, men det är så det fungerar och jag ser verkligen inte hur det skulle bli bättre med reglerade löner på alla arbetsplatser då man helt skulle tappa motivationen till att prestera på jobbet och därmed bli en arbetande zombie.

Permalänk
Medlem
Skrivet av huttala:

Tar man inte för sig i företagsvärlden så får man inte högre lön. Skulle arbetsgivare själva få bestämma skulle alla jobba gratis.
Bara för att man är dålig på att förhandla ska inte den som är bra på det straffas.

Sen kan man tycka att det är orättvist, men det är så det fungerar och jag ser verkligen inte hur det skulle bli bättre med reglerade löner på alla arbetsplatser då man helt skulle tappa motivationen till att prestera på jobbet och därmed bli en arbetande zombie.

Du vet, man kan även tappa motivation när man inte får vad man förtjänar bara för att man inte skriker lika högt som andra.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti