Berättelsen om Elon Musks köp av Twitter lider möjligtvis mot sitt slut. Det hela började i april när Musk meddelade att han planerade att köpa Twitter för 44 miljarder dollar. Efter granskningar av företaget, potentiellt domstolsbesök och annat smått och gott gick köpet nyligen igenom. Vem som skulle få äran att kalla sig VD för företaget har varit okänt och Elon Musk själv hävdade senast i helgen att han endast var "cheif twit" och att han inte vet vem som är VD.

I signerat dokument som lämnats in till USA:s tillsynsmyndighet Securities and Exchange Commission, SEC, har det dock bekräftats att det är Musk som är högsta hönset i bygget. Vidare framkommer det i dokumentet att Musk även rört runt i Twitters styrelse, som numera endast består av Musk själv då de tidigare styrelsemedlemmarna avsatts.

Sedan köpet av Twitter har Musk inte legat på latsidan och har redan indikerat potentiella ändringar för plattformen. Bland annat har Musk bett mjukvaruingenjörer att grotta ner sig i källkoden för den nedlagda videotjänsten Vine samt att verifiering på Twitter kan komma med en prenumerationskostnad på 20 dollar. Det sistnämnda kan implementeras då Musk vill öppna upp för ytterligare intäkter än bara annonsförsäljning. Verifieringsavgiften har dock möts med kritik från Twitter-profiler som bland annat hotar med att lämna tjänsten om avgiften går igenom.

Mer om Elon Musks köp av Twitter: