Med utgångspunkt i chassivärlden har NZXT de senaste åren breddat produktportföljen till många olika områden, där avskalad estetik i svart och vitt löper som en röd tråd genom nätaggregat, vattenkylare och skärmar. Nu lyfter företaget på täcket till fyra ljudprylar som tar plats i produktfamiljen Relay, som NZXT själva benämner som "Hifi-ljud för spelande". I familjen ingår ett headset, en ljudmixer samt högtalare och subwoofer.

Högtalarljud för datorhörnan med tudelat paket

På högtalarfronten väljer NZXT att inte krångla till namngivningen, där de två skrivbordshögtalarna kort och gott heter Relay Speakers, medan baslådan heter Relay Subwwofer. Sistnämnda kommer endast i svart, ett färgalternativ som ackompanjeras av svart-vit för Relay Speakers. Hos Subwoofer rör det sig om ett 6,5-tumselement med effekt på 140 watt, som i sin 254 × 211 × 313 millimeter stora MDF-låda anses vara kompakt nog för att gömmas undan under skrivbordet, enligt NZXT.

Högtalare.jpg
Sub.jpg

Relay Speakers är på 40 watt styck och är bestyckade med en 20 millimeter stor tweeter för diskant och ett 3-tumselement för mellanregister och bas. 3,5-millimeter eller RCA kan användas för att ansluta dem till en ljudkälla. Den vänstra högtalaren är aktiv, har volymreglage, samt anslutningarna för den externa nätdelen samt in- och utgångar för ljud till den passiva, högra högtalaren samt eventuell baslåda.

Halvlätt headset och växlande ljudkontroller

Relay Headset är namnet på den 270 gram tunga kombinationen av hörlurar och löstagbar, rundupptagande mikrofon. Hedsetet är tillverkat av plast och aluminium, där kuddarna blandar minnesskum och konstläder. Relay Headset är en kabelansluten historia som ansluts till 3,5-millimeter alternativt en USB-adapter. Kabeln har en kontrollerenhet för volym och för att stänga av mikrofonen. Högtalarelementen är 40 millimeter och ska enligt NZXT klara att tydligt återge detaljer på ett korrekt vis.

Headset.jpg
Switchmix.jpg

Switchmix och kombinerar ett hörlursstativ med mixer, där bottenplattan på den svarta ställningen har ett skjut- respektive ett vridreglage, samt in- och utgångar för 3,5-millimetersenheter och USB Type-C. Tanken är att ha högtalare och hörlurar anslutna till mixern och inbyggd DAC. En sensor på stativet byter utkälla beroende på om hörlurarna är på plats eller ej. Reglagen kan användas dels för att justera volym, dels för att ändra balansen mellan ljudkällor som chatt och spel.

Snart tillgängligt i Europa

Högtalarna säljs som ett paket med prislapp om 260 euro, motsvarande 3 000 kronor. Baslådan kostar 130 euro eller 1 500 kronor extra. Relay Headset går loss på 100 euro eller runt 1 200 kronor, medan mixerenhetens 140 euro motsvarar drygt 1 600 kronor. Samtliga enheter finns nu tillgängliga i USA, men ska enligt NZXT:s webbsida inom kort bli tillgängliga även i Europa.