Hur länge kommer mining med GPU hålla för altcoins?

Permalänk

Hur länge kommer mining med GPU hålla för altcoins?

Som frågan lyder. Vad tror ni?
Ett exempel "normal size" rigg 4x GPU med runt 2-3000 KH/h . Hur länge kommer den hålla och när blir investering i nya GPU ej lönsam för altcoins som vi redan har sett för Bitcoin.
Personligen tycker jag min profit har sjunkit senaste 2-3 veckorna gissningsvis pga

- Antal miners o hashrate har ökat markant totalt sett.
- Svårare att hitta nya lönsamma coins då det har gått inflation i nyskapadet av nya coins.
- Fler minar i multipool vilket gör att difficulten ligger jämn över de resterande altcoinsen som har ett värde mot BTC/LTC.
- Nya coins har näst intill omöjlig chans att att slå igenom. Resan är över på detta området.
- Asics för scrypt gick att boka för ett par dagar sen, maskiner med 5 och 25 MH/s kommer snart till marknaden = difficult går upp. Frågan är bara när de första lyckliga/olyckliga får sina maskiner.

Bara minus. Ser inga plus just nu och frågan är väl snarare när man ska dra sig ur? (När elkostnaden går över vinsten kanske. Sker det om 1-2 mån eller 6-12 mån?

Diskutera och ge er analys.

Permalänk
Medlem

Jag tror precis som du att det inte är lönsamt att köpa gpu+kringutrustning för att bygga en rigg för enbart mining. När jag räknar på det så tjänar jag som mest på att bara köpa mynt direkt för pengarna jag överväger att lägga på riggen. Undantaget från regeln gäller kanske (som du nämner) de lyckliga få som får tag i ASICS först av alla, men det är inte lönt att tro att man tillhör den skaran om man lägger en beställning nu.

Det jag tror på är att köpa mynten istället för en rigg av flera skäl:
1. Kontroll
Du har alla mynt direkt och kan dra dig ur när du vill. Du behöver inte bry dig om förändrande svårighetsgrad.
2. Garanti
Du vet precis hur mycket du får. Det är noll chans för problem med hårdvaran och fördröjningar/merkostnader det medför. Du löper noll risk att bli lurad av din pool eller få den hackad. Du har noll risk att bränna ner ditt hem och behöver inte räkna på elen.
3. Tidseffektivitet
Du är klar lika fort som den tid en banköverföring + några dagars verifiering tar på en börs, eller på en eftermiddag om du köper IRL. Du har nu möjlighet att rida eventuella prisvågor med hela din insats direkt istället för att bara kunna spekulera med det du hunnit gruva fram för stunden.
4. Intressefrämjande
Genom att köpa mynten visar du direkt ditt stöd för valutan som funktion snarare än som koncept.

Visa signatur

Ner med konsolbönderna! Rösta modermodemerat!

Permalänk
Medlem

2014-12-11 16:17:24 inte en sekund längre

Visa signatur

Avdankad quake3-spelare...