Phanteks påbörjade sin bana som tillverkare av processorkylare, men i och med att de växt har de expanderat till andra områden. Ett av dessa är chassin, där företagets modell P400 snabbt blivit en storsäljare.

På årets upplaga av CES visar företaget ytterligare en ny typ av produkt, nämligen nätaggregat. Det handlar om två produktserier med namnen Revolt X och Revolt Pro, som består av en respektive två helmodulära modeller. Revolt X kommer i effektklassen 1 200 W och är certifierad för 80 Plus Titanium.

Sett till anslutningar bestyckas den med tre 8-pins EPS-, åtta 6+2-pins PCI Express-, tre Molex-, åtta SATA- samt två 24-pins ATX-kontakter. Det sistnämnda är en en modellens mer utmärkande egenskaper och innebär att nätaggregatet kan driva två separata datorsystem samtidigt.

I den billigare Revolt Pro-serien ingår två modeller, som kommer i effektklasserna 800 och 1 000 W. Dessa är certifierade enligt 80 Plus Gold och kommer med en 24-pins ATX-, tre Molex-, två 4+4-pins EPS-, åtta 6+2 pins PCI Express samt 16 SATA-kontakter. Även dessa utmärker sig något, då de kan kopplas samman med ett annat nätaggregat för kombinerad effekt.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Både Revolt Pro och Revolt X tillverkas av Seasonic och baseras på samma plattform som används i företagets Prime-serie. Lanseringsdatumet är i dagsläget okänt, men priset väntas ligga på mellan 1 300 och 2 600 kronor inklusive moms beroende på modell.