När det kommer till virtuell verklighet är intresset betydligt lägre än tidigare år på CES-mässan, där det tidigare dök upp i varje monter oavsett relevans. Trots det tror fortfarande Steelseries på tekniken och filar på egna idéer, vilka bolaget nu visar i sin svit på The Cosmopolitan.

Steelseries visar två koncept, varav båda är i väldigt tidigt skede och saknar officiella namn. Det första är en sensor som på plats bestod av ett experimentkort med kablar här och var, samt en optisk sensor som känner av när någon går förbi. När detta sker skickas en signal till kopplad dator, som i sin tur varnar användaren i VR-världen via ljud och text att någon är på väg.

Det andra konceptet handlar om att bygga en virtuell modell av tangentbordet som sedan visas i glasögonen på sin korrekta plats i rummet. Detta görs ihop med en specifik kamera och HTC Vive Tracker, där den sistnämnda krävs för att bestämma tangentbordets position i rummet.

Utöver det tar bolaget även hjälp av HTC Vives inbyggda kamera i fronten på headsetet, för att visa händerna när dessa närmar sig tangentbordet. Denna var förvisso inte helt korrekt i återspeglingen, men tillräckligt för att hitta fram och kunna arbeta från muskelminne.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Som tidigare nämnt handlar det om produkter i ett väldigt tidigt skede av utvecklingen och det är inte klart när och om dessa produkter når marknaden.