Microsoft har fokuserat en hel del på att spelare ska få en angenäm spelupplevelse. Historiskt sett har fokus legat på Xbox-konsolerna och till viss del PC, men företaget har på senare tid även skiftat om till satsningar på mobila enheter via streaming. Den enda renodlade spelhårdvaran som företaget fokuserat på har dock varit Xbox-konsolen, något som det nu kan bli ändring på.

Enligt hårdvaruspecifikationer som publicerats på Prime Gaming lutar det åt att Microsofts nästa spelsatsning kläs i Surface-skrud. Bland annat nämns tolfte generationens Intel Core Core i7-12700H och 32 GB primärminne, kombinerat med ett Geforce RTX 3070 Ti 8 GB samt SSD-lagring om 2 TB. Den bärbara datorn uppges även bestyckas med en variant av Microsofts Pixelsense Flow-panel på 16 tum, med en uppdateringsfrekvens på 165 Hz och 1440p-upplösning.

Klicka här för specifikationer
prime gaming.jpg
Visa mer

Gaming-versionen av Surface Laptop behåller liknande design som tidigare bärbara datorer från Microsoft, fast med ett lite tjockare chassi. Färgmässigt ser enheten ut att bli tillgänglig i färgerna grått eller mattsvart, ungefär som vanliga Surface Laptop.

Huruvida ryktena stämmer eller ej återstår att se. Microsoft brukar dra skynket av kommande hårdvara under hösten och om det hela stämmer lär vi få se Microsofts bärbara speldator inom en snar framtid.

Skulle du kunna tänka dig en spelinriktad Surface?