Permalänk
Medlem
Skrivet av Jazz 1-up:

När jag köper gaming tillbehör så väljer jag alltid min favorit bland de som sponsrar e-sports. Klart jag vet att en stor del av vad jag betalar för är märket men jag är stolt över det märket då det representerar och bidrar till mina intressen.

Jag skulle dock aldrig köpa en produkt med dålig kvalitet, men både Razer och Steelseries produkter har jag uppfattat som kvalitativa.

EDIT: Hatet mellan de olika märkena hoppas jag är skapat av fanboys som vill representera de företag som sponsrar deras favorit spelare samt klaner. Skulle vara grymt bra för e-sports om det var så.

Haha hur skulle det bidra till e-sporten?

Visa signatur

Jag är inte intresserad om jag har rätt eller fel, jag gillar diskussion :)

Permalänk

Ingen som kör på A4tech? Har kört med deras möss i 8 år och det finns inget bättre. De brukar ge sig efter något år men med tanke på hur mycket de används och hur lite de kostar så är det förståeligt. XL-750BF har jag nu, kommer aldrig köpa annat.

Permalänk
Medlem

Dålig erfarenhet med Razer. Köpte ett dyrt tangentbord som gick sönder efter 2 veckor. Kontaktade supporten som va allt annat än hjälpsam. Dom bollade runt mig i nån vecka tills jag gav upp. Däremot så lyckades jag laga tangentbordet själv efter ett år, så använder det nu igen och är nöjd. Men erfarenheten med supporten har nog gjort att jag aldrig köper en Razer produkt igen.

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av shauni:

Ja, Razers möss börjar dubbelklicka väldigt fort. De känns plastiga och går sönder på många andra vis också. Finns inte ett uns av kvalitet. Relativt sköna så länge de fungerar dock. Steelseries är inte mycket bättre heller ärligt talat. Säljer bara på hög DPI, buggiga drivers, har acceleration som inte går att få bort, dålig kvalitet som börjar glappa.
Ironiskt nog, köper du en MX518/Intelli3.0 för 200 spänn så håller de långt bättre än både Razer och Steelseries alla möss.

Går inte att säga att Razers möss börjar dubbelklicka fortare än något annat märke... Alla märken kan komma med måndagsexemplar. Min deathadder har hållt i flera år utan att börja dubbelklicka. Min logitech mus började dubbelklicka bara efter ett år.
Sen tycker jag inte att den känns mer plastig än någon annan mus, de är ju alla gjorda av plast.

Ironiskt nog, min deathadder är både bättre och mer hållbar än en MX518/intelli3.0 för 200 spänn.

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Medlem

Hahaha jag har Razer Mamba 4G (eller om de va 2012 den hette) Aja skitnöjd är jag iaf, men spillde precis 1 liter coca cola zero på den och den fungerar jättebra fortfarande xD

Permalänk
Medlem

Har hört en del skräckhistorier om tex att bokstäver på BlackWidow skulle vara helt försvunna efter en månad, dubbelklickning och liknande. Äger dock inga Razerprodukter så jag kan inte uttala mig.

Visa signatur

CPU: i5 3570K@4.2GHz, 1.152V RAM: Corsair Vengeance 8x2 Grafikkort: MSI Geforce GTX 660ti Chassi: Fractal Design Define R4 Ljudinterface: Focusrite Scarlett 2i2 Hörlurar: Audio Technica ATH-M50
Citera för svar!
Gymnasist med stort intresse för musik, grammatik, böcker och datorer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alexander7938:

Eftersom många tycker att både Razer och Steelseries är billigt skräp, nämn gärna ett bra märke förutom Logitech (om inte det också är skräp).

Min Logitech G5 avgav ett lågmält men jobbigt högfrekvent tjut, men var i övrigt fläckfri.

Alla mina TrackMan Wheel och min nya Trackball M570 har dock fungerat utmärkt utan minsta klagomål! (Annat än att precisionen/DPI:n på min allra äldsta TrackMan var för låg, men det var vad som fanns då.)

