I slutet av september öppnade Valve portarna till Counter-Strike 2 (CS2), som efter en längre tids betatester gick in som officiell ersättare till långköraren Counter-Strike: Global Offensive. CS2 är på många vis mer tekniskt avancerat, men rapporter om att "den rätta känslan" saknats har trots det haglat tätt. Nu ser Valve ut att åtgärda problemet i en ny uppdatering.

Bland de större nyheterna i CS2, utöver spelmotor och grafik, är sub-tick updates. Precis som i föregångaren rullar CS2-servrarna i 64 uppdateringar per sekund (64 tick), men med hjälp av sub-tick updates går det att fånga vad som händer mellan de uppdateringarna och förmedla det vidare till servern. Det ska i sin tur ge mer exakt spelande – men så har inte riktigt varit fallet.

1.jpg

I en serie korta videoklipp demonstrerar en Reddit-användare hur animationen dröjer till efter motståndaren är förbi hårkorset.

I forum har användare istället rapporterat att animationer och visuella effekter inte är helt synkroniserade med vad som händer. Trots att spelet snabbare registrerar när en spelare avfyrar ett skott hänger inte ljud och bild med.

Vanliga klagomål inkluderar att de som träffats av ett skott inte omedelbart tar någon skada. Istället ser skottet ut att landa fel och spelare hinna fortsätta röra sig för att sedan "dras tillbaka", även benämnt som rubberbanding. Effekten skapar lika stor irritation för båda parter, eftersom det bland annat även gör det svårt att sikta.

Det menar Valve nu ska vara åtgärdat. I senaste uppdateringen specificeras att återkoppling i form av ljud och animationer, däribland mynningsflammor, alltid ska renderas i nästkommande bildruta. Om det är tillräckligt för att tillfredsställa spelare återstår att se.

Källa: Valve, HLTV