Mitt 760's prestanda har försämrats över veckan Möjligt hårdvarufel?

Permalänk
Medlem

Mitt 760's prestanda har försämrats över veckan Möjligt hårdvarufel?

Hej clockerZ'

Har ett gammalt troget 760 sen 2014 som har funkat mer eller mindre utan problem men nu på senaste veckan har den presterat sämre och sämre.

Tex hade 60fps i Overwatch (vsync) sen stängde jag av vsync för se vad för fps jag egentligen får - jag kunde nå 90-110 fps i overwatch. Gött tänkte jag och lät det vara.

Sen skaffade jag BF1 och det är då jag tror det började gå utför eller det är vad jag vill tro åtminstone. Jag kunde få 45-60 fps i BF1 på de lägre inställningarna.

Nu så får jag 15-20 FPS i Overwatch med exakt samma settings, inget pillande på överklockning eller fräsiga program som lovar bättre prestanda.

GPU: MSI 760
CPU: 4670K (Ej OC för tillfället)
RAM: 8GB
Mobo: Gigabyte Z97P-D3

Min felsökning hittils:
Kollat tempen - lugn som en filbunke
DDU -> testa olika drivisar, de som har funkat innan utan problem (3 olika)
Installerat om Windows.
Virussökt med malwarebytes
Tagit ut den och skrikit på den, inga fysiska skador vad jag kan se. Börjar själv bli mental.

Enda saken jag inte har kunnat testa är att sätta den i en annan dator.

Det är ändå snart dags för ett nytt kort men vill gärna veta vad som försigår. Är det ens möjligt att ett kort kan få sämre prestanda istället för dö helt och hållet? Har aldrig haft kraschande drivrutiner, överklockat eller blåskärmar. Kortet har skött sig så bra tills nu, det är nästan som den vill att jag ska uppgradera. Är detta ett tecken eller vansinne?!

Fråga på om det är något jag har missat.

När man talar om trollen, nu presterar det bra men kan slå vad om att jag ligger på 25 fps imorgon: http://i.imgur.com/AWdCGPG.jpg - någon som vill förklara hur jag kan gå från 20 fps till 170-200 fps och sen tillbaka en dag senare?

Permalänk

Pröva att koppla in kortet till en annan PCI_E slot... Löste ett liknande problem för mig med mitt 660ti... Om du inte har en till slot så kan du kolla på att rensa cmos på moderkortet. Kanske kan ge samma effekt som att byta slot skulle jag gissa...(gör bara detta om du vet vad du håller på med!)

Permalänk
Medlem

@SimonLarsson: Har inte tänkt på att rensa cmosen, resettade bara biosen, får se om det funkar, tackar för tipset!