Permalänk
Medlem

Att de är riktade och designade till målgruppen gamers brukar skrämma iväg mig från det mesta. Har dock ägt 2 olika Razer-möss så jag har erfarenhet med dem.

Båda mössen (Copperhead och Deathadder) hade trasig vänster musknapp (dubbelklick och allmänt tröga att trycka ner) efter ca 2 års användning vilket i min bok inte är ok för såpass dyra möss.
Den första Copperheaden var trasig men den andra jag fick fungerade tills musknapp-problemet.

En mindre sak är GUIt till drivrutinerna men det ser verkligen riktigt gamer-risigt ut. Asus eller Gigabyte skulle kunna skapat ett likadant GUI till ett av sina program som följer med moderkortet och de brukar se för jävliga ut.

En annan riktigt dum funktion iaf när jag hade Copperheaden var att det går inte att styra interfacet med tangentbordet utan bara musklick. Och när man skulle uppdatera firmwaret i musen så kom det upp en ruta man behövde klicka på i Razers fantastiska interface vilket inte gick att göra med musen för den stängde i princip av sig när man uppdaterade firmwaret så man behövde koppla in en annan mus för att kunna klicka på rutan! Fantastiskt smart design.

Så förknippa Razer med kvalite är inget jag direkt kan göra iaf. Det är bra hårdvara dock, den optiska sensorn i Deathaddern är väldigt bra. Den i Copperheaden sög iof men det är väl en av de få Razer-mössen med riktigt kass optisk sensor.

Permalänk
Medlem

Har blandade känslor om Razer. Hade en Diamondback 3G mus som jag var sjukt nöjd med. Efter 2000-3000 DotA games gick högerclicken sönder och den ersattes av en Sensei som jag förövrigt är extremt nöjd med, inga problem överhuvudtaget och helt ok program för att ändra CPI, etc.

Sedan hade jag ett Razer Lycosa och det var problem med det redan från början så jag lämnade tillbaka det och fick ett Lycosa mirror special edition istället. Detta tangentbordet fungerade till en början men efter 6-12 månader började det krångla och ersattes av 6gv2 som är det bästa tangentbord jag någonsin använt.

Förövrigt har jag haft ett Siberia v2 i snart 2-3 år som jag aldrig haft problem med. Jag hatar inte Razer men jag gillar dem inte. Dock gillar jag Steelseries produkter då de aldrig krånglat för mig.

Permalänk
Medlem

jag är av blandad mening till razer, har haft en diamondback, deathadder, tangentbord (tror tarantula, sitter på tuben) och ett headset. hade min diamondback i några år och den fungerade felfritt tills jag såg deathaddern och sålde då DBn för en pizza när vi var ute någon gång till en polare.

2-3 år efter att jag hade köpt min deathadder så började scrollen att glappa så jag köpte en mionix. för övrigt var DAn en av de skönaste mössen jag användt.

med både tangentborder och mössen var jag riktigt nöjd med, använder fortfarande tangentbordet efter 3år tror jag och det enda är kanske att W knappen är lite sliten annars är jag nöjd med den.

med headsetet dock är jag inte alls nöjd med, vänster lur dog och muffarna började gå sönder. byte snabbt tillbaka till mina gamla hederliga siberia från icemat ( icemat blev steelseries för flera år sen) och de fungerar fortfarande riktigt bra. kommer inte ihåg årtalet icemat blev SS men kan mycket väl vara 7 år eller något och de är fortfarande bra vilket får mig att undra vad som hände vid namnbytet. menar menar nu mes att alla klagar på sina siberia v2

oj blev längre än vad jag hade tänkt men resan tog längre än vad kag förväntade mig :>

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

GPU: 1050ti| CPU: Ryzen 7 3700x | Mobo: MSI B450 Tomahawk MAX | RAM: G.Skill FlareX 16GB | CPU kylare: Corsair H100i | Lagring: 32 TB|

Permalänk
Medlem

Det jag stör mig på Razer är allt glitter. Glitter kanske drar till sig ögon men... då man har varit med i några år i samhället så vet man utav erfarenhet att de flesta produkter som skriker efter uppmärksamhet, brukar vara ren dynga.
Dock har jag ingen större erfarenhet utav deras möss senaste åren, så rent tekniskt kan dom vara bra egentligen.

Oh, jag har deras gamla Boomslang 2000 kvar i kaklådan här hemma. Det var en hyffsat maffig mojäng. Enda problemet jag fann med den vad jag minns idag var väl att man fick rensa rullarna på insidan.
Bytte till en MX500 efter ett tag då den rullade ut och nu har man haft varenda mus från 500 serien. Yttre sidan har ju hållt sig relativt lik men de har ju fått nytt innehåll, generation efter generation.
Det vad jag också gillar med Logitech är att allt har hållt till det att jag själv har lagt det på hyllan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alexander7938:

Haha hur skulle det bidra till e-sporten?

Ifall de företag som investerar i e-sports bara får ett förhöjt förtroende bland de tiotusentals som tittar så kommer deras försäljning inte påverkas markant. Får de däremot en följeskara av tiotusentals fanboys som ger sig ut över hela internet och låvordar företagets produketer samtidigt som de smutskastar konkurenterna, bara tackvare några minuter av framhävandes under en tunering. Hur attraktiva skulle inte de minuterna vara för investerare?

Vinstpriserna skulle kunna växa sig enorma samtidigt som denna trend av PPV skulle försvinna blixtsnabbt till förmån för produktplacering. Biljettpriserna skulle sjunka drastiskt samtidigt som arenorna skulle växa sig kolosala.

Visa signatur

Moderkort: Asus P8P67 PRO REV B3 | CPU: Intel Core i5 2500K | GPU: GTX 980 DirectCU II 4GB |
PSU: 850W Gold

Permalänk
Skrivet av Alexander7938:

Eftersom många tycker att både Razer och Steelseries är billigt skräp, nämn gärna ett bra märke förutom Logitech (om inte det också är skräp).

Microsoft gör bra möss och tangentbord, Mionix gör bra möss, Qpad gör hyffsade möss och Ace of Sweden gör prisvärda möss. Går man sen in på headset så tycker jag att Creative gör hållbara headsets(har haft mitt fatal1ty MkII i 3 år och det e fortfarande i nyskick) och Microsofts kommunikationsheadset är bra kvalité.

Permalänk
Medlem

Razer är bra grejer! Tycker alla deras möss är sköna och snygga. Man kan väl säga så här att alla företagen, Steelseries, Razer, Logitech osv är billig plast. Ja, så är det. Jag menar är inte 99% av alla möss nästan bara plast? Tycker dock inte det spelar någon roll.
Är den bekväm, billig, bra, snygg och håller bra då spelar det nästan ingen roll vad den är gjord av.
Enda musen jag kan säga att jag rent av HATAR och hellre använder en touchpad än är Apple's skit möss.
Har Razer mus, Logitech headset+webkamera. Älskar allihop.

Permalänk
Medlem

Jag hade en Razer DA. Fick den ökända dubbelklicksbuggen (musen dubbelvänsterklickar automatiskt, omöjligt att spela med i princip) farligt kort tid efter jag införskaffat den. Hade tyvärr tappat bort kvittot (hade väl planerat att en Razer skulle hålla garantin ut) och MediaMarkt vägrade ersätta trots att killen på supporten hittade massvis om den här buggen när han googlade så han visste att det var ett existerande problem. Jag har inget "hat" mot varken Razer eller SteelSeries men jag kommer inte köpa en DA igen kan jag lova. Även om garantin täcker buggen så är det fortfarande jobbigt att byta och ha sig.

Sedan förstår jag heller inte varför Razer envisas med att logan på musen ska blinka istället för att bara lysa, ännu ett minus. Synd att dem är så förbaskat sköna :/

Permalänk
Medlem
Skrivet av xigmatek asgard:

Microsoft gör bra möss och tangentbord, Mionix gör bra möss, Qpad gör hyffsade möss och Ace of Sweden gör prisvärda möss. Går man sen in på headset så tycker jag att Creative gör hållbara headsets(har haft mitt fatal1ty MkII i 3 år och det e fortfarande i nyskick) och Microsofts kommunikationsheadset är bra kvalité.

Microsoft gör skitbra tangentbord. Har ett Microsoft tangentbord för 129kr och den är det bästa jag haft. Innan hade jag ett gammalt Microsoft till denna dator, väldigt gammalt tangentbord, men space-knappen fastnade ibland så köpte ett nytt och skrotade det gamla
Tycker faktiskt att mitt nuvarande tangentbord är skönare att skriva på och spela på än nästan alla tangentbord, även dem för gaming som jag prövat.

Permalänk
Skrivet av Haziza:

Det finns inget direkt företag förutom Logitech tror jag, som inte tar hem billig skit ifrån Kina och färgar om det och säljer det 600kr dyrare. Har haft 2 Steelseries Sensei nu och båda börja tappa färg lite överallt efter 2 månader.

Hade även den nya musen ifrån Qpad kommer ej ihåg namnet, plastig skit som inte är värt mer än 100kr.

Denna industrin är total bullshit, man får absolut inte vad man betalar för.

vet inte vad du har förnånting ifrån logitech men på min g400 står det "made in china"

Visa signatur

Chassi:Fractal define r3 Moderkort:ASUS P9P67-LE PSU:Corsair hx750w CPU:Intel 2500 GPU:ASUS 6950 dcu2 Ram: Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Linusmedkrull:

vet inte vad du har förnånting ifrån logitech men på min g400 står det "made in china"

Microsoft har rätt hållbara möss också!

Permalänk
Medlem

Jag har en Deathadder som är den enda - och kommer vara den enda Razerprodukten jag kommer äga. Älskar den, funkar skitbra osv, men skulle aldrig köpa ett tangentbord, headset eller liknande från dom...

Visa signatur

Inget är för dyrt om man är nöjd över det.
Macbook Pro 14" M1 Pro | iPad Pro 12,9" M2 | iPhone 14 Pro | Apple Watch Series 8 | Beyerdynamic DT1990 Pro

Permalänk

Jag har nu två Razer-produkter, varav ena är musmattan Goliathus Speed (tangentbordsmattan) och deras relativt nya mus Taipan. Musmattan är jag väldigt nöjd med, dock var jag tvungen att byta från Control till Speed då jag har extremt känslig hud och fibrerna på Control-mattan kliade. Har använt Taipan i några dagar nu och är hittills väldigt nöjd. Innan så hade jag en Ace 3200 Edge Silver och färgen flagnade och blev på vissa ställen grön efter ett år. Den var skön och så, men knappast hållbar. Enligt min uppfatting är Taipan solitt bygd, den känns rigid och som att den kommer hålla i några år. Den är även mycket lättare att använda claw och finger grip med. Speciellt skön är den med claw grip, men jag har ännu inte lärt mig använda det ännu. Har per automatik använt finger grip i säkert 10 år.

Överlag tycker jag Razers produkter verkar vara bra. De är inriktade på gaming och sponsrar större delen av elit-lagen inom gaming. Om vi nu snackar världseliten, varför skulle de välja att bli sponsrade av Razer om de tyckte deras produkter var skit? Pengar hit och pengar dit, skulle jag spela i världsklass skulle jag inte vilja använda någonting som försämrade min spelförmåga.

Vad jag kan tycka är dåligt är att de har tre stycken klasser som de rankar sina tillbehör som, Essential, Expert och Elite. Givetvis så vill man ju ha Elite, de måste ju bara bäst. Dock är endast Elite-tillbehören inom mössen de trådlösa som kostar över 1000 kr styck. Jag ser inte varför en mus måste vara trådlös för att vara "elite". Jag har använd trådlöst tidigare och går helst inte tillbaka dit, även om de utlovar 16 timmars speltid på full laddning.
Att sätta mössen i klasser på detta sätt ökar "begäret" för att köpa en dyrare mus. Den är ju ändå Elite, utvecklad för de "bästa" spelarna.

Permalänk

Möss från Razer har jag haft bra erfarenhet av, min Diamondback 3g fungerade bra i cirka 4 år tills katten bet av sladden, enda problement jag hade var att vänster knapp var lite trög att trycka ner. Min Deathadder har jag haft i snart 2 år och fungerar helt utan problem.

Tangentbord kommer jag dock aldrig att köpa från Razer igen, köpte ett Black Widow i Augusti förra året och för ett par dagar sen började knappar att sluta fungera helt, så inte ens 1 år höll det vid normalt användande.

Permalänk
Medlem

Jag har bara haft bra erfarenhet med Razer äger en mus som varit med om det mesta, blir en deathadder nästa gång

Permalänk
Medlem

Jag har haft min Razer Copperhead i runt sex år nu tror jag och den går lika bra nu som dag ett. Lite sliten på utsidan dock.

Såhär ser den ut idag

Visa signatur

O2+ODAC - Denon AH-D2000
MiniDSP SHD - Emotiva UPA1 - Had Oy högtalare

Permalänk

Det verkar som att det nästan e 50/50 chans på att få en fungerande DA eller en trasig. Nästan hälften har en hållbar och resten har en dålig känns det som.

Kanske säger något om den generella kvalitén.

Dold text
Permalänk
Avstängd

Efter att ha haft logitech g5 så inser du hur jävla skit razer är. Testade ett tag en razer mus men den hade ingen ergonomi att tala om, den kändes plastig och var allmänt tråkig. Min g5:a ser ut exakt som när jag köpde den för 4-5 år sen, inget synligt slitage, kvalite rakt igenom.

Visa signatur

lolclockers

Permalänk
Medlem

jag hatar razer eftersom mitt lycosa levde sitt egna liv och "touch" knapparna var helt värdelösa, jag betalade alltså 899kr för en produkt som efter lite research på nätet väldigt många hade precis samma problem med och det verkade ju som razer blundade för problemen.. '

ALDRIG MER RAZER!!!

Permalänk
Medlem

Finns det någon mus som har en sladd i stil med Deathadders, fast billigare? Aldrig förstått varför tillverkare väljer att hålla sig till tjocka, klumpiga och oflexibla sladdar. Har en MX518 som jag fick billigt av min brorsa, och den är skön och så, men fan vad jag hatar sladden.

Permalänk
Medlem

alla som har haft en diamondback 3G mus kan stämma in med mig att det är en riktig kvalité mus, håller, skön och ha sig för, funkar även om man han handsvett, väger lite så det ger en mer "känsla" när man använder den. har haft min i snart 4 år och har aldrig haft problem med den.

har ett par kompisar som har haft nagas och de har börjat dubbelklicka efter ett tag men annars har jag inte hört något ont om razer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shitpommfrit:

Steelseries är ren skit, håller 2 månar. Razer håller i 2 år minst. Av egen erfarenhet

Har haft mitt Siberia V2 i över två år. Man får vara lite rädd om sakerna, Razer är enligt mig bara plastig skit.

Permalänk
Medlem

Har ägt 2st Razer copperhead genom åren, båda gick sönder men dem höll över ett år bägge två, fick den andra på garantin. Nu kör jag en G400(nya MX-518) mest för att det känns som att man får mer för pengarna.

Tyckte Razer musen var jättebra men inte så mycket bättre/bra att den var värd nästan dubbla priset. Däremellan hade jag en X7 Oscar eller liknande, var nöjd med den också, bra precision komfort och höll länge.

Jag anser alltså inte att Razers produkter är skit, däremot kan de i vissa fall inte ge någon ökad upplevelse trots det dyra priset. Angående Steelseries(ex Siberia) så tycker jag det är väldigt överhypat, tycker varken komforten eller ljudet är något att prisa det för, åtminstone inte för dem pengarna.